Jax Teller 2 251 Napisano 28 Stycznia Redaktor Udostępnij Napisano 28 Stycznia (edytowane) Breaking Bad – amerykański serial telewizyjny z gatunku dramatu kryminalnego stworzony przez Vince’a Gilligana i kręcony w Albuquerque w Nowym Meksyku, którego emisja trwała od 2008-2013 w ciągu 5 sezonów. Walter White jest pracującym w liceum nauczycielem chemii. Ma żonę Skyler i nastoletniego syna Waltera Juniora. Dzień po swoich pięćdziesiątych urodzinach dowiaduje się, że cierpi na nieuleczalnego raka płuc. Wiedząc, że w ciągu kilku lat umrze, postanawia za wszelką cenę zabezpieczyć finansową przyszłość rodziny. Wraz ze swoim dawnym uczniem Jessem Pinkmanem zaczyna produkować najczystszą metaamfetaminę w okolicy. Po pewnym czasie produkt Walta staje się najbardziej pożądanym narkotykiem w mieście. Wzbudza to uwagę zajmującej się zwalczaniem handlu narkotykami agencji DEA, w której pracuje szwagier Walta, Hank. Walter zaczyna się zmieniać z typowego domatora w niebezpiecznego dilera działającego pod pseudonimem Heisenberg. Krótko ode mnie: Na portalach IMDB i FILMWEB serial zajmuje 2 miejsca w TOPCE, na które z pewnością zasługuje. Polecano mi ten serial 4 czy 5 lat temu i w końcu go obejrzałem przy końcu 2021 roku. W bardzo zajebisty sposób jest ukazana przemiana zwykłego, pracującego na etacie człowieka w obliczu śmiertelnej choroby. Z wielką przyjemnością śledziłem jego poczynania, jak małymi krokami niepozorny i zatroskany nauczyciel chemii i ojciec dwójki dzieci zamienia się w bezwzględnego zabójcę i producenta najlepszej mety, który idzie do celu po trupach. Z rozwojem akcji można pomyśleć, że byt jego rodziny motywuje jego wszystkie przestępstwa, choć im bliżej końca serialu dostrzegamy, że to co robi podoba mu się i robi to dla siebie. Na pierwszy rzut oka widzimy, że dobry człowiek zamienia się w złego, choć bardziej poprawnym spostrzeżeniem jest to że Walter ukazuje swoje prawdziwe oblicze, mroczne oblicze, które każdy w sobie posiada. Gorąco polecam! Do obejrzenia na NETFLIXIE! Zwiastun https://youtube.com/watch?v=VFLkMDEO-Xc&feature=shares Edytowane 28 Stycznia przez Jax Teller No pain, no gain. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi