Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...


Anka

Woman


7 Followers

About Anka

  • Rank
    Konto nieaktywne
  • Birthday 03/21/1993

Informacje Profilowe

  • Location
    Wypizdów Wielki
  • Płeć
    Kobieta

Recent Profile Visitors

560 profile views
  1. Zbyt leniwy żeby przycisk trzymać na tsie. Ale za to miły rozmówca :D. +rep
  2. Dzisiaj na parkingu o 23:59!
  3. Jakbym żartowała to bym nie napisała postu.
  4. Dziękuje za spędzony czas. Trzymam kciuki abyście się wszyscy rozwijali i byli perfekcyjni w swoich funkcjach jak i graniu! Miło było Was poznać
  5. Nick: Anka Z jakiej rangi rezygnujesz?: Redaktor, Admin 3maps Powód: Nie będę się wypowiadać na ten temat. Zostawię to dla siebie.
  6. Coś dla łasuchów jako przekąska lub danie główne . Dzisiaj sama zadebiutowałam w tym wykonaniu wynalazłam kiedyś w jakieś gazecie ten przepis. Muszę Wam z ręką na sercu powiedzieć, że jest pycha! Dużo ich nie zjecie bo będziecie czuli się syci. Ciasteczka z Kaszy manny z sosem wiśniowym Składniki na racuchy: 1 litr mleka 60g cukru szczypta soli 1 opakowanie cukru waniliowego 4łyzki masła 2łyżeczki startej skórki z cytryny 250g kaszy manny 2 jajka do dekoracji odrobina cukru i cynamonu Wykonanie: 1. Mleko wlać do garnka, dodaj cukier, sól, cukier waniliowy, 1 łyżkę masła i skórkę z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia 2. Do mleka wsypać kaszę manną i mieszając, gotować około 2 minut na małym ogniu 3. Garnek zdjąć z ognia. Do kaszki wbić jajka i DELIKATNIE wymieszać. 4. Masę rozprowadzić na grubość około 1,5cm na nasmarowanej tłuszczem blasze. 5. Wstawić do lodówki na około 2godziny 6. Po wystudzeniu masę z kaszy kroimy na niewielkie romby. 7. Na patelni roztopić resztę masła i smażyć ciasteczka na złotobrązowy kolor. 8. PRZED PODANIEM oprószyć je cukrem wymieszany z cynamonem. Składniki na sos wiśniowy: 1 słoik kompotu z wiśni (mogą być z czego sobie zapragniecie) 50g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyzeczki cynamonu Wykonanie: 1. Wiśnie wyjąć z kompotu, wyłożyć na sitko i osączyć. 2. Sok wlać do oddzielnego garnuszka, odlać 3 łyzki (do zagęszczenia będzie potrzebne) Do garnuszka z sokiem dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. 3. Do 3 pozostałych łyżek soku dodajemy mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy 4. Dodajemy do ciepłego soku, mieszając aż zgęstnieje. 5. Do gotowej sosu dodać wiśnie i doprawdzić cynamonem. Smacznego Na prawdę serdecznie polecam zrobić szczególnie dla małych pociech.
  7. Coś dla osób zabieganych , którzy nie mają czasu stać przy garach. Sałatka kebabowa Składniki: Pierś z kurczaka odrobina przyprawy do gyrosa Kapusta pekińska kukurydza ogórek kiszony ketchup(do smaku) majonez(do smaku) Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka oczyszczamy z niedoskonałości (błonek itp itd) kroimy w kostkę 2. Pierś z odrobiną przypraw i oleju mieszamy 3. Smażymy 4. Po usmażeniu odstawiamy na momencik. Kroimy kapustę pekińską w paseczki, ogórki kiszone według uznania. 5. Do miski wrzucamy wszystkie składniki dodając ketchup i majonez. Smacznego
  8. Nick: Anka Wiek: 26 Doświadczenie (w byciu adminem): no mam xD Znajomość AMXX (W skali 1-10): 5 Staż w CS-sie: 2lata Steam (link do profilu na https://steamid.uk/): https://steamid.uk/profile/76561198874295749 Dlaczego Ty: Dziwny człowiek z dziwnym poczuciem humoru - nie każdemu mój charakter odpowiada. Jestem bardzo surową osobą, która nie bawi się w kotka i myszkę na serwerze. Jeżeli dana osoba zasługuje na ban to go dostaje. Próbuję(podkreślam, że próbuje :D!) nie wchodzić w zbędne dyskusje mając admina odsyłam od razu na forum, jeżeli gracz ma jakieś "Ale" w moim kierunku aby złożył na mnie skargę [jak widać nigdy tej skargi nie było :D]. Niech lud zagłosuje xD. Czas jaki dziennie poświęcasz na CS-a: 3-4h Kontakt: messenger/forum Link do GameTracker'a: https://www.gametracker.com/player/Anka/54.38.63.53:27015/ Dofinansowanie serwera 11,07zł sms [tak/nie]: tak [nawet przelew]
  9. Nie. Jessa
  10. Siemanko, w dniu dzisiejszym zaproponuję Wam Gulasz cygański z placuszkami. Ten przepis był moją kartą przetargową aby zostać dopuszczoną do egzaminów zawodowych. Nie będę się dzisiaj rozpisywać tylko przejdźmy do rzeczy . Gulasz cygański z plackami ziemniaczanymi Składniki na gulasz: mięso wieprzowe bez kości (najlepiej łopatka) 300g pietruszka 2szt marchew 3szt seler 1/4 szt cebula 2szt koncentrat pomidorowy 100g woda do duszenia (tak aby przykryć mięsko) kostka rosołowa (chyba, że masz rosół z poprzedniego dnia tez się nada! nie ma co marnować!) mąka pszenna około 40g olej natka pietruszki do dekoracji sól, pieprz, papryka ostra mielona (do smaku) Wykonanie: 1. Oczyszczamy warzywka 2. Warzywa korzenne kroimy w słupki (w przepisie jest dł. około 2,5cm szerokości około 0.5cm) cebulę w kostkę. 3. Mięso umyć, pokoroić w kostkę, oprószyć solą, mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. 4. Przełożyć do garnka, zalać wodą, [jeżeli posiadacie rosół z poprzedniego obiadu może on zastąpić kostkę rosołową] dodać kostkę rosołową, UWAGA DUSIMY mięsko. 5. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu obsmażyć kolejno warzywa korzeniowe, cebulę i dodawać je do garnka z duszonym mięsem. 6. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy 7. Gdy gulasz będzie za rzadki dodajemy zawiesinę z mąki* i wody 8. Przyprawiamy do smaku * najlepiej do zawiesiny będzie odrobina mąki ziemniaczanej (skrobia ziemniaczana) z wodą. Weź słoik i porządnie wytrząchaj aby grudek nie było. Składniki na placki ziemniaczane: ziemniaki 500g cebula mąka pszenna 15g jajko 1szt sól do smaku olej do smażenia, Wykonanie placków ziemniaczanych: 1. Obieramy ziemniaki i cebulę z łupiny. 2. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce 3. Dodajemy jajko, mąkę, sól dokładnie mieszając 4. Usmażyć 3 placki na patelni o średnicy około 17cm.(czyli średnia)* *Jeden placek na jedną porcję, placek rozlewamy na całą patelnię. Smacznego Jeżeli masz jakieś pytania co do przepisu, śmiało możesz do mnie napisać na PW
  11. Niech Bóg Ci wynagrodzi to w dzieciach! Dziękujemy
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.