SoLLuffka Napisano 12 Września 2024 Udostępnij Napisano 12 Września 2024 Droga nasza Kochana administracjo, mam kilka pytań oraz uwag co do funkcjonowania forum dlatego ośmielę się wszystkie swoje "żale" napisać w tym temacie. Z góry informuję, że nie robię tego w celu krytykowania i obrazy kogoś tylko z chęci rozwinięcia tego forum i zwiększenia aktywności. Nikogo nie oceniam i nie krytykuję post jest strikte informacyjny ale mam nadzieję, że pewnym osobom trafi do serduszka. Co się z Wami dzieje ? Pewnie się zastanawiacie co mam na myśli zadając to pytanie, ale spokojnie już wyjaśniam. - Na forum wieje tzw. "ch...em" na chatboxie nikt się nie udziela oprócz @ White Legendoraz @ ilovehotmilfs:3< mówię tutaj o administacjii. - W niektórych działach na forum grafiki nie istnieją i nikt nie rwie się do tego żeby to naprawić - i teraz hit < pytanie dnia wypowiedziało się wczoraj 12 osób z czego tylko jedna z administracji :O naprawdę tak długo zajmuje odpisanie krótkiej wiadomości ? - Skarga na serwerze zombie mod napisana przez moją osobę we wtorek > dzisiaj mamy czwartek nikt z administracji serwera nawet nie raczył się wypowiedzieć a byli dostępni bo post o awansie zdążyli napisać - Redakcja wgl istnieje? bo z tego co widzę to tylko moderator coś robi w zakresie redakcji! Może wypadałoby zrobić rekrutacje ? - UBTeam ludzie czekają czasami po jednym dniu na odbanowanie (kiedyś to było nie do pomyślenia) jest trochę osób na tym kolorku więc wypadałoby coś robić. Podsumowując widzę, że większość osób na kolorkach nie robi nic tylko świeci na forum. Błagam zróbmy coś z tym wspólnie bo szkoda, żeby forum zaczynało umierać a w tej chwili tak się dzieje Mam nadzieje, że nikogo nie urażę tym postem a jeżeli ktoś się tak poczuje to przepraszam, ale czas może przemyśleć swoje postępowania?. Pozdrawiam 1 1 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor PRO Jax Teller Napisano 12 Września 2024 Sponsor PRO Udostępnij Napisano 12 Września 2024 W dniu 12.09.2024 o 10:23, SoLLuffka napisał: - Skarga na serwerze zombie mod napisana przez moją osobę we wtorek > dzisiaj mamy czwartek nikt z administracji serwera nawet nie raczył się wypowiedzieć a byli dostępni bo post o awansie zdążyli napisać Rozwiń W dniu 12.09.2024 o 10:23, SoLLuffka napisał: - UBTeam ludzie czekają czasami po jednym dniu na odbanowanie (kiedyś to było nie do pomyślenia) jest trochę osób na tym kolorku więc wypadałoby coś robić. Rozwiń Jest jedna osoba UBT CS 1.6 - Ostatnia wizyta Wtorek o 23:36 Rzadko kiedy jest dla UBT jakaś robota, pewnie stąd bierze się znikome zainteresowanie i monitorowanie swojego podwórka. Ch*jem wieje od dawna i to potęguje, zauważ ile osób przez sam wakacyjny okres napisało rezygancje. Z moich informacji wynika, że ta kula śnieżna jeszcze się powiększy, a chętnych na wolne stanowiska brak. Co do redakcji - aktywność była spora kiedy moose została opiekunką działu i z dziewczynami odwalała w ciul zajebistej roboty, ale spadające zainteresowanie i zaangażowanie użytkowników w zabawy spowodowało wypalenie zawodowe. Nie ma nic zachęcającego do udzielania się na czacie/forum. Sądzę, że te kilkanaście osób jest tutaj z sentymentu lub po prostu dogląda powolnej agonii tego przybytku. Borze, błogosław csowicze.pl 3 1 NO PAIN NO GAIN Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liryczna Napisano 12 Września 2024 Udostępnij Napisano 12 Września 2024 (edytowane) Większość zaczęła się psuć po zmianie stylu, który zdaniem wielu użytkowników jest po prostu niewypałem (ja również się z tym zgadzam). Forum nie przyciąga wizerunkiem, przez co duża liczba ludzi po prostu przestała się udzielać. Dużo spraw zostało zaniedbanych i nie ma co się dziwić, że ludzie uciekają ?♀️. @Vulcan47oczywiście, że jest sposób na rozkręcenie redakcji, przede wszystkim zaangażowanie użytkowników. Więcej serii, aby każdy mógł się wypowiedzieć w danym temacie, czy opowiedzieć coś. To zawsze dobrze wpływa na prosperowanie redakcji. Niestety dodawanie "sztywnych" artykułów lub ciekawostek zazwyczaj odbija się echem, bo mało kto to czyta ? Edytowane 12 Września 2024 przez Liryczna 3 2 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony ilovehotmilfs:3 Napisano 12 Września 2024 Zasłużony Udostępnij Napisano 12 Września 2024 W dniu 12.09.2024 o 10:23, SoLLuffka napisał: Skarga na serwerze zombie mod napisana przez moją osobę we wtorek > dzisiaj mamy czwartek nikt z administracji serwera nawet nie raczył się wypowiedzieć a byli dostępni bo post o awansie zdążyli napisać Rozwiń Skontaktuje się z @ Lolekw tej sprawie. W dniu 12.09.2024 o 10:23, SoLLuffka napisał: Redakcja wgl istnieje? bo z tego co widzę to tylko moderator coś robi w zakresie redakcji! Może wypadałoby zrobić rekrutacje ? Rozwiń Mam kilka osób na oku które mogłyby zasilić szeregi redakcji, jednak na razie zwlekam z ich przyjęciem. Nie chce aby ktoś poświęcał swoj czas na robienie prac do redakcji i potem dostawal zero odzewu za nie. To zwykla strata czasu. 3 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil xavjer Napisano 12 Września 2024 Devil Udostępnij Napisano 12 Września 2024 Nowy na forum? A tak poważnie, część rzeczy wspominałem w tej kwestii już w tym temacie *Tu klik* Szkoda że to tak wygląda, kiedy faktycznie wkładało się ogrom czasu żeby to prosperowało. Ale no nie wszystkie rotacje przyczyniają się do polepszenia sytuacji ilovehotmilfs:3powodzenia z tym wszystkim, w tobie widać jedynie teraz taką administratorke jak za czasów mojej, RumcajsJumperczy Terrorist kadencji bo ty faktycznie działasz z własnej inicjatywy 1 1 2 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Mafioso Napisano 12 Września 2024 Udostępnij Napisano 12 Września 2024 Halo czyli forum pod pytanie dnia i chatbox nie spełnia się już nawet a tej formie? jesteśmy zgubieni. Proszę udać się do najbliższego wyjścia ewakuacyjnego. 1 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szef Terrorist Napisano 12 Września 2024 Szef Udostępnij Napisano 12 Września 2024 Brawo! Kolejna osoba, która może w końcu otworzy im oczy. Bo mój prześmiewczy temat jak widać nie wniósł nic... napisany 30 sierpnia dzisiaj mamy 12 września i nic się tutaj nadal nie zmienia nie dzieje w kierunku lepszego prosperowania forum... @ SoLLuffkazapoznaj się: co nie co się już powypowiadali KLIK @ xavjerto już chyba nawet szkoda strzępić "klawiatury" bo pisanie konkretnie co jest nie tak nawet nie pomaga, a co dopiero jakbyś kazał się domyślać pisząc jakieś wskazówki to tam na grupce administracyjnej pewnie by burza mózgów była "o co może chodzić" xDDD Forum jest martwe, poza pytaniem dnia, otwórzcie oczy i zacznijcie coś robić. @ Lirycznazmiana stylu to porażka, choć może nie do końca stylu a logotypu który towarzyszył od 2k14 i z tym csowicze byli kojarzeni czerwona czaszka do dzisiaj dumnie na tapecie mojego telefonu i komputera, jak ją widzę to najlepsze wspomnienia "internetowe" powracają Mało tego! Odnoszę dziwne wrażenie, że tutaj osoby będące w Administracji nie mają do końca wolnej ręki i albo to powstrzymuje ich ambicje i działania, albo mają to w dupie i świecą kolorami @Vulcan47bzdury opowiadasz albo takim redaktorem byłeś... cofnij się w czasie, gdzie redakcję prowadziła @ Sysia ;*i @ Mrs.Fuksiarav19tam było życie, ale dziewczyny robiły to z pasją co oddawało, bo aktywność była spora pod ich tematami.... i to nie tylko tematami "pytanie dnia" i takie pierdoły tylko absolutnie pod każdym tematem! WIĘCEJ O MNIE --> TUTAJ <-- Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vulcan47 Napisano 12 Września 2024 Udostępnij Napisano 12 Września 2024 (edytowane) Jako były redaktor na różnych sieciach muszę powiedzieć, że robota na tym stanowisku nigdy nie przynosi takiej satysfakcji. Aktywność we wszystkim poza "Pytaniem Dnia" zawsze jest po prostu słaba co bardzo demotywuje, nie wiem czy jest jakiś sposób na poprawę aktywności w działach redaktorskich. @ Terroristtutaj jestem od niedawna więc scricte co do csowiczy nie mogę się wypowiedzieć aczkolwiek na ogół wygląda to różnie, często niezbyt kolorowo, a co do mojej roboty redaktora na innych sieciach to w tym momencie lekko zabolało bo przykładałem się do tego, nie wiem, może po prostu niezbyt kooperatywni userzy. Skupiłem się bardziej na ogóle i może lekko się nie zrozumieliśmy. Styl forum nie jest najlepszym jaki widziałem, dopiero po x tygodniach grania na ZM postanowiłem założyć konto. Edytowane 12 Września 2024 przez Vulcan47 1 STEAM YOUTUBE Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrs.Fuksiarav19 Napisano 13 Września 2024 Udostępnij Napisano 13 Września 2024 Jako redaktor tutaj były,a raczej pani naczelna była redaktor oraz osoba działająca sporo na sieci csowicze mogę śmiało powiedzieć, że przykro się na to wszystko patrzy. Praca redaktora wbrew pozorom nie jest ciężka, ale aby ją wykonywać trzeba tego chcieć. Oczywiście, dużo robi społeczność, a dużym problemem aktualnie są treści. Treści trzeba dodawać zgodnie z oczekiwaniami użytkowników ALE (kolejne) również trzeba czerpać satysfakcje. @ Terrorist dzięki Tobie tu wróciłam kiedyś, bo chciałam Ci pomóc, ale tak czasy z Sylwią to są czasy najlepsze jak dla mnie redaktorskie. Tej współpracy nie zapomnę, bo bardzo dużo się zmieniło - Układy, zabawy i itp. Myślę, że gdyby była osoba, która ciągnie to w górę byłoby lepiej. Nie umniejszam żadnemu redaktorowi, bo każdy ma swoje wizje/pomysły/plany, aczkolwiek szkoda, że tak dobrze prosperujące forum z dnia na dzień upadło aktywnością. Na aktualnej sieci gdzie siedze nie mogę narzekać na zaangażowanie użytkowników - bo to po prostu trzeba jakoś ruszyć. Myślę, że Mershi, chciał zobaczyć jak mu wyjdzie - Tak wiem, że opinie bywają różne, lecz nie zapominajcie o tym, że to forum mogłoby trafić, coś jeszcze gorszego tzn. ZAMKNIĘCIE. Rumcajs zakończył ten projekt i trzeba też to uszanować. Jedyna moja rada, to powrócenie do starego loga, które było symbolem csowiczy oraz ogarnięcie administracji tak by działała, bo administracja musi sama podnosić forum, gdy te upada, a szczególnie pomagać - nie uciekać, gdy robi się gorzej. Moi przedmówcy mają zdecydowanie racje, choć nie w 100%. Byłam w czasach świetlności Csowiczy (po czym usunełam konto) i byłam też w czasach tych gorszych i zawsze csowicze sobie radziło, więc myślę, że niektóre osoby powinny zamiast siedzieć na pupie, wziąć się w garść i pomyśleć, co można zrobić by to odratować. Osobiście radziłabym turniej/zabawy, więcej życia w redakcji. Jeżeli nie ma osób w redakcji to wystarczy, aby administracja się angażowała i dodawała coś od siebie. Rozumiem też, że pisanie artykułów, czy też mniejszych rzeczy dla mniejszej publiki to dla niektórych "strata czasu", ale czasami ta garstka osób jest w stanie to podnieść Myślę, że to tyle ode mnie. Nie chciałam nikogo urazić. Mega przykro się patrzy, że siedziało się tu kilka lat, a to sobie od tak zmierza ku końcowi. Pomagajcie sobie wzajemnie, bo tylko to macie. Skoro jest was trochę, to mobilizacja w tej sytuacji wymaga. Bo jak tu nie będziecie to co? Zmienicie forum od tak? - To nie tak powinno wyglądać PS. Takie tematy powinny pomagać i osoby wypowiadające się to dobry znak - to znak, że komuś zależy! 4 1 3 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Mesharsky Napisano 15 Września 2024 Właściciel Udostępnij Napisano 15 Września 2024 Cześć wszystkim, Tym razem postaram się być nieco bardziej zwięzły, ale mam kilka ważnych informacji do przekazania. Na początek – zdaję sobie sprawę, że nasze obecne logo nie powala (wręcz posysa mocno), i w pełni zgadzam się z Waszymi opiniami. Udało mi się zebrać trochę funduszy, więc planujemy stworzyć nowe logo, które będzie nawiązywać do starego designu. Tak, czas wrócić do czaszki! Jak pewnie wiecie, cały czas pracuję nad DD2 i zbliżam się do finalizacji nowego serwera z trybem DM + Losowe Cheaty. To dosyć unikatowy pomysł, bo nigdzie indziej czegoś takiego nie ma. Musiałem solidnie przerobić silnik, żeby to zrealizować. Serwery Only Mirage i Retake zostaną wyłączone z powodu braku zainteresowania. Niestety, mimo że zgłaszają się chętni opiekunowie, po krótkim czasie przestają działać i przez miesiące nic się nie dzieje. Jeśli chodzi o administrację – wciąż szukam osób na wysokie stanowiska, które będą w stanie skupić się tylko i wyłącznie na forum oraz jego rozwoju. @ ilovehotmilfs:3 nie da rady wszystkiego ogarnąć sama na dłuższą metę, więc po zakończeniu prac nad DD2 i nowym serwerem skupię się na znalezieniu odpowiednich ludzi, którzy pomogą utrzymać forum na wysokim poziomie. Wiem, że mamy tu zarówno hejterów, jak i sporo osób, którym naprawdę zależy. Dziękuję tym, którzy wciąż nas wspierają i wierzą w naszą sieć. Dzięki Waszemu zaangażowaniu możemy razem rozwijać się i iść w najlepszym kierunku! Pozdrawiam serdecznie! 3 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88918-rozruszanie-i-porz%C4%85dek-na-forum/#findComment-426746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi