csowicze.pl, serwery cs, forum cs, serwery csgo, siec serwerow csgo, siec serwerow, csgo, serwer csgo, sieć serwerów, poradniki csgo, poradniki cs 1.6, artykuł cs, problemy csgo, najlepsze serwery csgo, najlepsze serwery 1.6, serwery cs 1.6, zareklamuj swoj serwer cs, zareklamuj swoja strone, reklama forum, reklama cs 1.6, reklama csgo, amxx, amxbans, sourcebans, donator, sponsor, admin cs, dolacz z serwerem cs, dolacz do forum cs
Czebureki :) - Kuchenne Rewolucje - edition CSowicze - CSowicze.pl - Sieć serwerów CS 1.6 i CS2 - Forum Skocz do zawartości
[KONKURS] Krwawa Dominacja! - ZOMBIE MOD! ×
[KONKURS W CHINCZYKA}-DOWIEDZ SIE WIECEJ ×
Wystartował nasz serwer jailbreak ×

Mamy to! Nowy szablon forum

Pomóż nam go udoskonalić - zgłoś błędy

Idź do tematu

Wkrótce Start

Nowego serwera

Wyczekuj!

Nasi partnerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Składniki ciasto:
- 700g mąki pszennej,
- 300ml wody,
- sól,

Składniki mięso:
- 0.5kg wołowiny (NIE LIGAWY, MA BYĆ TŁUSTA),
- 1/1,5 cebuli,
- 50g ząbków czosnku,
- sól,
- pieprz,
- tymianek (preferuję świeży :)),
- rozmaryn (to tylko opcja dodatkowa),

Sposób przygotowania (ciasto):
- Wodę gotujemy z dobrą szczypta soli do wrzenia, zalewamy nią mąkę i ugniatamy jednolitą masę. 
Sposób przygotowania (mięso):
- Wołowinę mielimy razem z cebulą i czosnkiem, przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem i rozmarynem. Zostawiamy na noc w lodówce.
Forma przygotowania:
- Ciasto wałkujemy na grubość ok. 1-2mm, wycinamy z ciasta kółka (proponuję użyć średniej wielkości talerza, oczywiście jeżeli nie macie formy), na połówce kółka rozsmarowujemy mięso (zostawiamy ok. 1cm odstępu od krawędzi). Składamy ciasto w pół i zagniatamy dokładnie krawędzie.
- Rozgrzewamy olej i uformowanego czebureka smażymy z obydwu stron do złotego koloru, (wykładamy na papier do odsączenia).


Proponuję podawać z sosem czosnkowym.
Jeżeli potrzebujecie jakieś fajne przepiski możecie śmiało do mnie pisać (piszecie składniki a ja wam cos ogarnę). :)
Smacznego.
 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie