Skocz do zawartości

Zablokowane Remake Until Dawn zmierza na PC i PS5 – data premiery oraz nowości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

uwu2.jpg

Świat survival horroru wkrótce powita długo oczekiwany remake kultowej gry Until Dawn. Premiera na PC i PlayStation 5 została zaplanowana na 4 października 2024. Odświeżona wersja została stworzona od podstaw w oparciu o Unreal Engine 5, co zapewnia olbrzymi skok jakościowy w zakresie grafiki i immersji.

Nowe życie w klasycznym horrorze

Remake Until Dawn koncentruje się przede wszystkim na poprawie wizualnej. Twórcy wprowadzili nowoczesne techniki renderowania, w tym ray-tracing i ulepszone materiały, które tworzą bardziej intensywną atmosferę. Zaktualizowane modele postaci, realistyczne animacje i zmienione oświetlenie mają nadać grze świeżości i bardziej kinowego charakteru.

Ważnym aspektem zmian jest także nowy system kamery. Połączenie klasycznego, stałego widoku z trzecioosobową kamerą nad ramieniem postaci pozwala na bardziej dynamiczne ukazanie akcji oraz lepsze zbliżenie na emocje bohaterów. Co więcej, fabuła gry pozostała wierna oryginałowi, choć prolog został lekko zmodyfikowany, aby pogłębić relacje bohaterów i wprowadzić większy ładunek emocjonalny.

Więcej dla eksploratorów

Dla fanów zbierania przedmiotów, twórcy przygotowali nowe kolekcjonerskie elementy, w tym "Hunger totems", które oferują dodatkowe wizje i nowe szczegóły fabularne. Dzięki temu gracze mogą liczyć na odświeżone wrażenia nawet, jeśli znają oryginalną grę.

Zmiany w mechanice

Remake wprowadza także nowe ustawienia dostosowujące rozgrywkę do potrzeb graczy, w tym alternatywę dla systemu "Don't Move", znanego z oryginału, co zwiększa dostępność gry na różnych platformach.

Premiera gry odbędzie się 4 października 2024 zarówno na PlayStation 5, jak i na PC, co jest doskonałą okazją dla nowych graczy, jak i weteranów horroru, by na nowo przeżyć straszliwe wydarzenia tej nocy.

Źródła: PlayStation Blog, Steamstore

xd.jpg.7dc3b369bcc23d6f1b81d073368098e7.jpg

https://csowicze.pl/topic/88929-remake-until-dawn-zmierza-na-pc-i-ps5-%E2%80%93-data-premiery-oraz-nowo%C5%9Bci/

6 minut temu, ilovehotmilfs:3 napisał:

ray-tracing

Ja patrzący na mojego GTX'a 960: :tom:

sygnatura.png.c2bdcf9b6a949c3ced5d9508c978a69a.png

STEAM    YOUTUBE

• Miss Pupil

opis tej super gierki bardzo mnie przekonal jestem pod wrazeniem!!!!!!!! :praca: tylko jest jedna uwaga...................

bo bo ja sie boje horrorow :placze:

• UB Team CS 1.6

Until Down już od dawna widnieje na mojej liście życzeń na steam i tylko czekam na pierwszą promocje cenową. Kilka lat temu kupiłem specjalnie PS4 żeby pograć w nią ale później sprzedałem konsole zaś grę zostawiłem :D

xsspyp1487608400(1)(1).png.dd40dae82f54ce6205115afe9ff76ff8.png

• Redaktor

oglądałam oryginał i kocham. Najlepszy jest system don't move dodający klimaty i trzymający w napięciu 

• Szef

Nie wiem czy PC to uciągnie :D 

sygnatura.gif.f6fcbaf6018c083a7bac8bcf6bfb196f.gif

WIĘCEJ O MNIE --> TUTAJ <--

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie