Skocz do zawartości

Zablokowane [DD2] Strefy, spadochron, duck - ankieta

chyrlaak

Strefy na spadochronie i chamskie duckowanie z nadmierną prędkością  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co robimy?

• Zakazujemy stref i duckowania w celu uzyskania nadmiernej prędkości
    • Zostawiamy tak jak jest, jest dobrze
    • Nic nie zakazujemy, zmniejszamy maksymalną prędkość

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator

Privet.

Z racji tego, że w moje ręce trafiło parę skarg odnośnie tych jakże popularnych "stref i ducka" na DD2, stwierdziłem wraz z właścicielem, że trzeba to w końcu jakoś rozwiązać. Może nie na zawsze, ale chociaż na dłuższy czas :D

Na wstępie pragnę zaznaczyć, że jestem totalnym przeciwnikiem rozwiązania, które na chwilę zostało na serwer wprowadzone, czyli kompletne zlikwidowanie możliwości duckowania na scrollu. Moim zdaniem całkowicie zaburza to "czucie" tej gry, sam osobiście ale też i kilka innych osób porównaliśmy to do "drewniackiego biegania".. Więc według mnie taka propozycja nie powinna nawet wchodzić w grę, natomiast tutaj zadecyduje większość.

Ale przechodząc do meritum, chciałbym podjąć dyskusję, a przynajmniej rozwiązać temat w ankiecie w kwestii strefowania na spadochronie, oraz zjawiska, które odkąd pamiętam pojawia się na serwerach ze strony tych - wybaczcie za delikatnie znieważenie, mój zasób słów jest zbyt mały, żeby określić to inaczej :D - bardziej skillowych graczy, czyli tzw. "chamskiego ducka". Nie da się nie zauważyć, że dość mocno zaburza to cały zamysł gry, terroryści pojawiają się często szybciej na końcu długiej niż CT, gdzie teoretyczne założenia są inne. Takie sytuacje często prowadzą do gorączkowania się niektórych graczy, a czasami kończą się klasycznym rage-quitem :D 

Nie piszę tego, żeby narzekać. Mi osobiście takie zagrania nie przeszkadzają, bo sam przez większość czasu te zagrania stosowałem. Natomiast sprawę tworzę dlatego, że jestem zwolennikiem demokracji we wszystkich sprawach, które tyczą się też graczy. Sam jako gracz lubię mieć "coś do powiedzenia" i według mnie to gracze powinni budować serwer, tak, jak chcą grać. Oczywistym jest to, że zawsze znajdzie się jakiś gagatek, któremu nigdy nic nie przypasuje, ale to niestety jest nieuniknione ;)

Iiiiiiiii teraz pojawia się tutaj Wasza rola -> Jeśli macie jakieś inne pomysły, propozycję na rozwiązanie tej sprawy - zachęcam do zostawienia odpowiedzi pod tematem i zapraszam do dyskusji. Jeśli nie, to uprzejmie proszę, jeśli czyta to osoba, dla której ten temat ma realne znaczenia, bo sam/a gra na serwerze, zagłosuj w ankiecie :)

Tutaj liczy się akurat każdy głos, decyzja w tej sprawie zostanie tak naprawdę podjęta przez Was.

Dzięki i życzę miłego wieczoru! 

EDIT: Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi z "chamskim duckiem", mówię tutaj o spamowaniu kucania po lądowaniu ze spadochronu, żeby przedłużyć i mocno podbić prędkość.

Temat otwarty do 10.10.24r, jeśli do tego czasu odzew nie będzie wystarczający, czas oczekiwania zostanie przedłużony do momentu, aż osiągniemy przynajmniej 15 głosów w ankiecie :)

Edytowane przez chyrlaak

giphy.webp.f09aa1a6da1a6bf2357dd87e7037ce10.webp

https://csowicze.pl/topic/89040-dd2-strefy-spadochron-duck-ankieta/

• Zasłużony

ej bo ja zle zaznaczylam, jestem za zmniejszeniem predkosci

xd.jpg.7dc3b369bcc23d6f1b81d073368098e7.jpg

https://csowicze.pl/topic/89040-dd2-strefy-spadochron-duck-ankieta/#findComment-427437

Muo glos Nic nie zakazujemy, zmniejszamy maksymalną prędkość

+ Strefy nie służą jedynie do zwiększania swojej prędkości lotu na spadochronie, a też są konieczne do robienia głupiego BH, więc blokowanie stref to glupota. No i duck nie powinien być zablokowany bo to bardzo  ogranicza movementowo gracza. To są elementy tej gry, które w żadnym wypadku nie powinny być zablokowane

Edytowane przez Kimono
:)
https://csowicze.pl/topic/89040-dd2-strefy-spadochron-duck-ankieta/#findComment-427476

Osobiście myślę że same strefy nie wniosły by nic jakby się zakazało tych duck'ów. A zmniejszenie prędkości już przy strefach, bardzo znerfi to wszystko i wyjdzie na to samo imo :pepeheh: Ale zobaczymy czy ankieta coś wpłynie na to ;) 

https://csowicze.pl/topic/89040-dd2-strefy-spadochron-duck-ankieta/#findComment-427552

• Moderator

Po podliczeniu wszystkich - z tymi zmienionymi włącznie - głosów, wyniki prezentują się następująco:

Zakaz stref i ducka -> 7 głosów
Zostawić jak jest -> 2 głosy
Zmniejszamy maks. prędkość -> 11 głosów

Wynik jednoznaczny. W najbliższym czasie zmiana wejdzie w życie serwera. Informacja o tym znajdzie się w changelogu. Proszę o cierpliwość, wyczekujcie ;) 

Dziękuję oczywiście wszystkim za oddanie głosu. Mam szczerą nadzieję, że ze zmiany będziecie zadowoleni :)

// Temat do zamknięcia.

giphy.webp.f09aa1a6da1a6bf2357dd87e7037ce10.webp

https://csowicze.pl/topic/89040-dd2-strefy-spadochron-duck-ankieta/#findComment-427777

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie