DeeJay KaRol 85 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 (edytowane) Przepis na Pierogi Ruskie Składniki: 1.500 g (3 szklanki mąki) 2.250 ml (1 szklanka ciepłej wody) 3.1 jajko 4.750 g ziemniaków 5.2 drobno posiekane cebule 6.1 łyża masła 7.250 g białego sera 8.Sól i pieprz do lepszego smaku :) Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, zrobić w niej dołek i wbić w ten dołek jajko. Wlewać powoli wodę, mieszając ciasto ręką. Ciasto nie może być za mokre, więc być może nie trzeba będzie wlewać całej wody. Wyrobić ciasto porządnie na gładko. Rozwałkować ciasto cienko na powierzchni posypanej mąką. Wykrawać szklanką kółka. Na środek każdego kółka nakładać po ok. łyżeczkę farszu i składać kółko na pół, zlepiając brzeg. Sklejone, surowe pierogi najlepiej przykryć ściereczką, żeby nie obeschły. W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Gdy woda będzie wrzeć - wrzucać pierogi, ale tak, żeby nie było ich na raz za dużo, bo się posklejają. Bardzo delikatnie przemieszać od dna drewnianą łyżką, aby nie przywarły. Gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze przez kilka minut (ok. 3-5 min. w zależności jak grube jest ciasto). Wyjmować je łyżką cedzakową. Najlepiej wybrać je na cedzak i od razu polać stopionym masłem, żeby się nie posklejały. SMACZNEGO Edytowane 13 Listopada 2016 przez drenn Niezastosowanie się do regulaminu/ zły link do zdjęcia. Buntownik , drenn , SpiT iT OuT i 2 innych dodali reakcje 5 Pomogłem? Daj + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buntownik 0 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Yyy dzieki zrobie se takie na obiad thx :-D xdd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Native 91 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Przepis dosyć "okrojony", nie widzę jak przygotować farsz <ble> Kolejną sprawą jest fakt, że ciasto powinno najpierw zacząć wyrabiać nożem, aby nie kleiło nam się do rąk. Posypać to jeszcze "okrasą", czyli drobno posiekaną i zesmażoną cebulką i smacznego :PP Jestem jednym z tych co dobrze śpią, choć nie mam po co wstawać. Kontakt i warunki napisania do mnie wiadomości w profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drenn 3816 Napisano 13 Listopada 2016 Zasłużony Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 dMX ✗ Farsz każdy robi taki jaki sam lubi, chociaż byłoby miło zobaczyć przepisy na kilka najpopularniejszych. Przepis krótki ale smaczny. Łap + na zachętę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS7. 84 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Fajny przepis :D Plusik xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysia ;* 4094 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Pierogi... Mniam! :3 Na pewno kiedys skorzystam :) ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERWER ONLY DD2! 91.224.117.91:27450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadoOw 1124 Napisano 13 Listopada 2016 Sponsor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 W ogóle czemu osoba nie mająca rangi pisze w dziale redakcji, tym powinni zajmować się Redaktorzy którzy posiadają ową rangę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmp 171 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Jak ruskie to gdzie wódka? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiT iT OuT 152 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 fajny przepis :) leci + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inoue. 825 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 W ogóle czemu osoba nie mająca rangi pisze w dziale redakcji, tym powinni zajmować się Redaktorzy którzy posiadają ową rangę. Akurat w tym dziale można dodawać każdy przepis, bo niestety nie będę w stanie dodawać co po chwilę jakiegoś przepisu. Co do autora tematu, przepis dobry. Spróbowałam, są pyszne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi