Właściciel Popularny post Mesharsky Napisano 20 Sierpnia 2024 Właściciel Popularny post Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2024 Witajcie, W końcu udało nam się spotkać całą ekipą: @ snuffy@ Do spoduoraz @ Natalciaa:***i podjęliśmy kilka ważnych decyzji dotyczących przyszłości serwera. Serwer od nowa: Postanowiliśmy stworzyć serwer od podstaw. W ramach tego: Usuniemy kompletnie skiny. Pozbędziemy się niepotrzebnych pluginów, które przypominają tryby 4fun. Zmniejszymy ilość pobieranych plików z kilkuset MB do kilku KB. Serwer zostanie przerobiony na standardowy tryb Classic. Czystka wśród adminów: W dniu uruchomienia nowego serwera, wszystkie rangi administracyjne zostaną usunięte, a obecni admini stracą swoje uprawnienia. Następnie otworzymy nową rekrutację, którą będę prowadził osobiście. Celem jest wyeliminowanie osób nieaktywnych oraz tych, którzy działają na kilku sieciach jednocześnie. Wasze propozycje: Zachęcamy do składania propozycji w tym wątku: Zakupione usługi / VIP: Nie martwcie się o zakupione usługi – zostaną one przeniesione na nowy serwer. VIP zostanie nieco zbalansowany, ale wprowadzimy również nową rangę SUPER-VIP. Beta testy: Spodziewamy się rozpoczęcia beta testów na osobnym serwerze jeszcze w tym miesiącu. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, przeniesiemy zmiany na serwer live, co pozwoli nam na pełne wdrożenie nowej wersji. Osoby zainteresowane udziałem w becie prosimy o zgłoszenie się w tym wątku! [ @Użytkownik| @ Kobieta| @ UB Team CS 1.6| @ Weteran| @ Zasłużony] 9 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donator Do spodu Napisano 20 Sierpnia 2024 Donator Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2024 Jeszcze w ramach uzupełnienia nie planujemy całkowicie pozbyć się trzonu servera czyli to z czego ten server przez taki okres czasu słynął (asysty, medale, vip dla graczy). Dodatkowy SVIP z powoduje przychody na reklamy i rozwój servera gdzie wcześniej wszystko wykładaliśmy z własnych środków po za jakimiś zbiórkami i opłatami za admina 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/#findComment-426118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legenda Sieci Terrorist Napisano 20 Sierpnia 2024 Legenda Sieci Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2024 2 godziny temu, Mesharsky napisał: Zmniejszymy ilość pobieranych plików z kilkuset MB do kilku KB. Wystarczy dobry FastDL, przecież nie jesteśmy 10-15 lat wstecz gdzie każdy miał słaby internet i miało to takie znaczenie, dzisiaj wszystko działa dużo lepiej i chyba pobranie plików do gry nie sprawia problemu (700mb nawet to jakieś 30-50sec) choć 700mb to nwm co by tam musiało być xdd 2 godziny temu, Do spodu napisał: Dodatkowy SVIP z powoduje przychody na reklamy i rozwój servera gdzie wcześniej wszystko wykładaliśmy z własnych środków Spowoduje przychód bądź zupełnie wręcz przeciwnie, jak będzie źle zbalansowany do zwykłego VIP'a a zwykłego gracza to nikt nie będzie grał na serwerze typu P2W. Środki na reklamę powinny być w zakresie właścicieli serwera, niestety na tym to polega dzisiaj, nie jesteśmy znowu 15 lat wstecz gdzie każdy grał w 1.6 i graczy było na pęczki.. wtedy można powiedzieć że gracze bili się o dostęp do dobrego serwera i jakiś tam może przychód z tego był. Niestety Panowie dzisiaj jak chcecie mieć graczy na serwerach 1.6 to nie patrzcie na to żeby on zarabiał sam na siebie XD tylko trzeba sięgnąć do kieszeni i kupić reklamę, potem pilnować ekipy by nie odstraszała swoim podejściem ludzi z serwera, urozmaicać serwer na bieżąco, np. comiesięczna zmiana RS, taka pierdoła a ludzi cieszy. Może za jakiś czas zarobi chociaż połowę siebie. Serwerów miałem mnóstwo, lecz tylko te którym się oddałem na 100% i pilnowałem dzień w dzień się grały i cieszyły popularnością gdzie inne które ja olewałem czy nawet inni właściciele stały wiecznie puste i tylko się je przedłużało bez sensu. Z perspektywy czasu wolałbym mieć 2-3 zajebiste serwery, zadbane z organietymi ludźmi, serwery na których ludzie grają sami z siebie i chcą tam grać, a nie np. grają bo reklama wisi non stop niż mieć ich 10 z czego na jednym się coś gra a reszta stoi pusta. Jeśli ktoś myśli inaczej to szkoda Waszego czasu na zabawę w to, lepiej porobić w tym czasie coś innego. @ snuffy zatem życzę powodzenia w przebudowie/odbudowie serwera plan brzmi ciekawie @ Mesharskyno niestety tutaj masz rację, gdzie bądź dzisiaj nie ma jeszcze choćby światłowodu... WIĘCEJ O MNIE --> TUTAJ <-- Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/#findComment-426120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIP snuffy Napisano 20 Sierpnia 2024 VIP Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2024 @ Terrorist - mój serwer na pewno nigdy nie będzie P2W. Od początku serwer miał zamysł klasycznej wersji gry z dodatkowymi rzeczami, które nie zmieniają rozgrywki + opcjonalne modele, które każdy może wyłączyć. Nie porównuj czasów kiedyś, do teraz, ponieważ też jest to błędne koło. Przede wszystkim jeszcze te 3-4 lata temu zdecydowanie łatwiej było rozkręcić serwer. Serwer DD2 jest oczywiście najłatwiejszym do rozkręcenia na dzień dzisiejszy. Serwer traktuję hobbystycznie, więc nigdy nie chciałem, a nawet przez myśl mi nie przechodziło, żeby zarabiać na tym serwerze. Na pukawce jest bardzo dobry fastDL, więc z tym nie ma problemów. Chcemy jednak serwer poprawić i zoptymalizować. Uważamy wszyscy, że na przestrzeni czasu bardzo dużo się wydarzyło na tym serwerze i przede wszystkim jest sporo zbędnych pluginów, dlatego chcemy go odświeżyć. Co do skinów, to ewentualnie będziemy stopniowo jakieś dodawać, jeżeli rzeczywiście większa ilość stałych graczy serwera wyrazi taką chęć. Pomyślimy też zapewne o jakichś unikatowych skinach na miesiąc-dwa dla osób, które wygrają np. jakiś konkurs lub będą najlepsi w TOP15. Jednak ilość skinów na dzień dzisiejszy jest przytłaczająca na serwerze. Nawet jeżeli SVIP będzie kupowany, to wszelkie środki będą przekazywane tylko i wyłącznie na reklamę serwera, więc o jakim zarobku piszesz? Sami wykładaliśmy zawsze wspólnymi siłami na reklamę i udawało się uzbierać niezłą sumkę. Teraz zainteresowanie serwerem spadło i nie ukrywam, że sporo jest tu mojej winy, gdyż też znacznie zaniedbałem swoje obowiązki jako właściciel. Wynika to przede wszystkim z braku czasu, ale też czuję wypalenie. Jednak jest wsparcie, dlatego nie chcę porzucić tego serwera, a o niego walczyć. 1 2 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/#findComment-426122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Mesharsky Napisano 20 Sierpnia 2024 Autor Właściciel Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2024 2 godziny temu, Terrorist napisał: Wystarczy dobry FastDL, przecież nie jesteśmy 10-15 lat wstecz gdzie każdy miał słaby internet i miało to takie znaczenie, dzisiaj wszystko działa dużo lepiej i chyba pobranie plików do gry nie sprawia problemu (700mb nawet to jakieś 30-50sec) choć 700mb to nwm co by tam musiało być xdd Nawet jak będziemy 30 lat do przodu, jest dużo graczy którzy mieszkają w takich miejscowościach gdzie szybkie łączę jest po prostu niemożliwe, a chcieliby sobie pograć na naszym serwerze. Każdy gracz się liczy, nawet te 10% które mogłoby grać na naszym serwerze a nie gra, bo musi czekać 5-15 minut aż mu się zasoby pobiorą. Coś takiego nie jest akceptowalne, tym bardziej na serwerze który jest CLASSIC. Ten tryb coś za siebie mówi. 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/#findComment-426126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.a.S.H !!! Napisano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2024 siemano, wróciłem w końcu z urlopu. sorki że tyle mnie było. widzę dzieje się zmiany ku lepszemu, bo faktycznie mniej czasami znaczy więcej. także zmiana na plus może wyjść. jak będzie potrzeba oczywiście mogę pomóc ;) 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/#findComment-426267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Mesharsky Napisano 30 Sierpnia 2024 Autor Właściciel Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2024 Mini aktualizacja żeby nie było że walimy w chuja. Vip'a mam prawie napisanego już na 90%. Potrzebne mi jedynie testy i ogarnięcie kilku rzeczy do końca aby miało to ręce i nogi. Darmowy vip również jest napisany i działa. Supervip to kopia vipa z innymi zmiennymi więc praktycznie 0 dodatkowej roboty (inna flaga) Został jeszcze dobry anty-afk i przeniesienie niektórych pluginów, i będziemy mogli otworzyć beta-testy. Szacuję otwarcie serwera do połowy września. Przepraszam za opóźnienia, nie rozdwoję się 1 1 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/#findComment-426316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yei.. Napisano 30 Sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2024 17 godzin temu, Mesharsky napisał: Mini aktualizacja żeby nie było że walimy w ch**a. Vip'a mam prawie napisanego już na 90%. Potrzebne mi jedynie testy i ogarnięcie kilku rzeczy do końca aby miało to ręce i nogi. Darmowy vip również jest napisany i działa. Supervip to kopia vipa z innymi zmiennymi więc praktycznie 0 dodatkowej roboty (inna flaga) Został jeszcze dobry anty-afk i przeniesienie niektórych pluginów, i będziemy mogli otworzyć beta-testy. Szacuję otwarcie serwera do połowy września. Przepraszam za opóźnienia, nie rozdwoję się Jeżeli potrzebna Ci pomoc w testowaniu napisz na mini chacie i zgadamy się to pomogę chętnie 1 1 Sukces wydaje się być w dużej mierze kwestią wytrwania, gdy inni rezygnują. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88818-dd2-classic-renowacja-serwera/#findComment-426338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi