Skocz do zawartości
Forum
Regulamin

Zasady i wytyczne obowiązujące wszystkich użytkowników

Administracja

Poznaj zespół moderatorów i administratorów dbających o społeczność

Ranking Użytkowników

Zestawienie najbardziej aktywnych członków naszej społeczności

Serwery
Bany CS2

System banów na serwerach Counter-Strike 2

Bany CS 1.6

System banów na serwerach Counter-Strike 1.6

Sklep CS2

Dostęp do usług premium i przywilejów na serwerach CS2

Statystyki Graczy - CS2

Sprawdź najlepszych graczy naszych serwerów CS2 oraz ich dokładne statystyki!

Sklep CS 1.6

Oferta usług VIP/SVIP dla graczy Counter-Strike 1.6

Odwołaj się od bana

Oficjalna procedura odwoławcza dla zablokowanych graczy

Społeczność
Wydarzenia

Kalendarz turniejów, konkursów i integracyjnych spotkań graczy

Discord

Dołącz do naszej społeczności na discordzie

Aktualności

Bieżące informacje dotyczące serwerów i środowiska CS

Pomoc

Przewodniki, poradniki i wsparcie dla wszystkich użytkowników

Nowy szablon forum
csowicze.pl


Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej

Największy spamer czatbox'a! Weź udział kolejnej edycji konkursu!


Wraz ze startem nowej odsłony forum ruszamy z kolejną edycją konkursu spamer czatbox'a! Do wygrania fajne nagrody w tym $$$$

Czytaj więcej

Csowicze – Odświeżona Odsłona | Parę Ważnych Informacji


Wracamy po krótkiej przerwie... Przeczytaj ogłoszenie by być na bieżąco!

Czytaj więcej

Nasze serwery

  • 8 Wszystkich serwerów
  • 39 / 232 Wszystkich graczy
  • 17% Zapełnienie serwerów

Rekomendowane odpowiedzi

  • Zasłużony
Napisano
 
SKŁADNIKI:
 
- 500 ml zakwasu
- Bulion (2 litry)
- Surowa kiełbasa
- Chrzan
- Śmietana 30%
- majeranek
- Sól oraz pieprz
- Czosnek
 
Przygotowanie:
1) Zaczynamy od pogrzania bulionu.
 
2) Do gorącego bulionu dodaję   białą kiełbasę w całości (lub pokrojoną) i gotuję wywar na małym ogniu przez ok. 30-40 minut do czasu, aż zyska wyraźny mięsny smak i aromat.
 
3) Do tak przygotowanej bazy dodajemy zakwas (dobrze rozmieszany). Na początek jedynie połowę, żeby żurek nie wyszedł zbyt kwaśny. W razie potrzeby dolewaj zakwas do uzyskania pożądanego smaku.
 
4) Następnie do garnka dodaję rozgnieciony lekko ząbek czosnku, dwie małe łyżeczki chrzanu i przede wszystkim majeranek. Majeranek w ilości mniej więcej jednej łyżki stołowej. W trakcie dodawania do zupy można go mocno rozcierać w dłoniach, dzięki czemu uwalnia się bardzo dużo aromatów. 
 
5) Zupę gotujemy w ten sposób jeszcze przez kilka minut na niewielkim ogniu, a na sam koniec, już po zdjęciu garnka z ognia, dodajemy śmietanę. 
 
 
 
Niestety moja kiełbasa utonęła i wylądowała na dnie, ale i tak była pyszna :) W moim żurku jest też marchewka, ponieważ narzeczona wie że bardzo ją lubię do zupy :) Do tego jeszcze kromka dobrego chleba lub bułka domowej roboty i macie pyszny obiad.

Można też go podać z ziemniakami w postaci puree. Do miski najpierw lądują ziemniaki, które potem są zalewane żurkiem.

 
 
 
 
SMACZNEGO!

post-24299-0-31323000-1480350289_thumb.jpg

Darmowy hosting zdjęć i obrazków
Napisano

Coraz bardziej mi się ten dział podoba :D 

Jak na weekendzie nie mam opcji na obiad to zaczynam tu zaglądać xD Najlepiej dodawajcie w miarę proste przepisy i tak w przygotowaniu do max 1h, będę wdzięczny :)

 

Oczywiście "+" leci, już wiem co będę żarł w sobotę, Dzięki ! 

  • Sponsor
Napisano

Żurek, tradycja na Polskich stołach, plus :)

     

 

 

 

                                             giphy.gif

                                             giphy (2).gif

Napisano

Nigdy nie lubiłam żurku, bo uważam, że jest dla mnie za tłusty. Jeżeli chodzi o twój przepis, to moja teściowa zrobiła podobny kiedyś :P Plusik za wykonanie <3

ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

  • Zasłużony
Napisano

Wiadomość wygenerowana automatycznie

 

temat_zamkniety.png
Powód: Cl

 

Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Z pozdrowieniami.
Administracja CSowicze.pl

Darmowy hosting zdjęć i obrazków
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie