Skocz do zawartości
Forum
Regulamin

Zasady i wytyczne obowiązujące wszystkich użytkowników

Administracja

Poznaj zespół moderatorów i administratorów dbających o społeczność

Ranking Użytkowników

Zestawienie najbardziej aktywnych członków naszej społeczności

Serwery
Bany CS2

System banów na serwerach Counter-Strike 2

Bany CS 1.6

System banów na serwerach Counter-Strike 1.6

Sklep CS2

Dostęp do usług premium i przywilejów na serwerach CS2

Statystyki Graczy - CS2

Sprawdź najlepszych graczy naszych serwerów CS2 oraz ich dokładne statystyki!

Sklep CS 1.6

Oferta usług VIP/SVIP dla graczy Counter-Strike 1.6

Odwołaj się od bana

Oficjalna procedura odwoławcza dla zablokowanych graczy

Społeczność
Wydarzenia

Kalendarz turniejów, konkursów i integracyjnych spotkań graczy

Discord

Dołącz do naszej społeczności na discordzie

Aktualności

Bieżące informacje dotyczące serwerów i środowiska CS

Pomoc

Przewodniki, poradniki i wsparcie dla wszystkich użytkowników

Nowy szablon forum
csowicze.pl


Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej

Największy spamer czatbox'a! Weź udział kolejnej edycji konkursu!


Wraz ze startem nowej odsłony forum ruszamy z kolejną edycją konkursu spamer czatbox'a! Do wygrania fajne nagrody w tym $$$$

Czytaj więcej

Csowicze – Odświeżona Odsłona | Parę Ważnych Informacji


Wracamy po krótkiej przerwie... Przeczytaj ogłoszenie by być na bieżąco!

Czytaj więcej

Nasze serwery

  • 8 Wszystkich serwerów
  • 120 / 285 Wszystkich graczy
  • 42% Zapełnienie serwerów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Składniki ciasto:
- 700g mąki pszennej,
- 300ml wody,
- sól,

Składniki mięso:
- 0.5kg wołowiny (NIE LIGAWY, MA BYĆ TŁUSTA),
- 1/1,5 cebuli,
- 50g ząbków czosnku,
- sól,
- pieprz,
- tymianek (preferuję świeży :)),
- rozmaryn (to tylko opcja dodatkowa),

Sposób przygotowania (ciasto):
- Wodę gotujemy z dobrą szczypta soli do wrzenia, zalewamy nią mąkę i ugniatamy jednolitą masę. 
Sposób przygotowania (mięso):
- Wołowinę mielimy razem z cebulą i czosnkiem, przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem i rozmarynem. Zostawiamy na noc w lodówce.
Forma przygotowania:
- Ciasto wałkujemy na grubość ok. 1-2mm, wycinamy z ciasta kółka (proponuję użyć średniej wielkości talerza, oczywiście jeżeli nie macie formy), na połówce kółka rozsmarowujemy mięso (zostawiamy ok. 1cm odstępu od krawędzi). Składamy ciasto w pół i zagniatamy dokładnie krawędzie.
- Rozgrzewamy olej i uformowanego czebureka smażymy z obydwu stron do złotego koloru, (wykładamy na papier do odsączenia).


Proponuję podawać z sosem czosnkowym.
Jeżeli potrzebujecie jakieś fajne przepiski możecie śmiało do mnie pisać (piszecie składniki a ja wam cos ogarnę). :)
Smacznego.
 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie