Właściciel Popularny post Mesharsky Napisano 3 Czerwca 2024 Właściciel Popularny post Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 Od początku informowałem, że serwery są dla nas priorytetem. Zawsze były i zawsze będą. Kiedy przejąłem sieć, panował chaos. Użytkownicy od dawna oczekiwali zmian i konkretnych działań. Proszę pamiętać, że nie jesteśmy w stanie zadowolić wszystkich w tak krótkim okresie czasu. Poświęcam cały swój wolny czas, aby projekt był jak najbardziej przyszłościowy i żebyśmy mogli w pełni skoncentrować się na serwerach. Jednakże, aby nasza społeczność mogła się rozwijać, musimy najpierw uporządkować istniejący bałagan, który trwał przez wiele miesięcy. Counter-Strike 2 Z przyjemnością informuję, że wspólnie z @ Arecki otworzyliśmy nowy serwer Only Mirage, który zamierzamy dynamicznie rozwijać. @ Arecki będzie kluczową osobą wspierającą mnie w zarządzaniu serwerami CS2, co pozwoli mi poświęcić więcej czasu na sprawy sieciowe i rozwój wszystkich naszych serwerów. System Banów Pracuję nad nowym systemem SourceBans, który będzie w pełni dostosowany do serwerów CS2. Nowy system umożliwi naszym adminom i całej ekipie UBT lepsze zarządzanie i więcej możliwości. Losowe Cheaty Nasz serwer, mimo że nie jest zawsze pełny, cieszy się stałą liczbą graczy. W godzinach popołudniowych i wieczornych możemy zauważyć od 8 do 14 graczy, którzy regularnie grają. Kilku graczy z serwisu Goboosting również pozostało na naszym serwerze. Jest to obecnie nasz najbardziej zaawansowany technicznie serwer i serdecznie zapraszamy do gry. Arena 1v1 Aktualnie serwer jest w 80% ukończony, ale brakuje nam opiekuna, który mógłby nim zarządzać. Postaram się zwiększyć jego aktywność i znaleźć kogoś, kto będzie odpowiedzialny za ten serwer, aby nie stracił swojego potencjału. Only Mirage Serwer, którym zarządza @ Arecki, już jest w fazie rozwoju. Mamy nadzieję, że wkrótce będzie w pełni zapełniony. Dodatkowe Informacje Dodatkowo pracujemy nad naszym autorskim modem JailBreak. Planowana data ukończenia to sierpień, ale jesteśmy pewni, że serwer przypadnie Wam do gustu! Counter-Strike 1.6 Jesteśmy po wstępnych rozmowach z właścicielami każdego z naszych serwerów. Osobiście współpracuję z opiekunami serwera Only DD2, aby wprowadzić potrzebne poprawki, którymi zajmował się poprzedni technik. Więcej informacji na ten temat pojawi się wkrótce w tym wątku. Musimy przeanalizować każdą odpowiedź i wypracować najbardziej korzystną strategię wsparcia. ? REKLAMA SERWERÓW ? Planujemy zainwestować znaczące środki w różnorodne formy reklamy, takie jak TikTok, YouTube oraz specjalne promocje na dedykowanych stronach. Niestety, nadal nie znaleźliśmy osoby, która mogłaby montować i nagrywać filmy na naszych serwerach. Jeśli w najbliższym czasie nie znajdziemy odpowiednich kandydatów, zatrudnimy profesjonalistę, który wykona tę pracę odpłatnie. Pracujemy nad współpracami ze znanymi firmami abyśmy mogli w jeszcze skuteczniejszy sposób zareklamować nasze serwery. Jeżeli są osoby chętne do nagrywania na naszych serwerach lub potrafiące i chcące wspomóc nas w montażu filmów, prosimy o kontakt. Wasza pomoc będzie dla nas nieoceniona! ? KONKURSY ? Planujemy organizować miesięczne konkursy na naszych serwerach, z atrakcyjnymi nagrodami, które będą jeszcze bardziej korzystne przy większej ilości zebranych środków. Chcemy to robić systematycznie, aby każdy serwer w naszej sieci oferował stałe oraz nowe nagrody dla wszystkich graczy. Chcemy wyjść naprzeciw osobom zainteresowanym uruchomieniem własnego serwera. Jeśli masz pomysł na serwer (niekoniecznie musi być to CS 1.6 lub CS2), zapraszamy do współpracy z nami. Korzyści tej opcji to: Niższy koszt: Twój serwer będzie o 70% tańszy niż na jakimkolwiek hostingu. Skupienie na rozwoju i reklamie: Zamiast martwić się o wysokie koszty opłacenia serwera, możesz w pełni skupić się na rozwijaniu i promowaniu swojego serwera. Nasz dedykowany serwer ma dużą pojemność i jest wystarczająco mocny, aby pomieścić wiele serwerów na naszej sieci. Zainteresowane osoby zachęcamy do kontaktu – jesteśmy pewni, że współpraca będzie owocna! W przeszłości i obecnie pojawiały się pytania dotyczące wydatków i kosztów utrzymania naszej sieci Csowicze. Chcemy rozwiać wszelkie wątpliwości, dlatego przedstawiamy szczegółowe informacje na ten temat. Strony WWW Przez kilka miesięcy nasze forum było hostowane na serwerze dedykowanym, którego miesięczny koszt wynosił 200 zł. Aby jednak ograniczyć koszty w przyszłości, zainwestowaliśmy 500 zł w roczny hosting. Dzięki temu opłata za działanie forum, sklepu oraz bans wynosi teraz 500 zł rocznie. Serwer Dedykowany Posiadamy również drugi serwer dedykowany, który obsługuje wszystkie nasze serwery CS2, CS 1.6 oraz inne mody. Koszt utrzymania tego serwera to 500 zł miesięcznie. Niektórzy mogą się zastanawiać, dlaczego nie korzystamy z hostingu? Hosting nie daje nam pełnej kontroli nad maszyną, a wszystkie zasoby na naszym serwerze są wyłącznie do naszej dyspozycji. Dzięki temu stabilność serwerów jest znacznie większa, a my mamy większą elastyczność w zakresie konfiguracji i zarządzania usługami. Dodatkowo, możemy pomieścić więcej serwerów w tej samej kwocie, niż gdybyśmy korzystali z hostingu. Licencja silnika forum Koszt licencji silnika forum wynosi 19 dolarów miesięcznie, co przekłada się na około 75 zł. Licencja Bota Discorda Koszt licencji Bota Discorda wynosi 34 zł miesięcznie. Jak sami możecie zauważyć, nie spoczywamy na laurach. Cały czas ciężko pracujemy, aby jak najlepiej rozwijać naszą sieć. Potrzebujemy tylko trochę czasu i waszego zaufania. "Nie od razu Rzym zbudowano." Będziemy na bieżąco informować was o postępach i dalszych działaniach związanych z rozwojem naszej społeczności i serwerów! Pozdrawiamy serdecznie, Administracja Csowicze.pl [ @ Użytkownik| @ Kobieta| @ Weteran| @ Przyjaciel| @ Zasłużony| @ Grafik| @ Typer| @ Redaktor| @ VIP| @ Donator |@ Sponsor| @ Sponsor PRO| @ Head Admin | @ Administrator| @ Moderator ] 11 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donator Do spodu Napisano 3 Czerwca 2024 Donator Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 Potwierdzam dużo jest obgadane dużo będzie zrobione 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szprotu Napisano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 11 minut temu, Mesharsky napisał: Pokaż ukrytą zawartość Heh, tu cię mam, ale skoro już tu jesteś, to czytaj Przepraszam hejterów za zrobienie nadziei Chcemy wyjść naprzeciw osobom zainteresowanym uruchomieniem własnego serwera. Jeśli masz pomysł na serwer (niekoniecznie CS 1.6 lub CS2), zapraszamy do współpracy z nami. Korzyści tej opcji to: Niższy koszt: Twój serwer będzie o 70% tańszy niż na jakimkolwiek hostingu. Skupienie na rozwoju i reklamie: Zamiast martwić się o wysokie koszty opłacenia serwera, możesz w pełni skupić się na rozwijaniu i promowaniu swojego serwera. Nasz dedykowany serwer ma dużą pojemność i jest wystarczająco mocny, aby pomieścić wiele serwerów na naszej sieci. Zainteresowane osoby zachęcamy do kontaktu – jesteśmy pewni, że współpraca będzie owocna! Bardzo ciekawe rozwiązanie nie powiem że nie aczkolwiek nikt poważny nie będzie inwestować reklamy w nie swój serwer gdzie w każdej chwili może być kopnięty w du**ę a serwer zachowany na sieci Ale pomysł zacny 1 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knight. Napisano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 Najważniejsze, że sprawy idą do przodu. Wiadomo, nie każdy lubi zmiany, ale niekiedy są potrzebne. Rumcek robił dobrą robotę, ale po tylu latach zgaduję, że najzwyczajniej w świecie się wypalił i nie miał już większej wizji i pomysłów na prowadzenie sieci. Niektórzy krytykują, ponieważ tak jak mówiłem, nie każdy lubi zmiany i może woli "stare" czasy. Niemniej wierzę, że Meshar się nie podda i podoła. Już teraz robi dobrą robotę nawet, jeżeli niektórzy tego nie dostrzegają. Zanim przejął pałeczkę na CSowicze to dopracowywał swój serwer z losowymi cheatami. Chłopak młody, ze świeżymi pomysłami i chęcią do kontynuowania, a nawet i odświeżenia życia sieci. Ja z pewnością trzymam kciuki za udany projekt. Co do serwera JailBreak. Swojego czasu grałem na bardzo fajnym serwerze na AngelSkill. Niestety sieć została zamknięta, ale po czasie ludzie stamtąd zreaktywowali serwer JB i również przyciągał graczy z tego co mi wiadomo. Wraz z wyjściem CS2 projekt chyba ustał, więc wydaje mi się, że jest to fajna okazja, by wbić się w gusta ludzi, którzy na taki tryb czekają. Dodatkowo mogę zaproponować, ale to raczej w jakiejś przyszłości, aby spróbować sił z serwerem FiveM. Znajomy mojego kumpla ma jeden z większych polskich serwerów bez whitelisty i naprawdę duże sianko z tego kosi. Wiadomo - na starcie trzeba bardzo dużo czasu i pieniędzy włożyć, aby przyciągnąć graczy. Lecz jest to ciekawy pomysł według mnie. Spoiler dobra Masza, a teraz daj mi ten obiecany dostęp do ACP 2 1 1 knight. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Mesharsky Napisano 3 Czerwca 2024 Autor Właściciel Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 7 minut temu, HalaMadrid JBTK napisał: Bardzo ciekawe rozwiązanie nie powiem że nie aczkolwiek nikt poważny nie będzie inwestować reklamy w nie swój serwer gdzie w każdej chwili może być kopnięty w du**ę a serwer zachowany na sieci Ale pomysł zacny Dzięki za Twoją opinię. Rozumiem obawy związane z inwestowaniem w reklamy. Jednak pragnę podkreślić kilka kluczowych kwestii: Zajmuję się tym osobiście, nigdy nikogo nie oszukałem i nie zamierzam tego zmieniać. Gwarantuję pełną uczciwość i przejrzystość. Serwery będą działać na naszej sieci, co jest podstawą naszej oferty. Jeżeli właściciel serwera zdecyduje się odejść, kwota wynajmu będzie dostosowana do standardowych kosztów hostingu. Promocja dotyczy wyłącznie serwerów w naszej społeczności. Właściciel serwera ma nad nim pełną kontrolę, bez mojej ingerencji, chyba że będzie potrzebować wsparcia. Mam nadzieję że to rozwieję twoje wątpliwości 1 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIP Diego Napisano 3 Czerwca 2024 VIP Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 Jeśli chodzi o ten plan, jest on bardzo obiecujący i mogę osobiście powiedzieć, że pomoże to forum i serwerom w rozwoju. Sam brałem w przeszłości udział w wielu współpracach z @ Mesharsky, te projekty były żywe, ale brakowało im odrobiny kopa, który moim zdaniem może zapewnić ta społeczność. Oczywiście głównym powodem dużego sukcesu jest aktywność graczy i użytkowników, ale nie można oczekiwać, że wszyscy będą siedzieć na tym forum 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. A więc podsumowując, możecie zaufać Mesharsky'emu i zainwestować w ten projekt, jeżeli chcecie. Nie znam ani jednej osoby, którą oszukał, oraz aktywność na serwerach, szczególnie CS2, zwiększy zainteresowania nad tym projektem. 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Yoshi^ Napisano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 Rób co masz robić , nie patrz na innych bo w większości przypadków nie zadowolisz ludzi tym co robisz także powodzenia Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ferstel Napisano 4 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2024 Prace trwają, to jedynie co pozostało to oczekiwać na efekt końcowy! Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Mesharsky Napisano 4 Czerwca 2024 Autor Właściciel Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2024 Temat zamykam, kolejne posty będą ode mnie tylko informacyjne Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-421891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Mesharsky Napisano 9 Czerwca 2024 Autor Właściciel Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2024 Witajcie, Chciałbym poinformować że w Lipcu wystartuje nasz nowy serwer CS 1.6 - JailBreak Tak samo zaczęliśmy już pracę nad naszym serwerem JB do CS2, czas realizacji: Sierpień Do dnia jutrzejszego również na naszym forum pojawi się serwer: Retakes do CS2. Pozdrawiam 5 1 4 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/88063-og%C5%82oszenie-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-naszych-serwer%C3%B3w-stw%C3%B3rz-sw%C3%B3j-serwer-op%C5%82aty-sieciowe/#findComment-422240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi