Evanella Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 #1 Aktualizacja forum Witam, wraz z dniem dzisiejszym z grupą chętnych osób wdrążamy w plan globalną czystkę na forum i wprowadzenie pewnych zmian związanych z tym, że na forum panuje lekki bałagan. Poniżej przedstawiam listę zmian, na której będziemy bazować. Zmiany ogólne: • Czystka w działach - usunięcie tematów, które zostały napisane przed forumową przerwą aktywności. • Wyznaczenie osób odpowiedzialnych za poszczególne atrakcje na forum typu Plebiscyt, Losowanie Typerowicza. • Stworzenie dodatkowych archiwum tam gdzie to potrzebne. Tematy z głównej strony działu byłyby najpierw przenoszone do Archiwum działowego, a następnie po upływie 2-3 miesięcy do Archiwum głównego forum. • Stworzenie ukrytego działu Administracyjnego (jeśli go nie ma) i za jego pomocą zgłaszanie ważniejszych nieprawidłowości, bądź informacji dla Adminów. • Przywrócenie do życia systemu nagród - zaangażowanie forumowych grafików do pomocy przy tworzeniu graficznych plakietek nagradzających. • Zmiany w rangach na forum - zmiana kolorów na pasujące do funkcji i estetyczniejsze. Zmiany w "Sprawy ogólne": • W dziale "Administracja forum" usunęłabym poddział "ocena zespołu". • Poprawienie estetyczności kolorów w nazwach działowych. Zmiany w "Nasza społeczność": • Zmiana kolejności poddziałów w dziale "Konkursy i turnieje" - ważniejsze do góry. • Miss/Mister moim zdaniem na chwilę obecną do wyrzucenia. Nie ma tylu osób by brać w tym udział. Zmiany w "Strefa twórcza": • Usunięcie na chwilę obecną w Redakcji poddziału "Wiadomości ze świata". • Usunięcie w dziale Redakcyjnym "kuchni", gdyż nie pasuje ona tematycznie do forum. • Usunięcie w dziale Redakcyjnym "Muzyka oraz jej nowinki", gdyż istnieje taki dział w "HydePark'u" i radzi sobie całkiem nieźle. • Dodanie do działu Redakcyjnego poddziałów "Artykuły" i "Newsy". • Uporządkowanie działów graficznych. • Zmiana nazwy poddziału "Oceny własnych prac" na "Galerie graficzne". Zmiany w "Hyde Park": • Przeniesienie działu "Pochwal się statami" do "Strefy gier" > "CS" jako poddział. • Przeniesienie działu "Skrypty" do "Sprawy ogólne" > "Sprawy dotyczące forum" jako poddział. • Zmiana nazwy działu "Motoryzacja" na "Zainteresowania", gdyż widoczne jest małe zainteresowanie działem. • Usunięcie w dziale "Giełda" poddziału "Opinie o sprzedawcach", gdyż jest to niepotrzebne. Zmiany w "Archiwum forum": • Zabezpieczenie działu Archiwalnego forum - pozbawienie normalnych użytkowników i gości dostępu do archiwum głównego. • Wprowadzenie dodatkowego działu o nazwie "Kosz". Wyjaśnienie: Archiwum - tutaj znajdują się tematy przestarzałe, których świetność na forum wygasła. Kosz - tutaj znajdują się tematy, których wcale nie powinno być na forum, bądź zostały założone podwójnie. Pozdrawiam - Eva. 3 Przeczytaj Regulamin! ✔ Odwiedź mnie! ❤ W razie problemów, napisz do mnie! ✎ Zobacz moją galerię! ♦ Reklamuj naszą sieć innym! ★ Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/47967-1-aktualizacja-globalne-czyszczenie-i-zmiany-na-forum/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevate Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Z powodu błędu logicznego, który uniemożliwiał Wam zdobycie wszystkich nagród z serii "Kolekcjoner Odznak" progi zostały zmienione. Stare progi: Fachowiec! - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 30 odznak przez użytkownika. Profesjonalista! - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 50 odznak przez użytkownika. Medalista! - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 70 odznak przez użytkownika. Ideał! - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 90 odznak przez użytkownika. Błąd polegał na tym, że praktycznie możemy zdobyć jedynie 35 odznak. Dlatego też system został zmieniony, a jego progi zaniżone. Nowe Progi: Fachowiec! - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 10 odznak przez użytkownika. Profesjonalista! - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 15 odznak przez użytkownika. Medalista - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 30 odznak przez użytkownika. Ideał - Odznaka przyznawana przy zdobyciu 35 odznak przez użytkownika. 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/47967-1-aktualizacja-globalne-czyszczenie-i-zmiany-na-forum/#findComment-227299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evanella Napisano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Wiadomość automatyczna Temat został przeniesiony z "Sprawy ogólne → Informacje / Ogłoszenia" do "Sprawy ogólne → Informacje / Ogłoszenia → Aktualizacje". Przeczytaj Regulamin! ✔ Odwiedź mnie! ❤ W razie problemów, napisz do mnie! ✎ Zobacz moją galerię! ♦ Reklamuj naszą sieć innym! ★ Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/47967-1-aktualizacja-globalne-czyszczenie-i-zmiany-na-forum/#findComment-235314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi