Skocz do zawartości
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Zablokowane Przepis na pampuchy z makiem


Inoue.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pOhUGcp.png


 


Kopia_dampf2.JPG


 


Postanowiłam przekazać wam przepis mojej mamy, którą kocham nad życie za te pampuchy. Co roku na wigilię mi je robi i zawsze staram się robić je sama i z każdym rokiem wychodzą mi coraz lepiej. Jest to również dobra przekąska do zjedzenia na chłodne dni. Baardzo gorąco polecam.  <3 


 


Składniki: 


 


- 5 gotowych klusek na parze - pampuchów


- powidła śliwkowe


- 3 szklanki mleka 


- Zmielony mak z cukrem pudrem


- 5 łyżek cukru


- budyń waniliowy bez cukru


 


Przygotowanie:


 


Na samym początku zajmijmy się pampuchami. W "surowych" pampuchach za pomocą szpikulca drążymy dziurę, żeby zrobić miejsce na powidła, następnie szprycą cukierniczą "wciskamy" to do środka powidła. Zostawiamy na kilka minut.


Później przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu, tylko z tą różnicą, że używamy do tego 3 szklanki mleka, a nie 2. I 5 łyżeczek cukru zamiast 4.  Z tego ma powstać nie za rzadki, ale i nie za gęsty sos waniliowy. Jeżeli sos jest nazbyt płynny dodajcie odrobinę mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimnego mleka. Następnie gotujemy wodę w garnku do gotowania na parze. Nadzianego pampucha umieszczamy na sicie nad wrzątkiem i gotujemy 3-4 minuty na parze.


Na talerz wylewamy sos waniliowy, na nim układamy pampucha i posypujemy obwicie zmielonym makiem wymieszanym z cukrem pudrem. 


 


Najlepszy jest na ciepło. <3


 


Smacznego!


ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w sumie prosty i mam nadzieje, że smaczny przepis. 

mogłaś się troszkę wysilić i dać przepis na własne pampuchy bo na pewno domowe lepsze. 

plusik rzecz jasna dla Ciebie kuchareczko nasza! :*

 

Hihi, fakt mogłabym, ale to już nie będzie przepis mojej mamy <3 

ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Sponsor

Pierwsze słyszę o takim czymś, choć jestem kucharzem 4,5 roku to no. Myślę, że będzie okazja kiedyś zrobić i spróbować :)

 

w sumie prosty i mam nadzieje, że smaczny przepis. 

mogłaś się troszkę wysilić i dać przepis na własne pampuchy bo na pewno domowe lepsze. 

plusik rzecz jasna dla Ciebie kuchareczko nasza! :*

 

Kuchareczko nasza? I kucharz ShadoOw xd

     

 

 

 

                                             giphy.gif

                                             giphy (2).gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pierwsze słyszę o takim czymś, choć jestem kucharzem 4,5 roku to no. Myślę, że będzie okazja kiedyś zrobić i spróbować :)

 

 

Kuchareczko nasza? I kucharz ShadoOw xd

Hihi, jestem dumna z tego, że udało mi się Ciebie zaskoczyć :)

ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

Powiadomienie o plikach cookie