Boski Z Polski Napisano 21 Września 2021 Udostępnij Napisano 21 Września 2021 (edytowane) Witam, chciałbym poruszyć w tym temacie sensowność warnów, a mianowicie: Użytkownik @ Ment otrzymał warna za niedopisanie trzeciego argumentu w podaniu: Ale za obrazę, brak zachowania jakiejkolwiek kultury słowa oraz prowokowanie, otrzymał tylko i wyłącznie bana na 24h , Sam regulamin mówi jasno: Oficjalnie ten użytkownik powinien mieć już 5 pkt ostrzeżeń patrząc na regulamin, a nieoficjalnie co najmniej 2. Patrząc na tego użytkownika, to nie widzę, żeby to była nowa osoba na forum: Z tego co pamiętam/wiem, to ten użytkownik był już wcześniej karany, więc prawo do "pierwszej akcji" mu się nie należy Edit 1 @ Sysia ;*W takim razie jeden z tych warnów powinien być za zero, a drugi za 2 lub 3 pkt (w zależności od przewinienia i, który punkt został najpierw złamany) Edit 2 @ Sysia ;* zgodnie z punktacją? Czyli mam rozumieć, że są to 2 pkt? Edytowane 21 Września 2021 przez Boski Z Polski 1 Pozdrawiam fanów, Boski Z Polski Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/71554-sensowno%C5%9B%C4%87-warn%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom Napisano 21 Września 2021 Udostępnij Napisano 21 Września 2021 (edytowane) Ja za podobny powód dostałem ostrzeżenie o wartości zero, Ment pewnie podobnie, w takim wypadku warto zmienić taryfikator. Edytowane 21 Września 2021 przez venom Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/71554-sensowno%C5%9B%C4%87-warn%C3%B3w/#findComment-337891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysia ;* Napisano 21 Września 2021 Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Każdy użytkownik, któremu zdarza się złamać regulamin poraz pierwszy w danym punkcie/sytuacji otrzymuje warna za 0 pkt (tzw. ostrzeżenie słowne). Tego ostrzeżenia nie da się odpracować, gdyż jest to głównie informacja dla nas - administracji, że podobna sytuacja miała miejsce. Następnie, gdy się to powtórzy, działamy zgodnie z taryfikatorem kar, który przedstawiony jest w Regulaminie Forum. Według mnie jest to dobre rozwiązanie, ponieważ dzięki temu połowa z Was - Użytkowników nie otrzymuje aż tyle ostrzeżeń co przedtem, każdy zasługuje na powiadomienie, że łamie regulamin zamiast od razu otrzymywania ostrzeżenia na forum. Są nowi i mniej nowi użytkownicy i każdego traktujemy równo. @Boski Z Polski pierwszy "warn" można potraktować jako zwykłą notatkę dla użytkownika, ponieważ ferstel wyraźnie napisał że ma 24 godziny na poprawę postu, w przeciwnym razie otrzyma ostrzeżenie zgodnie z punktacją,drugie ostrzeżenie dotyczyło nie argumentacji w wypowiedzi, lecz kłótni na czacie (dwa różne powody, dwie różne sytuacje). Dodatkowo, Mentek został zablokowany na Czatboxie zgodnie z regulaminem. Edit Zamykam na prośbę autora tematu - sprawa została wyjaśniona. 1 ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERWER ONLY DD2! 91.224.117.91:27450 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/71554-sensowno%C5%9B%C4%87-warn%C3%B3w/#findComment-337894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi