Skocz do zawartości

Zombie + Exp start+film+ szczegóły

Przemek28x

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel CS 1.6 [IKS] [ZOMBIE+EXP 95LV]

Privett.

Długo to zajęło, nie ma sensu żadne tłumaczenie, bo albo mało kogo to "interesuje", lub nikt nie uwierzy.

Przechodząc do konkretów:

Serwer będzie nietypowym Zombie + exp.
Wszystko ze względu na to że, zombie mody + exp mają to do Siebie, że z każdym lvl podbijasz broń. Tak jak na serwerach GunGame.

Ja stwierdziłem, że nie ma sensu iść w typowego ZpGxP., ponieważ już jeden taki jest ;P.

- Bronie nie będą w typowym menu jak w Zombie Exp (Ktoś obeznany, zobaczy na filmie o co chodzi)

- Wyrzuciłem prawie wszystkie bronie, które są do wyboru na początku i zastąpiłem je innymi.

- Zmniejszyłem dmg broni standardowych o 50%. Wszystko dlatego, że z każdym level broni, dmg

będzie rosnąć 0 10%

- Broni do wyboru jest 13 (Było 14, lecz miała błędy. Doda się z czasem zamiennik)

- Każdą nową broń otrzymujecie po wbiciu 5 Lvl. Jak już wspomniałem, większy level, lepsza broń, w tym większe dmg.

- Klasy zombie które są na serwerze, zostają. Nie są usunięte, ani znerfione. Ponadto, dodałem kolejną klasę która utrudni rozgrywkę.
Jest to znana klasa pod nazwą - Szaman. Pod przycskiem E, uruchamia czerwoną falę i swoim krzykiem odbiera HP.

- Dodałem 3 języki. Na filmie jak widać, są drobne błędy, które poprawię przed startem, lub już zostały poprawione gdy to piszę.

- Dodano komende /bonus - Po wpisaniu raz na 12 godzin, możecie skorzystać z darmowych 300 AP.
- Dodano komende /freelevel - Po wpisaniu, otrzymujecie 15 Level. Komenda będzie uruchomiona, gdy uznam że jest taka potrzeba dla świeżych graczy.

- Dodano broń dla Survivora - Ethernal. (Poprzednio był minigun)

- Zwiększono kupno ilości HP dla człowieka i dla Zombie. Dla człowieka z 150, do 200, dla zombie z 1000, do 2000. Możliwość kupna 2 razy.

- Przemieszczono hud (Na filmie tego nie ma). usunięto zbędny syf jak ranga gracza i inne. (Teraz  pojawia się tylko po otrzymaniu levela)

- Przywrócono stary ranking, usunięty poprzedni plugin który powodował błędy.

- wyłączono klase alpinisty, ponieważ jest nieprzydatna i powodowała nieznane błędy.

- Wyłączono knockback dla klas zombie. Teraz nikt nie będzie się zatrzymywał po zadaniu obrażeń.

- Poprawiono semiclip. Teraz każdy z was, jako zarażony może przechodzić przez "zombie bota", lecz on przez was nie może.

- Pożyczyłem sobie od Mck plugin, który daje możliwość rozbudowywania waszych statystyk w grze.

Możliwości dodawania statystyk w:
Człowiek:
Pancerz
Krytyk
obrażenia

Zombie:
Zdrowie
Unik
Szybkość
Wytrzymałość

Plugin jednak jest w trakcie testów, ponieważ obecnie ma błędy i są one poprawione przez moddera. Wkrótce powinien być na serwerze.
Jeżeli będzie kompatybilny, możliwe że delikatnie zwiększę dmg broni.
Screen poniżej.

Klasy zostają przypisane od Levela, aby stwarzać coraz większe zagrożenie ocalałym.
Myślę, że jest to drobna satysfakcja z większego levela, broni, dostępu do klasy.

Tak jak bronie, klasy, tak też "extra" itemki zostają również przypisane od levela.
Przedmiotów do kupna raczej nie ma dużo, lecz powoli będę dodawał kolejne itemki od levela dla Zombie i ludzi.

Swoją drogą, funkcję typu klasy, itemki od lvl są dzięki gotowemu modułowi jaki oferuje silnik zpsp., więc nie jest to jakiś wow.
Z broniami jednak było inaczej, bo trzeba było w nich pisać, aby dodać przedział levelowy, jeżeli chciałem je w menu do wyboru.

Swoją drogą, taki plot twist. Na początku bronie miały być w sklepie Extra items z innymi gadżetami. Dobrze, że do tego nie doszło.

Co do szczegółów broni, są to bronie dobrze znane w zombie mod CSO.

Musiałem jednak sobie darować "drugi" tryb broni(transformacja z większym dmg), ponieważ ciężko było je prawidłowo zbalansować.
Dodawanie hp dla klas, również byłoby nie sensowne. Mało popularnym modem jest u nas Zombie CSO, który robi dziurę w głowie,gdy ktoś się zna.

Przez ftp testowego serwera jak i obecnego Linuxa od Mesharskiego, przelało się wiele, wiele różnych broni,
które również nie działały. Dostawałem piany, bo dużo było wyszukiwania. Podzmiana modeli w plikach sma.,
również nie byłaby skuteczna, ponieważ zawsze gdzieś pojawiał się błąd, a to sprite, a to jakiś fix...

Kończąc temat broni, prócz tego że otrzymujemy je od 5 levela, mamy kompletnie inną skórkę i nowe dzwięki.

Nadszarpałem limity tym wszystkim <>.

Za modyfikację;
 Poprawkę broni,
 broni do menu,
 semiclipa,
 freelevel,
klasy Szaman (Były błędy)
Odpowiada: @ kadilak któremu bardzo dziękuje <3. Ja tym samym, nie przywłaszczam jego roboty jako "ja" Chwała należy się dla niego za pomoc <3

- Wkrótce kolejne drobne aktualizację, które obędą się bez wyłącza serwera i przerw.

Zapraszam do filmu, w którym jest opisane co nieco.
Film jest jako prezentacja, co jest na serwerze. + krótki pokaz broni.

W wolnym czasie, obrobie to na kolejne języki w x kontach na youtube, posługując się algorytmami zagranicznymi ;P. Przyspieszy to widoczność serwera.

Kolejnym krokiem będzie tiktok, lecz na jedno konto. 
Kolejne filmy będą krótsze, do max 3 minut, może 5.

Pss. Jakość jest na HD, nie wiem dlaczego jest taka słaba. <> Muzyka z youtube , ktora szukalsm na szybko.

START, JUŻ W TĄ NIEDZIELE!

ZAPRASZAM DO TEMATU,  PO ZGLASZANIE SIE PO USLUGE GOLDEN V.I.P DLA CHĘTNYCH.  

received_1657156731888780.png

https://csowicze.pl/topic/89553-zombie-exp-startfilm-szczeg%C3%B3%C5%82y/