Takim 198 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Składniki: 1kg kapusty świeżej 1kg kapusty kiszonej 0,5kg boczku 0,5k łopatki wieprzowe 0,5kg kiełbasy śląskiej / toruńskiej 0,2kg kiełbasy jałowcowej 0,3kg suszonych grzybów 4 sztuk suszonej śliwki ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, majeranek, kminek 2cebule 1słoiczek koncentru pomidorowego 400ml bulionu warzywnego 1. Mięso pokroić w kostkę, pokroić cebule i na oleju zeszklić cebule. Do garnka dodać mięso 2. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu i zagotować. Dodać grzyby, przykryć i gotować 40-50min 3.Dodać liść laurowy, majeranek, kminek, ziele angielskie. Posiekać drobno sliwke i dodać do garnka 4. Dodać odciśniętą kiszoną kapustę oraz świeżą kapuste. Przykryć i gotować ok. 20 min. 5. Pokroić kiełubase, podsmażyć na patelni i dodać do garnka. Dodać do kapusty i gotować przez ok. 30min. Dodać koncentrat pomidorowy. 6. Jeżeli okaże się, że kapusta jest jeszcze twarda to gotować do momentu aż będzie miękka. Dla smaku można dodać jeszcze kostkę masła. Pozdro Jax Teller , drenn i misiek223 dodali reakcje 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drenn 3816 Napisano 18 Listopada 2022 Zasłużony Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Bigosik zawsze na propsie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi