Gość Mrs.Fuksiara Napisano 13 Maja 2021 Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Jest to darmowa gra karciana osadzona w uniwersum wykreowanym na potrzeby gry League of Legends. Akcja się toczy w krainie RUNETERRA. Wykonujemy liczne zadania, tworzymy własną talie kart, toczymy pojedynki. W grze pojawiają się różnorodni bohaterowie, którzy posiadają swoje własne unikatowe zdolności oraz zestaw mocnych i słabych stron. W LOR zdobywamy również odłamki czyli wirtualną walutę, punkty doświadczenia oraz awansujemy na wyższe poziomy. Ponadto stopniowo zyskujemy dostęp do kolejnych regionów krainy (jak Demacia, Noxus, Ionia, Piltover i Zaun, Freljord oraz Wyspy Cienia) a co za tym idzie – nowych kart. Elementy talii pozyskujemy również, otwierając co tydzień skrzynie z tak zwanego Skarbca (którego poziom wzrasta w miarę postępów, dzięki czemu z czasem pojawiają się w nim coraz potężniejsze, losowo dobierane karty), kolekcjonując tak zwane dzikie karty, które można zamienić na wybrany przez siebie egzemplarz, a także wymieniając na nie Odłamki zdobywane w trakcie zabawy. Ponadto w obiegu znajduje się druga waluta, czyli Monety, które nabywamy za realne pieniądze. Została wydana 29 kwietnia 2020r. przez dobrze wszystkim znany RIOT. Jedni powiedzą, aaa kolejne gónwo, drudzy natomiast - to jest to na co czekałem! Ja jestem zdecydowanie z tych drugich osób. Ta gra od samego początku skradła moje serce. Pierwsze moje wrażenie? EJ ONA JEST PODOBNA DO HEARTHSTONE! Tak jest podobna i to bardzo, aczkolwiek jak dla mnie jest bardziej rozbudowana niż hearthstone. Zawarte w niej zostały elementy zarówno fantastyczne, jak i realistyczne. Ja dopiero zaczynam tak naprawdę, więc rzeczy mam bardzo mało Posiada 6 trybów: MAŁY OPIS: Każdy gracz rozpoczyna mecz z czterema kartami do gry wybranymi losowo ze swojej talii kart, zakładem o wartości 20 punktów zdrowia i zerową ilością many. TRYB MULTIPLAYER (Przeciw graczowi) Jeden pojedynek trwa od 10 do 15 minut. Liczba graczy max. 4. EKSPEDYCJE Składa się z dwóch prób. Próba polega na tym, że dobierasz nową talię i grasz nią, aż wygrasz siedem razy lub przegrasz dwa razy z rzędu. Jeśli przegrasz dwa razy z rzędu, próba dobiegnie końca. Jeśli jednak zdobędziesz sześć zwycięstw (przegrywając mniej niż dwa razy), przejdziesz do etapu NAGŁEJ ŚMIERCI. WYZWANIA Tutaj zdobywamy EXP, które daje nam możliwość zgarnięcia nagród z zakładki "NAGRODY" oraz nowych kart. PRÓBA TURNIEJ LABORATORIUM Gra dostępna na PC oraz TELEFONY! WYMAGANIA: Dual Core 3.0 GHz 4 GB RAM Karta grafiki 512 MBGeForce 9800 lub lepsza Windows 7/8.1/10 64-bit LINKI: STRONA GRY DOBRY PORADNIK ORAZ WPROWADZENIE ICH YOUTUBE ZWIASTUN: /źródło: gry-online.pl, wikipedia, yt, lor, strony z nim powiązane Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/68714-recenzja-gry-legends-of-runeterra-kr%C3%B3tki-opis/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony drenn Napisano 14 Maja 2021 Zasłużony Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Nie lubię czegoś takiego, więcej grafiki niż tekstu. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/68714-recenzja-gry-legends-of-runeterra-kr%C3%B3tki-opis/#findComment-326686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi