Evanella Napisano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Temat informacyjny, który jest praktycznie na każdym forum/serwerze. Myślę, że każdy porządny gracz/użytkownik forum już o tym wie, jednak dla świętego spokoju umieszczam go także tutaj. Dane do konta (czyli login i hasło) należy przechowywać w bezpiecznym miejscu (najlepiej w głowie). Pamiętaj, że Administracja nigdy nie poprosi Cię o ich podanie (mają od tego panel i jeśli będą chcieli wbić na Twoje konto to to zrobią i bez takiej wiedzy). Jak zabezpieczyć się przed złodziejem? To bardzo proste i banalne! Wystarczy, że: ~ Twoje konto będzie posiadało hasło trudne do odgadnięcia. ~ Tylko Ty będziesz miał dostęp do danych swojego konta. ~ Nie będziesz zakładał kont z takimi samymi danymi na różnych serwerach/forach, gdyż wielokrotnie i zbyt często zdarza się tak, że z serwera wyciekają dane - wśród nich mogą się znaleźć również Twoje dane logowania. ~ Nie będziesz pożyczał cennych przedmiotów innym graczom, jeśli nie masz pewności co do ich zwrotu. ~ Nie będziesz pobierał z internetu różnych "wspomagaczy" do gry. Pamiętajcie, że najważniejszy punkt to - UŻYWANIE MÓZGU. Bierzcie pod uwagę okoliczność, że dana osoba może Was w jakiś sposób oszukać/okraść nawet jeśli ją dobrze znacie. Jakie programy pomogą Ci się zabezpieczyć przed kradzieżą? ~ Antywirus - AVG, bądź Avast (lub inny program do skanowania/czyszczenia systemu) Co z linkami i plikami od nieznajomych? ~ Nie otwieraj linków wysyłanych przez osoby, do których nie masz zaufania (mogą to być linki z keyloggerem) ~ Nie pobieraj plików wysyłanych bezpośrednio przez osoby, których nie znasz. Administracja nie bierze odpowiedzialności za kradzieże i oszustwa. 4 Przeczytaj Regulamin! ✔ Odwiedź mnie! ❤ W razie problemów, napisz do mnie! ✎ Zobacz moją galerię! ♦ Reklamuj naszą sieć innym! ★ Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/48826-temat-informacyjny-nie-daj-si%C4%99-okra%C5%9B%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi