Pomocnik Mikołaja Popularny post The end. Napisano 12 Marca 2024 Pomocnik Mikołaja Popularny post Udostępnij Napisano 12 Marca 2024 (edytowane) Data zdarzenia: - Nick użytkownika: @ EliteSpartaN. @ Mesharsky@ ferstel@ Rodeo Rita@ Daniel029 Dowody: forum, profile, aktywność. Świadkowie: każdy posiadający oczy. Uzasadnienie: Witam, chciałbym złożyć oficjalne zażalenie na pracę administracji forum, od jakiegoś już czasu forum zamiast iść do przodu to się cofa. Puste serwery, nieaktywna administracja, zero logiki. Od dawna to forum podtrzymuje tylko @ snuffyi jego serwery, a podczas gdy @ White Legend i @ moose`moderują to forum - reszty nie widać, już nawet Rumcajs jest częściej. @ EliteSpartaN.od 1 lutego dodał około 20 postów, posty w większości w formie podziękowania dla donatorów, odpowiedzi w pytaniach dnia. @ Mesharskytak jak to tłumaczył, sprawy techniczne i tworzenie nowych serwerów - jeden pusty serwer, bo drugi został już usunięty, zero aktywności - jakiejkolwiek aktywności. @ ferstel on też przecież zawsze był od spraw technicznych. Zero jakiejkolwiek aktywności, a może - brak czasu? @ Rodeo RitaTutaj wygląda już nieco lepiej, bo czasami doda jakiś post, coś napisze na czacie, może doda jakąś notatkę, ale na junior admina to z pewnością jest za mało. @ Daniel029 No tak, zero jakiejkolwiek aktywności forumowej, zapewne jeszcze regulaminu nie zna. Sprawy cs2? Usunięcie jednego serwera i pozostawienie jednego pustego, nawet nie ma pewności, czy to on o tym decydował. Obecnie to forum moderowane jest przez dwie osoby i tylko od tych osób w administracji najwyższej - z poziomu użytkownika widać jakiekolwiek zaangażowanie. Standardowe tłumaczenie, że pozostałe są od spraw technicznych nie przejdzie, bo niemożliwe jest, że 5 osób odpowiada za zmianę kolorów rang XD Obecna administracja jest zapchana, nie ma w niej miejsca dla nowych, aktywnych, zaangażowanych osób, ew. funkcja moderatora. Byłbym za usunięciem tych osób z administracji, za zrobieniem miejsca dla nowych, ciekawszych kandydatów. Korzystając z okazji, prosiłbym @ RumcajsJumpero jakiekolwiek info dot. przyszłości sieci, jej rozwoju - cokolwiek, jeżeli coś planujecie. Do tych techników wszystkich, jak coś to przy gifach dalej jest ten błąd z przewijaniem do góry XD. Edytowane 12 Marca 2024 przez The end. 5 8 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popularny post Szprotu Napisano 12 Marca 2024 Popularny post Udostępnij Napisano 12 Marca 2024 Zgadzam się w 100% z przedmówcą było już to xx razy pisane że coś jest nie tak że forum podupada no ale... Baaa nawet poszły masowe rezygnacje członków już poprzedniej administracji wtedy dostaliśmy zapewnienie że..... I teraz pytanie co zostało zrobione przez prawie te 2 miesiące prócz dodanie martwych 2 serwerów 1 z botami a 2 cs2 pustego? Już nie wspomnę że mamy 2 nowych właścicieli do tego j@ itd xD Dziękuje za uwagę 8 5 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/#findComment-415439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Popularny post Laureanka Napisano 12 Marca 2024 Moderator Popularny post Udostępnij Napisano 12 Marca 2024 (edytowane) Bezsensowne obsadzanie rang nowymi lub cały czas tymi samymi osobami to już chyba po prostu tradycja na tej sieci. Tak samo jak niewidoczne owoce ich pracy. I zanim mi ktoś napisze, że użytkownicy nie muszą widzieć czym zajmują się osoby w administracji to ja wam mówię, że nie kupuję tego - głównie przez to, że chociażby nie zliczę ile razy osoby takie jak W!nnWeb, Ferstel czy Spartan miały tutaj rangi administracyjne, a za jakiś czas te funkcje przestawali pełnić. Dlatego takie mówienie, że "działamy, analizujemy..." to w moich oczach i jak mniemam wielu innych użytkowników zwykły bullshit, a nie podejmowanie działań w kierunku rozwoju. Sztuczne podtrzymywanie czynności życiowych tej sieci przyjmowaniem takich serwerów jak ten pożal się Boże zombi mod - widniejący w dalszym ciągu na innej sieci, na którym non stop grają w większości boty + trzech graczy będących ludźmi - to chyba po prostu ratowanie tonącego statku. Przyjęcie dwóch serwerów cs2, z którego został już tylko jeden (ciekawe też na jak długo) - kolejny zawód? Kto by się spodziewał. Powyższe fakty sprawiają, że tak jak jakiś czas temu wierzyłam, że właściciel sieci wie co robi, tak teraz jest już po prostu brak zaufania z mojej strony do niego i zaskarżonych osób z administracji. Nie mówię o tych paru osobach, które rzeczywiście są widoczne na forum, działają i ja to widzę i doceniam. Tak, pewnie dostanę odzew "nie podoba się, zmień sieć". Zmienię sieć, jak osoby dla których na tym forum siedzę również zdecydują się ją zmienić. Bo jestem tu dla tych kilku osób, z którymi mam dobry kontakt, a nie dla tych adminów-duchów i właściciela sieci z nieracjonalnymi decyzjami. Dziękuję. Edytowane 12 Marca 2024 przez Laureanka Przez RumcajsJumper, 13 Marca 2024 Piszesz o osobach ktore mialy rangi pozniej nie i tak w kolko. A nie widzisz tego kiedy oni wracaja? Kiedy spadek administracji jest, wrocily osoby po wielu rezygnacjach czy degradacjach by nas wesprzec w pracy. Mowisz o osobach z fuzji? Przeciez jasno zostalo przedstawione czym beda sie zajmowac, posada to tylko przeniesienie grup z innego forum na to. Dobrze wiedza na czym maja sie skupic a my skupiamy sie na reszte. Mowisz o serwerze ktory niby widnieje na innej sieci, niby gdzie? On mial dwa serwery, jednego sie pozbyl a drugiego nie moze bo druga strona nie reaguje. Mowisz o "sztycznym podtrzymywaniu aktywnosci" a szkoda, ze u nas aktywnosc ludzi jest wieksza niż na 80% sieciach w internecie a i tak kazdemu malo bo jest przyzwyczajony do tych "lepszych czasow". Przyjecie serwerow? nie!, to byla fuzja. Serwery sa na dedyku i mozemy sobie serwerow nastawic ile chcemy. I tak nie przenieslismy wsystkich ktore mielismy przeniesc tylko po to by na mniejszej ilosci sie skupili. To ze pracuja nad problemem dotyczacym wyswietlania serwerow w liste pomijam (co ma wplyw na aktywnosc). Jeszcze jakieś pytania? Czemu po prostu nie zapytasz? Dlatego wypowiedzi osób takich jak Ty czy the end są ingorowane :) 7 4 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/#findComment-415440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor vivor Napisano 12 Marca 2024 Sponsor Udostępnij Napisano 12 Marca 2024 Przedmówcy mają rację. Nic więcej dodawać nie trzeba. Ps. #freevivor 4 2013 - 2023 2023 Csowicze Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/#findComment-415442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ferstel Napisano 12 Marca 2024 Udostępnij Napisano 12 Marca 2024 Cześć, Pozwólcie że się wypowiem 2 godziny temu, The end. napisał: @ ferstel on też przecież zawsze był od spraw technicznych. Zero jakiejkolwiek aktywności, a może - brak czasu? To aktywność musi być uzewnętrzniona? Jeżeli wiele akcji administracyjnych jest prowadzone wewnątrz forum to zwykły szary użytkownik ( czyt. TY ), nie zauważy małych, drobnych zmian A jeżeli już przyczepiamy się do ogólnej aktywności... To co? Chcesz abym spamował gdzie się tylko da, posty w podaniach itp żebyś tylko Ty lub ktokolwiek inny zauważył: " O... Ferstel wreszcie jest aktywny ". Ludzie, troszkę myślenia. A myślenie nie boli 1 godzinę temu, Laureanka napisał: głównie przez to, że chociażby nie zliczę ile razy osoby takie jak W!nnWeb, Ferstel czy Spartan miały tutaj rangi administracyjne, a za jakiś czas te funkcje przestawali pełnić. Dlatego takie mówienie, że "działamy, analizujemy..." to w moich oczach i jak mniemam wielu innych użytkowników zwykły bullshit, a nie podejmowanie działań w kierunku rozwoju. I to jest główny wyznacznik działania forum Składam pokłony za tak dobre "ARGUMENTY". Wracając do w.w odpowiedzi... Nie każdy z Was zauważy czy przykładowo, nie robiona jest nowa maszyna, nowy styl, czy wszelkiego rodzaju inne sprawy związane z usprawnieniem forum, ba.... odświeżeniem forum Ale no tak... Jeżeli coś powiemy, to nasza reakcja to 5 minut i po tych 5 minutach już powinien być nowy styl, 124715 postów od Nas ukazujących naszą aktywność Myślę że wystarczy czasami 5 razy pomyśleć i może nawet postawić się w naszej sytuacji Ale tam ch*j, lepiej stać z boku i klepać buźką Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/#findComment-415457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIP Popularny post snuffy Napisano 12 Marca 2024 VIP Popularny post Udostępnij Napisano 12 Marca 2024 (edytowane) @ ferstel, gdybyśmy wszyscy wiedzieli co w ogóle robicie, to uważam, że nie byłoby problemu. Dlatego mamy prawo mieć pretensje, gdyż zmian na lepsze nie widać. Pełno awansów i powrotów do administracji bez pokrycia. Tak - wszelkie zmiany powinny być uzewnętrzniane, aby udowodnić zwykłym użytkownikom, że sieć się rozwija. Powiedz mi dlaczego opiekuni serwerów @ Do spodu oraz @ tomkul777 potrafią prowadzić changelog i każdy wie, że na serwerach są zmiany? Mam wierzyć teraz na słowo, że coś robicie jako administracja, skoro nikt nic nie wie? Moja cierpliwość też się zaczyna powoli kończyć. Najbardziej mnie irytuje twoja bezczelność, pewność siebie i okazywanie wyższości w swoich wypowiedziach. Jeszcze to wyolbrzymianie swoich wypowiedzi pokazując swoje wygórowane ego. Brak szacunku do innych widać gołym okiem, zresztą ja już dawno się na tobie poznałem. Trenerzy personalni chyba mają wiele wspólnych cech w tym zakresie. Nie chcę się bardziej rozpisywać w tych negatywnych aspektach, bo pewnie przesadzę jak to mam w zwyczaju, dlatego odpuszczę. Edytowane 12 Marca 2024 przez snuffy 9 7 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/#findComment-415477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Mesharsky Napisano 12 Marca 2024 Właściciel Udostępnij Napisano 12 Marca 2024 Dziękuję za podzielenie się swoimi uwagami. Teraz chciałbym przybliżyć ci sytuację od środka, abyśmy uniknęli wszelkich niejasności, a przy okazji mogli czerpać z tego darmową edukację. Serwery Counter-Strike 2 Tworzenie i utrzymanie serwerów Counter-Strike 2 to zadanie wymagające ogromnego nakładu czasu i wysiłku. Aby stworzyć dobrze działający serwer, konieczne jest poświęcenie wielu godzin. Jeśli nie jesteś obeznany w temacie, chciałbym wyjaśnić, dlaczego sytuacja wygląda tak, a nie inaczej. Po przekształceniu się CSGO w CS2, dodatek do "Metamoda" zwanego "Sourcemod" przestał działać. Jednakże, udało się znaleźć rozwiązanie w postaci https://docs.cssharp.dev/, który, mimo pewnych błędów i szybkiego zastępcy Sourcemoda, działa. Nie oznacza to jednak, że jest to równie proste, co w przypadku "csgo". Tworzenie "unikalnych" serwerów wymaga czasu, wiedzy i zaangażowania, szczególnie w przypadku tworzenia "Gamemode" takiego jak "Random Skills / Losowe Cheaty". Każda aktualizacja gry psuje większość pluginów, co wymaga ich ponownego napisania lub aktualizacji, co z kolei pochłania kolejne godziny pracy. Mimo że udało się odtworzyć 90% serwera tak, jak było to w CSGO, większość graczy zniechęciła się do nowej wersji gry i po prostu przestała grać. Tam, gdzie wcześniej mieliśmy 25/25 graczy przez większość dnia, teraz zostali jedynie weterani, którzy rozgrywają krótsze sesje w mniejszym gronie (4-7 osób). Zamiast tworzyć wiele serwerów jednocześnie, skupiamy się na 1-2, a dopiero potem tworzymy następne. Na przykład, tryb Surf wymaga całkowitego przepisania naszego silnika przez aktualizację gry, więc został tymczasowo wyłączony. Nie ma sensu udostępniać serwera, który ma problemy z działaniem. Warto zaznaczyć różnicę między CS 1.6 a CS2. Nawet na najgorszym serwerze CS2 nie ma możliwości zdobycia wielu graczy dzięki reklamie, która działała w przypadku CS 1.6. Valve celowo utrudniło znajdowanie serwerów społecznościowych, co powoduje problemy z ich wyszukiwaniem w zakładce Steam. Niektóre sieci nie przestrzegają Fair Play, spamując wyszukiwarkę serwerów steam reklamami swoich tzw. "Fake Serwerów", które bazują na mini klientach. Nie chcę tutaj wymieniać nazw, ale wystarczy wejść i się przekonać (co również robi Ruska Patologia). Pracujemy nad tym, mamy plany dotyczące reklamy i rozwoju, ale wymaga to odpowiedniego budżetu i zatrudnienia specjalistów, np. do nagrywania, montażu i marketingu. Jednak zanim zainwestujemy w takie działania, chcemy, aby nasze serwery były na najwyższym możliwym poziomie. Także czill mordeczko, coś z tego będzie. Forum / Aktywność Możliwe, że jesteśmy sobie obcy, ale chciałbym przedstawić moją rolę w tej sieci i sposób, w jaki pomagam, jeszcze zanim zostałem awansowany na stanowisko "Właściciela", które jest moją główną funkcją teraz. Przez ostatnie ponad 5 lat zajmowałem się kwestiami technicznymi w sieci, tworząc unikalne modyfikacje oraz doskonaląc istniejące. Starałem się bronić sieć przed atakami, które czasami powodowały, że strona była niedostępna przez dni. Możesz pomyśleć, że to nic wielkiego, ale wymagało to ogromnej ilości czasu i wiedzy, aby utrzymać stabilne funkcjonowanie tak dużej sieci przy ograniczonym budżecie. @ RumcajsJumperdobrze wie, jak wiele wkładu włożyłem w tę sieć i jak wiele razy musiałem bronić jej przed "pseudodebilami", którzy chcieli zniszczyć ją wszelkimi możliwymi środkami lub atakowali dzień i noc. Czy to przywracanie licencji, dzięki której sieć nadal działa i prosperuje, czy też setki innych rzeczy, nad którymi poświęcałem wiele nocy i ogrom czasu. -------------------------------------------------------- Jeśli chodzi o moją aktywność, nie jestem osobą, która wchodzi bez uprzedzenia i zaczyna dyktować innym, co mają robić, ponieważ ludzie tu pracują - czy to na moderacji, czy na rozwijaniu interesujących tematów/działów przez lata/miesiące. Jestem właścicielem, ale cały czas śledzę dyskusje i wątki oraz uczestniczę w prywatnych rozmowach administracyjnych, aby zrozumieć ludzi i sytuacje, które mają miejsce. Forum jest duże, pełne osób zaangażowanych i wspaniałych ludzi. Nie uważam, że spamowanie postami/tematami byłoby dodatkowym atutem w moim wykonaniu - to wy możecie to robić. Moje priorytety i to, co robię PRIORYTETOWO, wyjaśniłem powyżej. Chociaż idąc tym tokiem myślenia, następnym razem jak będzie atak na sieć bądź coś się popsuje, to zacznę pisać Gazetkę sieci lub będę odpowiadać na zaległe Pytania Dnia mam nadzieję że zmienisz wtedy zdanie Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia/nocki UwU PS: @ The end.@ HalaMadrid JBTK@ Laureanka Jeżeli macie jakieś specyficzne pytania/obawy, zapraszam do wiadomości prywatnej bądź kontakt przez serwer Discord. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/#findComment-415479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RumcajsJumper Napisano 13 Marca 2024 Udostępnij Napisano 13 Marca 2024 6 POSZUKUJE WSPÓLNIKÓW / OPIEKUNÓW - NA SERWERKI CS:GO! Skontaktuj się ze mną po więcej szczegółów Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86744-skarga-na-administracj%C4%99-forum/#findComment-415481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi