Skocz do zawartości
Forum
Regulamin

Zasady i wytyczne obowiązujące wszystkich użytkowników

Administracja

Poznaj zespół moderatorów i administratorów dbających o społeczność

Ranking Użytkowników

Zestawienie najbardziej aktywnych członków naszej społeczności

Serwery
Bany CS2

System banów na serwerach Counter-Strike 2

Bany CS 1.6

System banów na serwerach Counter-Strike 1.6

Sklep CS2

Dostęp do usług premium i przywilejów na serwerach CS2

Statystyki Graczy - CS2

Sprawdź najlepszych graczy naszych serwerów CS2 oraz ich dokładne statystyki!

Sklep CS 1.6

Oferta usług VIP/SVIP dla graczy Counter-Strike 1.6

Odwołaj się od bana

Oficjalna procedura odwoławcza dla zablokowanych graczy

Społeczność
Wydarzenia

Kalendarz turniejów, konkursów i integracyjnych spotkań graczy

Discord

Dołącz do naszej społeczności na discordzie

Aktualności

Bieżące informacje dotyczące serwerów i środowiska CS

Pomoc

Przewodniki, poradniki i wsparcie dla wszystkich użytkowników

Nowy szablon forum
csowicze.pl


Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej

Największy spamer czatbox'a! Weź udział kolejnej edycji konkursu!


Wraz ze startem nowej odsłony forum ruszamy z kolejną edycją konkursu spamer czatbox'a! Do wygrania fajne nagrody w tym $$$$

Czytaj więcej

Csowicze – Odświeżona Odsłona | Parę Ważnych Informacji


Wracamy po krótkiej przerwie... Przeczytaj ogłoszenie by być na bieżąco!

Czytaj więcej

Nasze serwery

  • 8 Wszystkich serwerów
  • 106 / 259 Wszystkich graczy
  • 41% Zapełnienie serwerów

Zablokowane Przepis na sernik na zimno z malinami.


Rekomendowane odpowiedzi

  • Zasłużony
Napisano

post-24299-0-68546600-1493572792_thumb.png


Składniki


 


- ok. 225 g  herbatników


- 100 g masła, roztopionego

 - 3 galaretki o smaku owoców leśnych

- 300 ml śmietanki kremówki 30% (b. zimnej)

- 4 łyżek cukru pudru

- 600 g serka mascarpone (zimnego)

- 90 g białej czekolady

- 1 szklanka malin (mrożonych lub świeżych)

 

 


PRZYGOTOWANIE

 

- Formę o średnicy 23 cm z odpinaną obręczą wysmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć je na spód formy i mocno uklepać. Wstawić formę do lodówki. Rozpuścić 2 galaretki i ostudzić. Rozpuścić czekoladę i ostudzić.


 


- Ubić śmietankę, dodać  mascarpone i cukier puder oraz roztopioną czekoladę i dalej ubijać. Dodać zimną galaretkę, powoli ją wlewając, następnie dalej ubijać.


 


- Masę przełożyć  na spód herbatników i wstawić do lodówki do stężenia.


 


- Rozpuścić jedną galaretkę i ostudzić. Na wierzch stężałej masy ułożyć maliny i polać ostudzoną galaretką.


 


- Wstawiamy do lodówki i czekamy aż wszystko stężeje. 


 


 


 


Smacznego :)


Darmowy hosting zdjęć i obrazków
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie