DyLu Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Jak już wszyscy wiemy, Carlo Ancelotti został zwolniony z Napoli. Decyzję podjął skłócony praktycznie ze wszystkimi, prezydent klubu - Aurelio De Laurentiis. Napoli awansowało do fazy pucharowej Ligi Mistrzów, ale siódme miejsce w ligowej tabeli nie było powodem do dumy. Carlo Ancelotti będzie teraz rozchwytywany na rynku pracy. Biorąc pod uwagę dostępne wakaty, fachowcy twierdzą, że jego kolejnym przystankiem będzie Premier League, a dokładniej Arsenal lub Everton. Faworytem do zatrudnienia Włocha są jednak „Kanonierzy” ze względu na udział w europejskich rozgrywkach. Następcą Ancelottiego będzie, zgodnie z wczorajszymi zapowiedziami, Gennaro Gattuso. Decyzja dziwi środowisko piłkarskie, bowiem były pomocnik reprezentacji Włoch trenował wcześniej Milan i wszyscy wiedzą, że niczego konkretnego tam nie zwojował. Ciekawe informacje napływają do nas z Niemiec. „Sport Bild” donosi, że Thiago Alcántara zastanawia się nad zmianą klubu. Hiszpański pomocnik jest niezadowolony ze swojej roli w klubie. Gdzie mógłby trafić 28-latek? Jeszcze nie wiadomo, ale pewnym jest, że kluby z europejskiego topu monitorują jego sytuacje. Erik ten Hag jest załamany odpadnięciem z Ligi Mistrzów. Ajax stracił szanse na awans po wczorajszej porażce z Valencią 0:1. - Musimy szybko się pozbierać i szykować do kolejnych spotkań. Ajax zagra w Lidze Europy. Manchester United pogodził się z odejściem Paula Pogby po zakończeniu tego sezonu. Skauci klubu z Old Trafford wzięli pod obserwację dwóch piłkarzy: Saula Nigueza oraz Donny’ego van de Beeka. Solskjaer spodziewa się dużej konkurencji bowiem Hiszpanem interesuje się także rywal zza miedzy - Manchester City. Z kolei pomocnik Ajaxu łączony jest od kilku miesięcy z transferem do Realu Madryt. Czas Cavaniego w PSG dobiega końca. „France Football” donosi, że Urugwajczyk po sezonie na pewno opuści Paryż. 32-latkiem interesują się - Atletico, Inter Mediolan, Manchester United, LA Galaxy oraz Inter Miami. Ansu Fati stał się wczoraj najmłodszym strzelcem gola (17 lat i 40 dni) w historii Ligi Mistrzów. Fati zdobył gola w meczu z Interem kilka chwil po wejściu na boisko. Wcześniejszy rekord dzierżył Peter Ofori-Quaye (17 lat 194 dni). Biorąc jednak pod uwagę całą historię Pucharu Mistrzów, najmłodszym strzelcem w rozgrywkach był Włodzimierz Lubański, który strzelił debiutanckiego gola mając 16 lat i 258 dni. Było to w 1963 roku w meczu Górnika Zabrze z Duklą Praga. Arkadiusz Milik ustrzelił wczoraj klasycznego hat-tricka w meczu przeciwko Genk i tym samym został pierwszym piłkarzem Napoli, któremu udała się ta sztuka w rozgrywkach Champions League. Rewelacja tego sezonu Premier League - Caglar Soyuncu rozpocznie niedługo rozmowy z Leicester odnośnie nowego kontraktu. Tureckim obrońcą interesuje się Manchester City. Bayern negocjacje z Szachtarem w sprawie transferu Tetê. Skrzydłowy jest wyceniany na 50 mln € i miałby zasilić klub z Allianz Areny już w styczniu. Jego przybycie może przekreślić szanse na transfer Leroya Sane z Manchesteru City. 14 drużyn zapewniło sobie awans do kolejnej fazy Ligi Mistrzów. Zostały zatem dwa miejsca a powalczą dzisiaj o nie: Szachtar, Dinamo Zagrzeb, Atalanta, Atletico Madryt i Bayer Leverkusen. 3 Jeśli pomogłem lub podoba Ci się coś mojego autorstwa zostaw +++ Nic nie kosztuje a motywuje Jeśli pomogłem lub podoba Ci się coś mojego autorstwa zostaw +++ Nic nie kosztuje a motywuje Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/57930-kr%C3%B3ciutkie-info-ze-%C5%9Bwiata-sportu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Mrs.Jessa Napisano 11 Grudnia 2019 Zasłużony Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Plusik plusik ? 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/57930-kr%C3%B3ciutkie-info-ze-%C5%9Bwiata-sportu/#findComment-277598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIP M4CI3K Napisano 22 Grudnia 2019 VIP Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 ładnie daje plusika Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/57930-kr%C3%B3ciutkie-info-ze-%C5%9Bwiata-sportu/#findComment-278260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szef Terrorist Napisano 22 Grudnia 2019 Szef Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Plusik za zachętę do dalszej pracy byku, fajne te newsy jak zawsze tylko ja późno czytam WIĘCEJ O MNIE --> TUTAJ <-- Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/57930-kr%C3%B3ciutkie-info-ze-%C5%9Bwiata-sportu/#findComment-278328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi