Skocz do zawartości

Zablokowane Sensowność warnów

Boski Z Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym poruszyć w tym temacie sensowność warnów,  a mianowicie: 

Użytkownik @ Ment otrzymał warna za niedopisanie trzeciego argumentu w podaniu:
1.png 

Ale za obrazę, brak zachowania jakiejkolwiek kultury słowa oraz prowokowanie, otrzymał tylko i wyłącznie bana na 24h ,
2.png

Sam regulamin mówi jasno:
3.png
4.png

Oficjalnie ten użytkownik powinien mieć już 5 pkt ostrzeżeń patrząc na regulamin, a nieoficjalnie co najmniej 2.

Patrząc na tego użytkownika, to nie widzę, żeby to była nowa osoba na forum:
5.png

Z tego co pamiętam/wiem, to ten użytkownik był już wcześniej karany, więc prawo do "pierwszej akcji" mu się nie należy 

Edit 1

@ Sysia ;*W takim razie jeden z tych warnów powinien być za zero, a drugi za 2 lub 3 pkt (w zależności od przewinienia i, który punkt został najpierw złamany)

Edit 2
 @ Sysia ;* zgodnie z punktacją? Czyli mam rozumieć, że są to 2 pkt? 

Edytowane przez Boski Z Polski

Pozdrawiam fanów,

Boski Z Polski

https://csowicze.pl/topic/71554-sensowno%C5%9B%C4%87-warn%C3%B3w/

Ja za podobny powód dostałem ostrzeżenie o wartości zero, Ment pewnie podobnie, w takim wypadku warto zmienić taryfikator. 

Edytowane przez venom
https://csowicze.pl/topic/71554-sensowno%C5%9B%C4%87-warn%C3%B3w/#findComment-337891

Każdy użytkownik, któremu zdarza się złamać regulamin poraz pierwszy w danym punkcie/sytuacji otrzymuje warna za 0 pkt (tzw. ostrzeżenie słowne). Tego ostrzeżenia nie da się odpracować, gdyż jest to głównie informacja dla nas - administracji, że podobna sytuacja miała miejsce. Następnie, gdy się to powtórzy, działamy zgodnie z taryfikatorem kar, który przedstawiony jest w Regulaminie Forum. Według mnie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ dzięki temu połowa z Was - Użytkowników nie otrzymuje aż tyle ostrzeżeń co przedtem, każdy zasługuje na powiadomienie, że łamie regulamin zamiast od razu otrzymywania ostrzeżenia na forum. Są nowi i mniej nowi użytkownicy i każdego traktujemy równo. 

@Boski Z Polski pierwszy "warn" można potraktować jako zwykłą notatkę dla użytkownika, ponieważ ferstel wyraźnie napisał że ma 24 godziny na poprawę postu, w przeciwnym razie otrzyma ostrzeżenie zgodnie z punktacją,drugie ostrzeżenie dotyczyło nie argumentacji w wypowiedzi, lecz kłótni na czacie (dwa różne powody, dwie różne sytuacje). Dodatkowo, Mentek został zablokowany na Czatboxie zgodnie z regulaminem. 

Edit

Zamykam na prośbę autora tematu - sprawa została wyjaśniona. 

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERWER ONLY DD2!

91.224.117.91:27450

b_350_20_692108_381007_ffffff_000000.png

original.gif

https://csowicze.pl/topic/71554-sensowno%C5%9B%C4%87-warn%C3%B3w/#findComment-337894

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie