Skocz do zawartości
FAME MMA 21 - ZGARNIJ PSC ×

Zablokowane Bigos :D


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

1kg kapusty świeżej

1kg kapusty kiszonej 

0,5kg boczku

0,5k łopatki wieprzowe

0,5kg kiełbasy śląskiej / toruńskiej

0,2kg kiełbasy jałowcowej

0,3kg suszonych grzybów

4 sztuk suszonej śliwki

ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, majeranek, kminek

2cebule

1słoiczek koncentru pomidorowego

400ml bulionu warzywnego 

 

1. Mięso pokroić w kostkę, pokroić cebule i na oleju zeszklić cebule. Do garnka dodać mięso

2. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu i zagotować. Dodać grzyby, przykryć i gotować 40-50min

3.Dodać liść laurowy, majeranek, kminek, ziele angielskie. Posiekać drobno sliwke i dodać do garnka

4. Dodać odciśniętą kiszoną kapustę oraz świeżą kapuste. Przykryć i gotować ok. 20 min. 

5. Pokroić kiełubase, podsmażyć na patelni i dodać do garnka. Dodać do kapusty i gotować przez ok. 30min. Dodać koncentrat pomidorowy. 

6. Jeżeli okaże się, że kapusta jest jeszcze twarda to gotować do momentu aż będzie miękka. Dla smaku można dodać jeszcze kostkę masła.

 

Pozdro :D 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie