Sponsor PRO Ragnarok Napisano 19 Lipca 2024 Sponsor PRO Udostępnij Napisano 19 Lipca 2024 Witam po 2 tyg obserwacji i umieraniu dusta (chyba mimo reklamy) patrzac jak innych sieci dusty prosperuja mam propozycje zmian 0. Zaangazowanie sieci. Gdyby nie wiekszosc ludzi od nas z tsa to na duscie od 2 tyg graja 3v3 badz 5v5 . mam wrazenie ze mi spamujac i nawoluajc do gry na czacie itp bardziej zalezy na tym classicu niz admina i innym zwiazanym z siecia osoba ( oczywiscie nie wszystkim bo jest czesc osoba ktore sie pojawiaja kiedy tlyko moga ale mowie ogolem) 1. 5v5 i 2 awp na team to porazka przez co wychodza osoby 1 awp na 10 osob 2 awp dostepna kiedy w teamie 15 osob powinno tak to wygladac, na innych dustach ludzie praktycznie awp nie graja a maja pelne serwy zreszta @ SARKASTYCZNY o tym tez gdzies wspominal 2. Wywalenie AWP DEAGLE i tyCH Garantow z panelu VIPA ludzie rzucaja i wkurw.. innych tymi smokami wywalajac je w losowe miejsca 3. redukcja granatow 1 smoke 1 flash 1 HE 4. WYL hp za killa 5. WYL ten bezuzyteczny plugin spawna gdzie nic nie wnosi to juz lepiej niech admini pilnuja i upominaja albo uzytkonicy zglaszaja problem 6. Wgranie nowego bullet damaga ktory nie pokazuje DMG przez sciane ( sa ludzie ktorzy cala runde skanuja jak tylko gdzies im sie pokaze ze dmg zadali) ale pokazuje nornmlany dmg kiedy strzelamy w model do tego z opcja sumuwania DMG cyzli pokauzje ile w sumie zadalismy danemu modelowi a nie pokazuje pojeydnczy hit bo potem nie wiesz czy 2 razy po 24 zadales i UI sie zawiesil czy nie 7. Wywalenie 50% adminow ktorych nie ma od pol roku nie macie z nich skladek nie adminuja po co wiec sztuczny tlum 8. zeby zachecic ludzi nonsteam bo na classicu 95% to steamy cos nonsteamy mimo reklam nie chcieli wchodzi proponuje im tez zrobic mini VIpa Kevlar+defuse z ak i m4 bo i tak na nich nie zarabiacie i juz nie zarobicie 9. Redukcja czasu na spadochronie zeby lecac i strefujac pol mapy nie robic w 2 sek, ustawic limit na parachute lotu 1-2 sek potem sie zamyka z odnowieniem kilkusekudnowym (te cvary co ustawiacie nic nie zmieniaja poza delikatnym hamowaniem a na pierwszych 1-3 sek model jak wylatuje i to ze boostem speeda) 10. wyl przenikanie modeli... na duscie nie ma gdzie blokowac sie ale ciagle ktos komus wychodzi przed celownik przez co padasz nie ze swojej winy nie zadajac dmg bo ktos wbiega w ciebie lub przed celownik robiac za tarcze, wyl przenikanie stanie obok a nie w tobie najlepiej to na gali widac jak kutasza za schodami 2-3 osoby a widzisz 1 model bo sa scaleni 11. VOTEKICK nie wiem ile razy w ostatnim czasie odpalow latalo kiedy 1-2 godz admina nie bylo dodac cos ala votekicka jesli uzyska jendoglosna decyzje to kickuje odpalaa czy banuje na 5min . Naduzywanie oczywiscie byloby sankcjowane 12. Wyl banow i wstawiania screenow od roku jak tu jestem nie spotkalem sie ze ktos zbanowany za screeny potem ich nie wstawil i nie zostal dobanownay a powoduje to blokowanie kogos na 24h do gry i zniecheca. Posiweccie 5-10min an specie nagrajcie voda jak macie podejrzenie a nie screenujcie.. Takie mam pomysly zeby cos poprawic 3 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocnik Mikołaja The end. Napisano 20 Lipca 2024 Pomocnik Mikołaja Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 1. +, pięknie, minimalistyczne forum nie wystarczy? 2. +, ogarnięty gracz to ci polowe z awp bez możliwości oddania strzału wybija. 3. +, nie jest to drastyczna zmiana, ale warto spróbować 4. +/-, nie zwracam na to uwagi, bo i tak ginę 5. ++, raz chciałem szybko przebiec to zginąłem o tak, aż sie odechciewa 6. +/-, obojętne dla mnie 7. ++, rozumiem zgrana ekipa, ale po co jak nikt nie gra? 8. ++ w zasadzie to ten serwer tylko nastawiony na steam'ow, zwykły ns może sobie tylko wpaść i zginąć losowo z awp na longu. 9. +/-, ze spadochronem to zabawy, jakby ktos to ogarnął to można spróbować 10. ++ 11. +/-, byleby nie było nadużywane, ale znów jak przyjmą punkt 7. to może nie będzie potrzebne? 12. ++, sensowna zmiana, może w końcu admin bonesi @ unnamed.będzie mógł pokazać światu swoje umiejętności. Generalnie zdaje się, że ostatnia podpora sieci zaczyna runąć, więc warto przemyśleć owy temat. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonesi Napisano 20 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 10 godzin temu, DON P Z X napisał: 12. Wyl banow i wstawiania screenow od roku jak tu jestem nie spotkalem sie ze ktos zbanowany za screeny potem ich nie wstawil i nie zostal dobanownay a powoduje to blokowanie kogos na 24h do gry i zniecheca. Posiweccie 5-10min an specie nagrajcie voda jak macie podejrzenie a nie screenujcie.. Poniewaz gracze majacy cos na sumieniu ich nie wstawiają xD Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor PRO Ragnarok Napisano 20 Lipca 2024 Autor Sponsor PRO Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 22 minuty temu, unnamed. napisał: Poniewaz gracze majacy cos na sumieniu ich nie wstawiają xD to logiczne ale skutecznosc tego jest bliska zeru bo albo ktos jest odpalem i wali z aima dostaje bana albo macie podejrzenia ze ma dajecie screeny on wstawia i ma unbana jak ktos sie pali to nie na screenach o to chodzi Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonesi Napisano 20 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 (edytowane) 4 minuty temu, DON P Z X napisał: to logiczne ale skutecznosc tego jest bliska zeru bo albo ktos jest odpalem i wali z aima dostaje bana albo macie podejrzenia ze ma dajecie screeny on wstawia i ma unbana jak ktos sie pali to nie na screenach o to chodzi chodzi bardziej o to, ze jezeli widze kogos z aimbotem to chyba logiczne jest rowniez, ze banuje z tym wlasnie powodem a nie robie mu screena byleby zgadzalo sie w statystykach. Jezeli ktos twierdzi, ze nie potrafie rozpisywac demek ( @ The end.) to poczekamy sobie na idealna sytuacje Ja nic nie musze juz udowadniac endzik poniewaz sprawdzali mnie kilka razy Edytowane 20 Lipca 2024 przez unnamed. 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor PRO Ragnarok Napisano 20 Lipca 2024 Autor Sponsor PRO Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 5 minut temu, unnamed. napisał: chodzi bardziej o to, ze jezeli widze kogos z aimbotem to chyba logiczne jest rowniez, ze banuje z tym wlasnie powodem a nie robie mu screena byleby zgadzalo sie w statystykach. Jezeli ktos twierdzi, ze nie potrafie rozpisywac demek ( @ The end.) to poczekamy sobie na idealna sytuacje Ja nic nie musze juz udowadniac endzik poniewaz sprawdzali mnie kilka razy WIem ale naduzywane sa screeny ktore nic nie wnosza a blokuja graczy lepiej poswiecic 10min na rozpiske albo specta niz komus psuc 24h czasem dlzuej rozrywke i tylko o to mi chodzi 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyferr Napisano 20 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 (edytowane) Nie gram na Only dd2 , ale ograniczenie awp to jakieś nieporozumienie . Jak coś można na serwerze graczom coś ograniczyć , grasz tym co chcesz , dlaczego serwer ma to ograniczać ....? . Denerwuje to zapewne , ale to jest gra na luźnym serwerze a nie światowe rozgrywki. @ DON P Z Xdynamiczna gra na only dd2 , ty chyba nie wiesz co piszesz . A co do psucia gry , jak nie pasuje to wyjdź z domu na spacer i przyjdź jak będzie więcej ludzi , albo zmnien serwer na inny , cos co cię zainteresuje mapami a nie klepanie jednej cały czas. Zastanawia mnie sprawa jak 5 vs 5 ma problem z grą , 2 bsy dużo możliwości . Tylko gracze nauczyli się narzekać a nie grać , i każdą pierdołe zgłaszają , bo nerwy grają pierwsze skrzypce . @ DON P Z Xporuszyłem drażliwy temat to już każesz mi sie utkać , hahaha żałosny jesteś z tymi prowokacjami . Zainteresowanie serwerami raz mniejsze raz większe i chodź byś złote góry obiecał to jak ma ktoś grać to będzie grał , nie to pójdzie gdzieś indziej . Obserwuje to forum od lat , i nie myśl sobie że jak hajs dajesz to jesteś bogiem forum , i że zawsze masz racje . Skąd wiesz że te zmiany przyciągnął ludzi masz jakieś "statystytki" ...? Edytowane 20 Lipca 2024 przez Lucyferr Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor PRO Ragnarok Napisano 20 Lipca 2024 Autor Sponsor PRO Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 24 minuty temu, Lucyferr napisał: Nie gram na Only dd2 , ale ograniczenie awp to jakieś nieporozumienie . Jak coś można na serwerze graczom coś ograniczyć , grasz tym co chcesz , dlaczego serwer ma to ograniczać ....? . Denerwuje to zapewne , ale to jest gra na luźnym serwerze a nie światowe rozgrywki. pewnie dlatego zeby nie psuc rozgrywki inym graczom, pewnie dlatego zeby z panelu vip za darmo nie miec awp i przy aktulanej ekonomi ustalonej nie moc co runde kupowac tej broni hmm no moze dlatego? kazdy serwer ma limity awp tutaj tzreba grac dynamicznie to nie 2002 rok z ekutasisz cala runde w 1 miejscu z bronia a tak w wiekszosci wyglada gra awp na serwerach 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emausik Napisano 20 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 Tu bym dał takie stopniowanie: 5 na 5, to 1 awp na drużynę. 9 na 9 to dwie awp'y. 12 na 12, to trzy awp i tyle chyba wystarczy. Ewentualnie jeszcze można by dać cztery awp na drużynę, ale to by się jakoś inaczej po rozdzielał wtedy trochę. Niech zostanie. Za granaty dymne powinni gonić admini. Gdyby nawet ich nie było w menu i tak Ci kupi ktoś i rzuci byle gdzie. Ciekawy byłby gag na smoke, gdyby ktoś utrudniał rozgrywkę swojej drużynie. Redukcja o jednego flash? Nie widzę tego Zawsze dobrze mieć tego drugiego na później. Obojętne, to dla mnie. Brak zdania. Ciekawy pomysł, ale czy wykonalny i nie obciążający już starego silnika? ? Bo jednak byłaby potrzeba opracować w taki sposób aby, to działało i się nie bugowało. Jak dla mnie równie dobrze można też show damage wyłączyć. Jak się skończy, to mi obojętne. Brak zdania. Jedynie co by im się dało, to deagla i kamizelkę nic więcej, a na resztę niech zarobią. Szybciej będzie im chyba kupić grę na Steam i dostać pełnego VIP'a. Mi tam nie przeszkadza, bo zawsze się znajdzie sposób by takiego "latającego holendra" zabić Jedynie możnaby było ustawić w ten sposób aby powiedzmy można było użyć po 3-6 sekundach od zaczęcia się rundy. Może nie chodzić ślepo za kimś w miarę możliwości i fakt czasem, to nie uniknione, natomiast większość gra na "pałe" i sa potem się dzieją takie sytuacje. Drugą stroną tego, że wielkość będzie się pewnie blokować, bo się poruszać nie będzie umiał jedne z drugim i trzecim Tak czy inaczej mi obojętne czy będzie przenikanie, czy nie będzie go. To votekick czy voteban zastanów się xD Bez sens zresztą używać kick'a na czitera Jestem za Votebanem. Dorzucę tutaj nawet inny pomysł, aby takiego użytkownika zamroziło i gdy zacznie strzelać do przeciwnika, to on będzie dostawał obrażenia i ginąć. Pewnie by, to prędzej działało na zasadzie wykrywania plików bardziej niż miałoby się zdemaskować jakiś lepsze oprogramowanie do oszukiwania, a taki racze długo wtedy nie będzie grać gdy tej osobie zablokuje się możliwości. Takie ogólnie gdybanie i coś podobnego widziałem po prostu gdzieś indziej i wątpię by coś takiego tutaj się przyjęło, aczkolwiek nie zaszkodzi taka propozycje dać Nikomu nie przeszkadzają i fakt zawsze można nagrać demko przecież i zgłosić na forum (w tym miejscu odsyłam do mojego poradnika ), a jak ma coś na sumieniu, to po prostu nie wstawi tych screenów ?♀️ Ciężkie się czytało więc nie wsysztsko wiem co miałeś na myśli xD Tak czy inaczej tyle ode mnie. 1 "Yup, yup, I'm fucking insane in the brain!" Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor PRO Ragnarok Napisano 20 Lipca 2024 Autor Sponsor PRO Udostępnij Napisano 20 Lipca 2024 1 minutę temu, Emausik napisał: Tu bym dał takie stopniowanie: 5 na 5, to 1 awp na drużynę. 9 na 9 to dwie awp'y. 12 na 12, to trzy awp i tyle chyba wystarczy. Ewentualnie jeszcze można by dać cztery awp na drużynę, ale to by się jakoś inaczej po rozdzielał wtedy trochę. Niech zostanie. Za granaty dymne powinni gonić admini. Gdyby nawet ich nie było w menu i tak Ci kupi ktoś i rzuci byle gdzie. Ciekawy byłby gag na smoke, gdyby ktoś utrudniał rozgrywkę swojej drużynie. Redukcja o jednego flash? Nie widzę tego Zawsze dobrze mieć tego drugiego na później. Obojętne, to dla mnie. Brak zdania. Ciekawy pomysł, ale czy wykonalny i nie obciążający już starego silnika? ? Bo jednak byłaby potrzeba opracować w taki sposób aby, to działało i się nie bugowało. Jak dla mnie równie dobrze można też show damage wyłączyć. Jak się skończy, to mi obojętne. Brak zdania. Jedynie co by im się dało, to deagla i kamizelkę nic więcej, a na resztę niech zarobią. Szybciej będzie im chyba kupić grę na Steam i dostać pełnego VIP'a. Mi tam nie przeszkadza, bo zawsze się znajdzie sposób by takiego "latającego holendra" zabić Jedynie możnaby było ustawić w ten sposób aby powiedzmy można było użyć po 3-6 sekundach od zaczęcia się rundy. Może nie chodzić ślepo za kimś w miarę możliwości i fakt czasem, to nie uniknione, natomiast większość gra na "pałe" i sa potem się dzieją takie sytuacje. Drugą stroną tego, że wielkość będzie się pewnie blokować, bo się poruszać nie będzie umiał jedne z drugim i trzecim Tak czy inaczej mi obojętne czy będzie przenikanie, czy nie będzie go. To votekick czy voteban zastanów się xD Bez sens zresztą używać kick'a na czitera Jestem za Votebanem. Dorzucę tutaj nawet inny pomysł, aby takiego użytkownika zamroziło i gdy zacznie strzelać do przeciwnika, to on będzie dostawał obrażenia i ginąć. Pewnie by, to prędzej działało na zasadzie wykrywania plików bardziej niż miałoby się zdemaskować jakiś lepsze oprogramowanie do oszukiwania, a taki racze długo wtedy nie będzie grać gdy tej osobie zablokuje się możliwości. Takie ogólnie gdybanie i coś podobnego widziałem po prostu gdzieś indziej i wątpię by coś takiego tutaj się przyjęło, aczkolwiek nie zaszkodzi taka propozycje dać Nikomu nie przeszkadzają i fakt zawsze można nagrać demko przecież i zgłosić na forum (w tym miejscu odsyłam do mojego poradnika ), a jak ma coś na sumieniu, to po prostu nie wstawi tych screenów ?♀️ Ciężkie się czytało więc nie wsysztsko wiem co miałeś na myśli xD Tak czy inaczej tyle ode mnie. 1.przy 5v5 jak ktos beirze awp to ludzie wychodza na mixach pcw idealnie ale na serwie to sie nie sprawdza, byly tutaj 4 awp i byl dramat dlatego zmienili limit do 2 ale niestety 2 awp mozna brac od 5 w teamie 2. chodzi o wywalenie z vipa granatu dymnego kto chce niech na bazowej ekonomi kupuje granaty jak go stac $$ 3. to samo dotyczy vipa jesli chcesz 2 flasha to kup 2 flasha po prostu gracze maja wszystko w vipie za free i potem tym trolluja 6. Mmam gotowy plugin testowalem z @ xavjer wczoraj i dziala poprawnie i niczym sie n nie ruszni w kwesti wydjanosci z aktulanym bulletem 8. Juz za pozno na steamowanie ludzi i zarabianie na tym wiec jak chcemy utrzymac 30 srednia to steam i nonsteam musza miec podobne ulepszenia bo tak jaki sens grania ma tu nonsteam skoro z gory jest na przegranej 10. przy 30 osobach zawsze ktos obok ciebie stoi a na gali , w piachu zielonym , trupie na midzie ciagle sa mijanki modeli i zamiast dmg robic to twoj teammate robi za gabke dla ciebie a rywal ubija 2 11. admini maja plugini na wyl dmg, czarny ekran itp ale nie ma adminow na serwie a jak nie ma adminow to odpalency wkurzaja innych i potem znow ubywa ludzi 12. Nikomu nie przeszkadzaja? to zapytaj @ SARKASTYCZNY czy innych ile razy mieli bana na screeny bo zmienili nick a nikt ich nie sprawdzal tylko dostawali bany za nic i potem czekali az ktos odbanuje skutecznosc tego jest bliska zeru kazdy co widze i co dostaje te screeny wstawia je i sa czyste tak jak mowie niech kazdy wpisze przmeyslenia co sadzi i co sie da zrobic 58 minut temu, Lucyferr napisał: Nie gram na Only dd2 , ale ograniczenie awp to jakieś nieporozumienie . Jak coś można na serwerze graczom coś ograniczyć , grasz tym co chcesz , dlaczego serwer ma to ograniczać ....? . Denerwuje to zapewne , ale to jest gra na luźnym serwerze a nie światowe rozgrywki. @ DON P Z Xdynamiczna gra na only dd2 , ty chyba nie wiesz co piszesz . A co do psucia gry , jak nie pasuje to wyjdź z domu na spacer i przyjdź jak będzie więcej ludzi , albo zmnien serwer na inny , cos co cię zainteresuje mapami a nie klepanie jednej cały czas. Zastanawia mnie sprawa jak 5 vs 5 ma problem z grą , 2 bsy dużo możliwości . Tylko gracze nauczyli się narzekać a nie grać , i każdą pierdołe zgłaszają , bo nerwy grają pierwsze skrzypce . ale ty masz jakies styki przegrzane? widzisz co napsialem o serwerze? umiera zeby go ratowac bo coraz mniej przez to co zglaszam osob gra i ucieka na inne dusty? moje wyjscie i nie angazowanie sie w ten serwer z moimi ziomkami dobije go xD "Nie gram na Only dd2" nie grasz to utkaj tam i daj zaangazowanym sie wypowiadac bo wysryw nic nie wnosi w temacie Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88605-napraawa-classica/#findComment-425104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi