zzlajdEN- Napisano 20 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2024 Tytułem wstępu: Niniejszy post nie ma na celu promocji konkurencyjnych sieci serwerów - idea, która od początku mi przyświecała była prosta - pomoc w zarządzaniu serwerami poprzez umożliwienie adminom opcji sprawdzenia historii banów permanentnych konkretnego gracza. Cześć, jestem slajden i przed długi czas zajmowałem się UBT na kilku sieciach. Ostatnio napisałem narzędzie, którego osobiście bardzo mi brakowało, gdy jeszcze aktywnie działałem. Narzędzie, które mam nadzieję, że pomoże adminom w skuteczniejszym łapaniu haxów. Często zaczynając proces sprawdzania gracza, kluczowym momentem okazuje się wrzucenie jego STEAM_ID w Google, żeby ocenić skalę jego przewinień. Jeśli już go ktoś wcześniej rozpisał na innej sieci, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że prędzej czy później wróci do tego co wychodzi mu najlepiej - czitowania. Jednak wyniki z wyszukiwarki Google nie zawsze są jednoznaczne, a czasami nie pokażą nic. Żeby ułatwić proces sprawdzania gracza, napisałem stronę, która przechowuje aktywne bany graczy STEAM z najpopularniejszych sieci serwerów. Wszystkie bany za czity, spalone dema, niewrzucone ssy itd w jednym miejscu. https://cs-archive.vercel.app/ Jak działa strona? Po uruchomieniu przechodzimy do sekcji "Sprawdź gracza". W polu wyszukiwania wklejamy STEAM_ID gracza i voilà, mamy pełen wgląd w jego historię. Sekcja banów prezentuje się w sposób zaprezentowany niżej. Na samej górze znajdują się kafelki z sieciami zawierające status gracza w bansie danej sieci. Status "brak bana" mówi o tym, że gracz nie figuruje w bansie danej sieci. Status "aktywne bany" świadczy o nieuczciwości gracza, a szczegóły bana można podejrzeć po najechaniu na konkretny element. Na dolę strony znajdują się kluczowe informacje o koncie - datę jego założenia i status banów Steam. Możemy także podejrzeć ilość godzin rozegranych w CouterStrike'a. W przypadku ustawień prywatności, gra wraz z liczbą godzin będą zablurowane - dostęp do nich nie jest możliwy. Strona jest ciągle rozwijana, więc mogą zdarzać się na niej błędy. Działa zarówno na przeglądarce, jak i urządzeniach mobilnych (chociaż jeszcze muszę poprawić pewne rzeczy na widoku mobilnym). Jak napisałem wcześniej, nie jest to reklama konkurencyjnych sieci, a bardziej pomoc adminom w prześwietleniu gracza - sam termin uczciwej rozgrywki mimo wszystko powinien zrzeszać i jednoczyć wszystkie sieci bez wyjątku. Gracze do bazy na ten moment nie napływają automatycznie. Aktualizacja odbywa się raz w tygodniu, jednak już pracuję nad automatyzacją tego procesu, żeby odbywała się częściej. Będę wdzięczny za feedback i zgłoszone błędy, cheers. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zapoznałem się z regulaminem oraz go zatwierdzam. Na czarnej liście nie znajduje się strona / serwer który reklamuje. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 1 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86136-cs-archive-niezb%C4%99dnik-ka%C5%BCdego-admina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Gangsta Napisano 23 Stycznia 2024 Zasłużony Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Odważny, to nie ten kto się nie boi, ale ten który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/86136-cs-archive-niezb%C4%99dnik-ka%C5%BCdego-admina/#findComment-411824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi