Popularny post Gerlo Napisano 1 Maja 2020 Popularny post Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Data zdarzenia: 30.04.2020 Nick użytkownika: @ Arsob Dowody: Świadkowie: Użytkownicy forum i gracze serwera. Uzasadnienie:Nie chciałem prać brudów publicznie, ale skoro muszę zrobić dym żeby oczyścić swoje dobre imię i dochodzić sprawiedliwości, nie mam oporów by go zrobić. Sprawa wygląda tak, że wczoraj nieświadomy niczego wszedłem w powiadomienia na forum a tam informacja, że niejaki arsob wspomniał o mnie w temacie o zmyślnym tytule "Degradacja = Gerlo". Typa kojarzę najbardziej z tego, że w temacie pod moim podaniem prosił by po odbiór rangi zgłosić się do niego a gdy to zobiłem w pierwszej odpowiedzi prosił bym zgłosił się do Sysi lub Rumcajsa (fu*k logic). Od tamtej pory nie miałem bezpośredniej nieprzyjemności z owym użytkownikiem, aż do wczoraj gdy mnie zdegradował bez mojej wiedzy (dowiedziałem sie z forum), bez ostrzeżenia jakiegokolwiek, bez zwrócenia mi uwagi co jego zdaniem robię nie tak. A jestem więcej niż przekonany, e to właściwa ścieka postępowania. Dalej przytoczę teraz argumenty za które mnie zdegradował: 1. Brak aktywności - szerokie pojęcie, aby złapać większy zakres co może pod tym sie kryć.. godziny na serwerze mam oki ok 2-3h dziennie, często w godzinach przedpołudniowych gdzie jestem jedynym adminem na serwerze. Aktywność na forum, jestem na forum rano, coś skrobnę, nie muszę pisać tu poematów wydaję mi się ze z tego nie jestem rozliczany. 2. Brak reagowania na u@ - Dowody proszę albo nie.. przy takim zarzucie dowody to konieczność! nie zdarzyło mi się zignorować żadnego zgłoszenia, które dotyczyło innej osoby aniżeli takiej która została wczesniej sprawdzona lub która uprzednio wrzucała ss-y. Wszedłęm któregoś dnia na serwer i któryś z graczy domagał sie odpowiedzi czy dany gracz został sprawdzony, żaden z adminów nie odpowiedział i skwitowane to zostało, że takiego obowiązku nie ma. Udowodnij mi więc, że ignoruję zgłoszenia, powtórzę to co napisałem na grupie - gdy jestem sam najczęściej schodzę na spect, gdy jest przynajmniej jeszcze jeden admin uważam, że obserwacja z "deada" nie jest przestępstwem. 3. Brak doświadczenia - Proszę Państwa cudotwórca, zna moją karierę, moją przeszłość.. Wiesz.. nie pamiętam kilku faktów z dzieciństwa, z Twoimi zdolnościami może możesz mi je przypomnieć? Chcąc być w pełni transparentnym, przytoczę wszystkim użytkownikom jakich argumentów użyłeś gdy zapytałem o powód: 4. Brak kontaktu ze mną - Jestem codziennie na forum, podałem swojego steama, podałem swoje FB a Ty wyjeżdżasz ze kontaktu nie ma.. 5. Zerowa aktywność w życiu forum csowicze.pl - Jakiej aktywności Ty oczekujesz? jestem codziennie na forum, przejrzę co istotniejsze, czasem wyrzeźbię coś i tyle. Nie wiem czego Ty oczekujesz, czepianie dla czepiania według mnie. 6. Na grupie przeczytałem od dwóch innych adminów, że w skrócie "mam wyjebane" bo nie upominam graczy np. o kulturę - otóż robię to na zwykłym sayu, bez machania "odznaką" i spamowania na środku ekranu w czasie rozgrywki. np "spect do gry" co moim zdaniem powinno zostać ukrócone gdyż pisanie tego ordynarnie na środku ekranu gdy ktoś się skupia jest idiotyzmem - Panie Quallen. 7. Na grupie administracji DD2 padł zarzut , że się nie witam i generalnie nie staram się z nimi poznać/zakolegować - no przykro mi bardzo, że nikomu nie nadskakuję i nie sypię głowy popiołem, przyszedłem się tu wyluzować, pograć w fajnej atmosferze, a nie szukać przyjaciół. Na nikogo się nie zamykam, ale jestem zbyt dumny by komukolwiek nadskakiwać, za stary na to jestem. A witam się rano, nie zapisuję kto był kto nie był, taki cham ze mnie. Chcę podkreślić to i napisać, że większość adminów z DD2 wolała na ts3 prać brudy na mój temat, zamiast pokazć jaja jak facet i powiedzieć/napisać co danej osobie we mnie nie pasuję, łatwiej jak menda pluć za plecami i zamykać się w kółku wzajemnej adoracji. Nie mam problemu by skonfrontować się z każdym z was oddzielnie czy w grupie, ale muszę o tym wiedzieć. To tak dla ogólnej informacji i do przemyślenia do osób które mam na myśli bo wiem skądinąd, że to nie pierwsza tego typu akcja. Reasumując, chcę przedstawienia dowodów na moje "wyjebanie" przez arsoba, przywrócenia mi rangi i ukaranie w podobny sposób sprawcy tego zamieszania arsoba. Nie twierdzę, że jestem krystaliczny i wszystko robię idealnie aczkolwiek degradacja to tak jakbym rozpieprzył wam serwer czy inny huragan spowodował. Dziękuje. @LvB - przekręcasz moje słowa i zmieniasz ich znaczenie zacytuję więc słowo w słowo co napisałem" Tydzień czasu jestem łbie po 3 latach przerwy w grze, to naturalne że nje wychylam się pierwszy przy adminach którzy są na bieżąco, porownaj sobie gdy jestem jedynym adminen i mi zgłaszają i nie pi****l fatmazonow" To proste jak je*anie, że jeśli jestem na serwerze z kimś kto ma ciągłośc gry, uznaję jego ocenę za trafniejszą od swojej, logika. Nie kumam, co jest w tym dziwnego, że bierzesz pod uwagę ocenę osób na dany moment bardziej doświadczonych i z założenia lepiej czujących grę. Tak chyba jest zawsze. Edytowane 1 Maja 2020 przez Gerlo 3 8 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/61301-skarga-arsob/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysia ;* Napisano 1 Maja 2020 Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Wypowiem się, ponieważ jestem jednym z Adminów DD2, a wcześniej opiekowałam się owym działem, dopóki "pałeczka" nie została przekazana użytkownikowi o nicku Arsob. Szczerze mówiąc zaskoczył mnie temat o degradacji, gdyż zdarzyło mi się siedzieć na serwerze kilka razy z Tobą i żadnych skarg nie było, osobiście uważam, że pracowałeś bez zarzutu. Brak aktywności? Patrząc na Twój wynik w ciągu tygodnia - 24 godziny, gdzie wymagane jest min. 10 ? Chyba zart ze strony "opiekuna serwera" który osobiście robił przegląd aktywności. Nie jest to jednorazowa sytuacja, gdzie opiekun serwera nie jest obiektywny wobec sytuacji na serwerze. Wykazuje się nieprofesjonalizmem moim zdaniem, gdyż degradację powinno się popierać odpowiednimi dowodami + poinformować chociażby tę osobę o zaistniałym problemie. Czytając grupę na mess śmiem stwierdzić, że jeśli ktoś nie ma ochoty wchodzić w przyjaźń z ekipą dd2 i nie odpisuje na u@ to oznacza, że skreśla go to z posady admina. Grupa ta powstała by właśnie takie sytuacje wyjaśniać, jakoś nie zauważyłam jakiegokolwiek wyjaśnienia prócz masowego wjazdu na pana Gerlo. Brak doświadczenia = nie możesz być adminem? OD KIEDY JA SIĘ PYTAM? Mamy kilka osób na adminie do dnia dzisiejszego które zaczynały na naszym serwerze. Chyba każdy od czegoś musiał zacząć? Opiekun powinien stawiać czoła problemom, a nie słuchać się osób postronnych i ulegać presji. Moim zdaniem Gerlo powinien wrócić na serwer jako admin serwera, a Arsob dostać odpowiednią karę za degradację bez powodu. Dziękuję za uwagę 3 5 1 ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERWER ONLY DD2! 91.224.117.91:27450 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/61301-skarga-arsob/#findComment-292299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneTapMachine Napisano 1 Maja 2020 Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Powiem tak, to co się dzieję od jakiegoś czasu to przegięcie. Nasz kochany opiekun zdegradował Gerlo za brak doświadczenia, brak aktywności, brak reagowania u@ ? Śmieszne to jest XD. Gerlo nie stanowił żadnego problemu, nie było na niego skarg, nikt do niego problemu nie miał. Według mnie zna się na rzeczy, jest kulturalny, i aktywny. Przez ten miesiąc spędziłem bardzo dużą ilość czasu na serwerze i nie widziałem jakiegoś problemu z nim, często był na serwerze, dobrze pełnił swoją funkcję, ma także bardzo dużą kulturę. Takiego admina chcecie degradować?? @ Arsobmusisz mieć zdolności nadprzyrodzone ,że oceniłeś go tak. Chłop dobrze pełni swoją funkcję, a ty? Może przypomnąć Ci twoje numery? Starałem się tego uniknąć, dać Ci szanse i nie składać na Ciebie skarg, ale chyba czas najwyższy to zmienić. Na niego nie miałeś żadnych dowodów jak pełnił rolę admina, ja na Ciebie mam tyle dowodów jak ty pełnisz swoją rolę opiekuna. Przypomnąć Ci twoje nadużywanie say@ , slapowanie graczy bez powodu, spamienie tymi dźwiękami które odtwarzałeś i każdego denerwowało np "Yup" i wiele innych? Ty dowodów żadnych nie miałeś. Ja mam świadków, mogę dla Ciebie specjalnie demka sprawdzić i wstawić, znam które to dni. Pozdrawiam Edytowane 1 Maja 2020 przez OneTapMachine 3 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/61301-skarga-arsob/#findComment-292325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LvB :** Napisano 1 Maja 2020 Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Osobiście nic do ciebie nie mam, aczkolwiek na grupie wyczytałem trochę brudów i początkowo temat olałem (szczerze nie mieszam się tam gdzie nie jest mój cyrk i moje małpy). Niestety @ Damiczy @ QualleN mieli racje pisząc ci, że nie sprawdzasz graczy, a ty przyznając się: "gdy widzę, że ktoś jest bardziej doświadczony niż ja to wole, żeby gracza sprawdził ktoś inny" trochę za przeproszeniem dałeś du*y. Podam przykład: gdy jest zgłoszenie na U@ i widzę na spect innego admina to pytam również na U@ czy danego gracza sprawdza czy ja mam to zrobić. Ciebie w takiej sytuacji nie widziałem (może to być kwestia mojej aktywności). Nie wiem. Wiem natomiast, że nawet jeśli każdy z tych argumentów jest chociaż troszkę prawdziwy to bym cię nie wyrzucił, tylko pogadał/ dał ostrzeżenie. Niestety dla ciebie to nie ja tutaj decyduje. Trochę temat rzeka. Nie każdy wie jak było, ja również dużo nie wiem w twojej sprawie więcej nic nie dodam. Wiem, że na twoim miejscu pewnie też pisałbym skargę, bo oczyścić swoje konto to ważna sprawa. Co do @ Arsobto wybacz, ale ty kompletnie nie masz pojęcia co robisz. Gdyby nie flaga "a" dawno dałbym ci bana chociażby za głupie slapy. Nie znam cię zbyt dobrze, ale takie akcje co odwalasz, ja również odwalałem w wieku 14 lat Sprawy DD2 #1 będę załatwiał z @ RumcajsJumper lub @ Sysia ;* bo uważam cię za idiotę (wybacz, ale takie mam o tobie zdanie). Ostatnio Sysia pytałaś, czemu ze sprawą, z którą napisałem do ciebie i nie napiszę do opiekuna... Odpowiedz sobie sama na to pytanie. Tyle ode mnie, widzimy się na serwerze. EDIT: @ Gerlonie zrozum mnie źle, trzymam w tej sprawie twoją stronę, ale nie bój się wyjść z cienia. Jesteś po coś tym adminem, prawda? Trzeba brać trochę ciężar admina na siebie, podejmować decyzje, a nie oglądać się na kogoś... Tak czy siak, czekamy na rozpatrzenie tematu. Ja jestem zdania, że powinieneś wrócić na swoje stanowisko. Edytowane 7 Maja 2020 przez LvB :** 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/61301-skarga-arsob/#findComment-292333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysia ;* Napisano 6 Maja 2020 Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 @ RumcajsJumper Reff 2 2 ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERWER ONLY DD2! 91.224.117.91:27450 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/61301-skarga-arsob/#findComment-293015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciasteczkowy Napisano 10 Maja 2020 Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Jako że opiekun @ Arsob nie tylko jest od sprawdzania gt i upominania adminów na dd2 ale także jest zobowiązany do pomocy adminowi jeżeli dany admin nie rozumie jakiejś rzeczy to powinien mu to wytłumaczyć a nie degradować bo ktoś nie potrafi dać bana na ip poprzez konsole.. Jak dla mnie kolega powinien wrócić na swoje stanowisko. P.S NIECH KTOŚ SIĘ ZAJMIE TYM TEMATEM Z WYŻSZEJ ADMINISTRACJI BO TO WSTYD ABY SKARGA BYŁA TAK DŁUGO BEZ WERDYKTU!! @ RumcajsJumper wiem że administracja też człowiek ale bez kitu żadnej informacji dać że sprawa zostanie wyjaśniona jak ogarniesz kompa byczku? wstyd dla sieci takie skargi się powinno wyjaśniać w ciągu 48 godzin aby nie było syfu w danych działach 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/61301-skarga-arsob/#findComment-293645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RumcajsJumper Napisano 11 Maja 2020 Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Więc tak, przeglądnąłem losowe 3 dema z 3 sytuacji gdzie były bany od autora tematu i przebiegły one poprawnie. Zgłoszenie spect sprawdzenie reakcja. Do tej pory nie było na owego admina w ogóle skarg. Przeprowadziłem rozmowę z gerlo po tej akcji i dowiedziałem się w jaki sposób on po prostu pracował na serwerze, nie miał zbytnio kontaktu z ekipą dd2 to prawda lecz to nie jest wyznacznik do degradacji (bo ktoś komuś może nie ufać - takowe słowa dostałem od pewnej osoby). Do degradacji powodu nie było i nie ma, tak samo była mowa o aktywności gerlo... przecież 10h jest tygodniowo a on miał wyrobione 2x (24h) więc jak dla mnie (jak już wspominałem) nie ma możliwości by była sytuacja, że traci admina... Reasumując, @ Gerlodostajesz możliwość powrotu do ekipy a @ Arsobjak już Ci napisałem ostatnio na PW ostatnia szansa na prawidłowe działanie inaczej się pożegnamy, publicznie informuje Cie teraz, że jak zajdą jakieś problemy znowu z Tobą to zakończymy współpracę, dostajesz takie 1/2 ostrzeżenie że tak to ujmę! Nie każdy jest święty w tej sytuacji ale działania mają być dobre dla serwera i kroki podjęte racjonalnie! 2 POSZUKUJE WSPÓLNIKÓW / OPIEKUNÓW - NA SERWERKI CS:GO! Skontaktuj się ze mną po więcej szczegółów Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/61301-skarga-arsob/#findComment-293673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi