Inoue. 825 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Na wstępie: Jest to przepis mojej babci i myślę, że nie będzie na to zła. Sama myśl o takiej zupie wydaje się wam obrzydliwa bo jak ser i ogórek może razem smakować? A no może i uwierzcie mi, że jest pyszne. Jest to przepis na "szybszych" zasad niż robiła moja babcia. Dlaczego szybszych? Babcia zupę robiła na rosole, a Ja posłużę się kostką rosołową, gdzie ostatnio w przepisach kulinarnych spełnia swoje zadanie. Myślę, że będziecie zadowoleni bo same przyrządzenie jej zajmuje 15-20 min, a sposób przygotowania jest bardzo prosty Składniki: - sól -3 większe zielone ogórki - 2 sery topione śmietankowe (Hochland polecam) - Posiekany koperek - 2 kostki rosołowe - makaron lub kluski Sposób przygotowania: Na samym początku należy wstawić wodę na makaron lub kluski. Osolić wodę wg uznania oraz dodać kapkę oleju żeby się nic nie skleiło. Ugotować. W drugim garnku wstawić wodę i broń może nie solić. Doprowadzić do gotowania się wody i wrzucić dwie kostki rosołowe, mieszając wodę do rozpuszczenia. Wrzucić starte na tarce 3 zielone ogórki i chwilę gotować. Następnie wrzucić 2 sery topione i mieszać do rozpuszczenia się. Gotować na mniejszym (ale nie minimalnym) ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 5 minut. Na samym końcu wrzucić posiekany koperek. Danie podawać z makaronem lub kluskami. Smacznego! Apoi_eXo , SpiT iT OuT , ShadoOw i 4 innych dodali reakcje 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadoOw 1 124 Napisano 26 Października 2016 Sponsor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Plusior, a z ciekawości zrobię i zobaczę czy przypadnie Mi do gustu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drenn 3 816 Napisano 26 Października 2016 Zasłużony Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Łatwe, szybkie i przyjemne. Plusik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Darkness 77 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Wygląda smacznie, spróbuję napewno dzięki plusik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiT iT OuT 152 Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Polecam bo dobra :) leci + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadoOw 1 124 Napisano 10 Listopada 2016 Sponsor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abbadon 9 Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Wygląda znakomicie... Ale ja tam wolę jednak uwarzyć rosół i do tego będą nudle... Plusik dam jak będzie mi smakować :D "Prawdziwa wiedza na zawsze pozbawia człowieka pewności, czego by ona nie dotyczyła" Maks Frai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Native 91 Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Generalnie zupę ogórkową robi się nie na ogórkach kiszonych, a nie zielonych ;P Połączenie z topionym serem? Nawet się to komponuje smakowo, tylko... Zamiast makaronu dodałbym na pewno grzanki, bo konsystencja może być tj. krem Edytowane 13 Listopada 2016 przez dMX ✗ Jestem jednym z tych co dobrze śpią, choć nie mam po co wstawać. Kontakt i warunki napisania do mnie wiadomości w profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi