Skocz do zawartości

Propozycje / Uwagi - Nowa odsłona DD2

Mesharsky

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel

Witajcie,

Wystartowała nowa odsłona naszego serwera DD2.

Lista aktualnych funkcjonalności:

• Darmowy VIP dostępny od godziny 19 wieczorem do 12 w południe.
  • Muzyka na koniec rundy - Wgraliśmy nowe. Co miesiąc będą się zmieniać! <3
  • Zaawansowany AntyAFK - Bezproblemowo będzie wyrzucać / przenosić na spekta nieaktywnych graczy.
  • Medale oraz MVP rundy
  • Granat nie oślepia swoich członków drużyny (Anty team flash)
  • Spadochron
  • Pokazywanie obrażeń (Brak widocznych obrażeń przez ścianę)
  • Balans drużyn
  • Sporo dodatków dla admina, aby ułatwić mu pracę.
  • Limit BS, jeżeli nie ma wystarczającej ilości graczy na serwerze.
  • System asyst.

Dostępne komendy:

• /freevip - Dodaje usługę VIP na 7 dni w formie testów.
  • /votekick - Jeżeli nie ma admina na serwerze, możecie wyrzucić gracza, który przykładowo czituje.
  • /rank - /top - Rozbudowany ranking razem z topką
  • /stats - Statystyki twoje i ogólne.
  • /vip - /svip - Pokazuje opis usług.
  • /sklepsms - Możliwość zakupu usług VIP i Super VIP.

Do zrobienia:

• Przenikanie przez graczy (sugestia od: @ Liryczna)
  • Poprawa wyświetlania zadanych obrażeń

Oczywiście błędy mogą występować, aktualnie testujemy wszystko, jak się zachowuje przy faktycznych graczach.

Jak coś, piszcie propozycje/uwagi w tym temacie.

Pozdrawiam!

EDIT: 23.09.2024

Naprawione błędy dotychczas oraz usprawnienia:

• [FIX] Naprawiono usługi VIP oraz SVIP. Teraz poprawnie pokazuje na czacie VIP bądź SVIP tak samo jak w HUD.
  • [FIX] Naprawiono pokazywanie obrażeń (Poprawne wartości) + Usprawniono aby nie pokazywało obrażeń przez ścianę.
  • [NOWOŚĆ]@ Admin CS 1.6 [DD2 CLASSIC]- Od teraz jak zginiecie lub jesteście na spekcie specjalne menu macie pod przyciskiem "R".
  • [NOWOŚĆ] Włączono przenikanie przez sojuszników przy starcie rundy ( Pierwsze 20 sekund ) - To powinno rozwiązać problem blokowania przy bramie. (Dziękuje @ Liryczna )

PS: Żadnych skinów i innych pierdól nie będzie, to nie 4fun. Jak taki zrobimy serwer, to wprowadzimy ;)

nezuko-glowing-eyes-demon-slayer-gif-des

https://csowicze.pl/topic/88981-propozycje-uwagi-nowa-ods%C5%82ona-dd2/

• Właściciel
14 godzin temu, Laureanka napisał:

Autosnajperki są możliwe do kupienia, więc chyba wypadałoby je wyłączyć ?

6 godzin temu, chyrlaak napisał:

Tarcza do wyłączenia.

Wyłączone Autosnajperki oraz tarcza ;) 

https://csowicze.pl/topic/88981-propozycje-uwagi-nowa-ods%C5%82ona-dd2/#findComment-427120

• Moderator

Wypada dodać cokolwiek więcej do SVipa - na ten moment nie zachęca on praktycznie niczym. Jedyna różnica między nim a Vipem to kilka punktów HP więcej za fraga. 

Z rzeczy takich, które pozwolą zachować serwer w formie "classica" bez udziwnień na start proponuję rozbudować menu broni dla SVipa o dodatkowe bronie -> Famas (lubiana broń przez część graczy, wydaje mi się osobiście, że bardziej niż GALIL. Sam po terro często mam ochotę tym postrzelać na seriach), AWP < te dwie bronie na pewno. VIP rzecz jasna w takim wypadku zostaje bez zmian. Musi być jakaś różnica.

Może full granaty na pistolke? 

Oczywistym jest to, że nie możemy przesadzać, nie możemy dopuścić do formatu pay to win. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły odnośnie realnie nieprzesadzonej rozbudowy tego SVIP-a niech się śmiało wypowiada.

LIMIT AWP

Chodzi mi tutaj o LIMIT nakładany od ilości graczy. Czyli zablokować AWP gdy na serwerze jest mniej niż 8 przykładowo osób. Nie oszukujmy się, granie na wielkich snajperów, gdy na serwerze przykładowo jest 2vs2 i gramy only A jest strasznie uciążliwe i wiele graczy na to narzeka. Trzeba to jakoś wyważyć. CT ma ogromną przewagę z samego ustalenia o jednym bombsite, co dopiero jak ma snajperkę w ręce i kroi sobie gale i długą.

giphy.webp.f09aa1a6da1a6bf2357dd87e7037ce10.webp

https://csowicze.pl/topic/88981-propozycje-uwagi-nowa-ods%C5%82ona-dd2/#findComment-427252

• Właściciel
29 minut temu, chyrlaak napisał:

Wypada dodać cokolwiek więcej do SVipa - na ten moment nie zachęca on praktycznie niczym. Jedyna różnica między nim a Vipem to kilka punktów HP więcej za fraga. 

Z rzeczy takich, które pozwolą zachować serwer w formie "classica" bez udziwnień na start proponuję rozbudować menu broni dla SVipa o dodatkowe bronie -> Famas (lubiana broń przez część graczy, wydaje mi się osobiście, że bardziej niż GALIL. Sam po terro często mam ochotę tym postrzelać na seriach), AWP < te dwie bronie na pewno. VIP rzecz jasna w takim wypadku zostaje bez zmian. Musi być jakaś różnica.

Może full granaty na pistolke? 

Oczywistym jest to, że nie możemy przesadzać, nie możemy dopuścić do formatu pay to win. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły odnośnie realnie nieprzesadzonej rozbudowy tego SVIP-a niech się śmiało wypowiada.

LIMIT AWP

Chodzi mi tutaj o LIMIT nakładany od ilości graczy. Czyli zablokować AWP gdy na serwerze jest mniej niż 8 przykładowo osób. Nie oszukujmy się, granie na wielkich snajperów, gdy na serwerze przykładowo jest 2vs2 i gramy only A jest strasznie uciążliwe i wiele graczy na to narzeka. Trzeba to jakoś wyważyć. CT ma ogromną przewagę z samego ustalenia o jednym bombsite, co dopiero jak ma snajperkę w ręce i kroi sobie gale i długą.

Ale SVIP ma dużo bardziej rozbudowane bronie niż VIP. Oraz ma podwójny skok i więcej prefiksów.

tak samo dostaje wiecej hp za fraga i hs.

https://csowicze.pl/topic/88981-propozycje-uwagi-nowa-ods%C5%82ona-dd2/#findComment-427253

• Moderator
10 minut temu, Mesharsky napisał:

Ale SVIP ma dużo bardziej rozbudowane bronie niż VIP. Oraz ma podwójny skok i więcej prefiksów.

tak samo dostaje wiecej hp za fraga i hs.

W takim razie warto to zaktualizować w opisie usługi bezpośrednio na serwerze. Nie widać tam żadnej informacji o bardziej rozbudowanym menu czy podwójnym skoku. Osoby, które owej rangi wcześniej nie posiadały nie są w stanie z samego serwera wywnioskować co zyskują zakupując usługę co przekłada się na niechęć do jej wyboru :) 

edit. Podtrzymuje rzecz jasna temat z AWP.

Edytowane przez chyrlaak

giphy.webp.f09aa1a6da1a6bf2357dd87e7037ce10.webp

https://csowicze.pl/topic/88981-propozycje-uwagi-nowa-ods%C5%82ona-dd2/#findComment-427254

11 godzin temu, chyrlaak napisał:

LIMIT AWP

Aż mnie na śmiech bierze, proszę was, nie wymyślajcie bzdurnych reguł, i co jak ktoś jako czwarta czy 5 osoba kupi awp ? kick ban ?, panowie , kupowanie broni jest częścią gry, masz hajs kupujesz co chcesz, Vipy też płacą za menu z bronią i co zrobisz jak 5 vipów weźmie sobie nagle awp, jak zrobisz selekcje? kto może kto nie może , każdego coś wkurza w czasie grania jak nie micro, awp, czy flesze, czy co innego, to jest gra właśnie na tym to polega. Nie wymyślajcie absurdalnych reguł.

Jestem absolutnie na NIE

Można zostawić skiny noży dla wszystkich, lecz dodać do reszty broni dla vip'a żeby była jakaś różnica między vip'em, a zwykłem graczem. Na jednym serwerze gdzie grałem były skiny np. Do Ak był wulkan, do m4 cyrex itd. Myślę ,że wprowadzenie skinów dla VIP'ów byłby czymś ciekawym, tak jak mówił @ chyrlaak  A skiny sprawiły by, że więcej graczy kupiło by VIP'a, więc były by większe zarobki. ;)

Modyfikacja czasu na dawanie info na czacie po śmierci.

Jestem osobą, która spędza mnóstwo czasu na serwerze i nie korzystam z mikrofonu z osobistych przyczyn. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, iż info podawane przez mikrofon jest znacznie lepsze, lecz znajdują się osoby, które tak jak ja - piszą info na czacie. Rozgrywka często jest dynamiczna i w moim odczuciu 5 sekund to zdecydowanie za mało w przypadku chęci przekazania jak najdokładniejszych informacji co do lokalizacji przeciwników oraz ich ilości. Po spędzeniu około 100h na serwerze czasami zauważam, że osoby, które chcą przekazać informacje po śmierci wysyłają info tuż po upłynięciu tego czasu, wskutek czego pozostali żywi gracze nie dostają żadnych informacji.

Myślę, że jedna dodatkowa sekunda wystarczy na to, by dać szansę powolnym pisarzom przekazać bardzo cenne informacje dotyczące lokalizacji przeciwników, a osobom (takim jak ja), które pragną podać jak najdokładniejsze informacje, by pozostali żywi gracze mieli przeciwników jak na talerzu - na cenną sekundę pozwalającą na podanie informacji gdzie są przeciwnicy.

Obecne 5 sekund powoduje to, że (przynajmniej ja) podaję info w kilku wiadomościach (co jest lepsze dla widoczności) , lecz czasami presja czasu powoduje to, że popełniam błędy i z klarownych informacji typu:

dolny 2, idą środek, 3 cofnęło do górnego

wychodzi coś w stylu: dolnt 23 [następna wiadomość] ida sorek [następna wiadomość] gortn 3

Jedna dodatkowa sekunda pozwoliłaby mi przekazać informację, że mój team nie musi się już spodziewać nikogo na środku, gdyż cofnęli do górnego. Dzięki tej jednej sekundzie zdążyłbym napisać chociaż słowo "cofka"/"cofa"

Jedynym argumentem przeciwko tej zmianie jest potencjalne wykorzystanie informacji ze spectate po śmierci, lecz nie sądzę, by ktoś w ciągu 1 sekundy ogarnął gdzie znajduje się przeciwnik, napisał lokalizację i potem wysłał wiadomość - o ile się nie mylę po stronie można zmodyfikować czas na "deathcam" przed przerzuc

Kolejną propozycją jest Blokada możliwości plantowania na bombsite B. Podczas nocnych sesji zdarza się, że blokowane jest B. Niestety znajdują się gracze, którzy i tak plantują na B, przeskakując z gali do dolnego trupa (skok, spadochron, control). Często o tej porze próżno szukać adminów, którzy mogliby dać im bana, dlatego moją propozycją jest albo lepsze zablokowanie dolnego, albo kompletne zablokowanie plantowania na B w celu zapobiegnięcia przyszłym exploitom.

Edytowane przez Lotencjusz

1720106665_vsuau8ic3u.gif.4ccb55ee23ed1bcb01f8ac7197c27d9d.gif

https://csowicze.pl/topic/88981-propozycje-uwagi-nowa-ods%C5%82ona-dd2/#findComment-427263