Skocz do zawartości
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Zablokowane Wigilijny barszcz czerwony z uszkami


DeeJay KaRol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

post-25945-0-21734700-1480520088_thumb.j

 

Składniki :

Barszcz:
 
4 buraki
1 marchewka
ćwiartka kwaśnego jabłka
1 korzeń selera
1 korzeń pietruszki
4 ząbki czosnku
4 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
4 ziarenka pieprzu
2 suszone grzybki
3 łyżki majeranku
sól,pieprz, przyprawa uniwersalna
2 łyżki octu
1 łyżeczka cukru
 
Uszka:
ciasto :
 
2 szklanki mąki
1 jajko 
pół szklanki ciepłej wody
sól
 
farsz:
 
30 g grzybów suszonych
2 cebule
1 łyżka oleju
sól ,pieprz
Przygotowanie 
 
Barszcz: Warzywa obieramy i kroimy na pół. Jabłko kroimy w ćwiartki.Czosnek obieramy i kroimy na pół. Wszystko wrzucamy do garnka,zalewamy wodą. Dodajemy ocet i cukier. Wrzucamy grzybki suszone(wcześniej namoczone w wodze przez noc) ,ziele angielskie,liść laurowy, pieprz w ziarnach i majeranek. Gotować ok.1 godzinę. Pod koniec gotowania przyprawić.
 
Uszka: Farsz: Grzybki namoczyć w wodzie na noc. Ugotować w tej samej wodzie,w której się moczyły. Odcedzić i wystudzić. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Grzybki wymieszać z cebulką. Doprawić. Gdy wystygnie to zmiksować całość blenderem.
 

 

Ciasto : Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na 2 części. Rozwałkować na czworokąt. Wycinać małe kwadraciki ok.3-4 cm. Na każdy kwadracik nałożyć farsz i zlepić na trójkąt. Zawinąć na palec i
zlepić rogi.Smacznego!

post-25945-0-21734700-1480520088_thumb.jpg

daM0A4.gif

Pomogłem? Daj +

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

Powiadomienie o plikach cookie