Skocz do zawartości

Zablokowane [Artykuł] Zamach na kandydata Patrii Republikanów Donald'a Trumpa

mtr4czknz

Ankieta  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom bezpieczeństwa kandydatów na prezydenta w Stanach Zjednoczonych?

• Bardzo wysoki
      0
    • Wysoki
      4
    • Średni
      4
    • Niski
      2
    • Bardzo niski
      0
  2. 2. Czy Twoim zdaniem potrzebne są zaostrzone środki bezpieczeństwa podczas kampanii wyborczych?

• Zdecydowanie tak
      3
    • Raczej tak
      5
    • Nie mam zdania
      2
    • Raczej nie
      0
    • Zdecydowanie nie
      0
  3. 3. Czy zamach na Donalda Trumpa zmienił Twoje zdanie na temat bezpieczeństwa polityków?

• Tak, znacząco
      0
    • Tak, trochę
      1
    • Nie, moje zdanie się nie zmieniło
      7
    • Nie mam zdania
      2
  4. 4. Jak oceniasz reakcję władz i polityków na ten zamach?

• Bardzo dobrą
      0
    • Dobrą
      2
    • Średnią
      4
    • Słabą
      4
    • Bardzo słabą
      0
  5. 5. Czy uważasz, że zamachy na polityków wpływają na poziom zaufania publicznego do polityki?

• Zdecydowanie tak
      3
    • Raczej tak
      3
    • Nie mam zdania
      4
    • Raczej nie
      0
    • Zdecydowanie nie
      0
  6. 6. Jakie Twoim zdaniem powinny być podjęte kroki, aby zwiększyć bezpieczeństwo kandydatów na prezydenta?

• Zwiększenie liczby ochroniarzy
      2
    • Zaostrzenie kontroli na wiecach wyborczych
      2
    • Wprowadzenie surowszych przepisów dotyczących posiadania broni
      5
    • Inne (możecie napisać pod postem :D)
      1
  7. 7. Czy zamach na Donalda Trumpa miał wpływ na Twoją opinię o nim jako kandydacie na prezydenta?

• Tak, pozytywnie
      4
    • Tak, negatywnie
      0
    • Nie, moje zdanie się nie zmieniło
      6
    • Nie mam zdania
      0

Rekomendowane odpowiedzi

image.png?ex=669a3e4f&is=6698eccf&hm=2cd

13 lipca 2024 roku doszło do dramatycznego zamachu na Donalda Trumpa, byłego prezydenta Stanów Zjednoczonych, który w tym czasie prowadził kampanię jako kandydat Partii Republikańskiej na wybory prezydenckie 2024 roku. Incydent miał miejsce podczas wiecu w Butler, Pensylwania.

Przebieg Zdarzenia

LANDSCAPE_480.jpg?ex=669a3e57&is=6698ecd

Strzelec, 20-letni Thomas Matthew Crooks z Bethel Park, Pensylwania, oddał osiem strzałów z karabinu AR-15 z dachu pobliskiego budynku. Jeden z pocisków ranił Trumpa w prawą część ucha, zabił jednego z uczestników wiecu, Corey’a Comperatore’a, oraz ranił dwóch innych. Crooks został zastrzelony przez zespół snajperski Secret Service.

Reakcje i Konsekwencje

Spoiler

BPHS_Crooks_Thomas_09894.jpg?ex=669a3ea3

Nagranie z miejsca zdarzenia ukazuje Trumpa chwytającego się za ucho, a następnie kryjącego się za podium. Chwilę później został otoczony przez agentów Secret Service i ewakuowany do szpitala, skąd po kilku godzinach został wypisany w stabilnym stanie. Pomimo obrażeń, Trump pojawił się publicznie już dwa dni później na Konwencji Partii Republikańskiej w Milwaukee, Wisconsin.

Prezydent Joe Biden oraz inni politycy stanowczo potępili zamach, określając go jako "chory" akt przemocy politycznej. Incydent ten wywołał debatę na temat bezpieczeństwa kandydatów na prezydenta, a także wzmożone apele o zwiększenie ochrony podczas kampanii wyborczych.

Tło i Motywy Sprawcy

Projekt_bez_nazwy_1.png?ex=669a3e4f&is=6

Crooks, który nie miał wcześniejszego konfliktu z prawem, legalnie wypożyczył karabin od swojego ojca. Jego motywy pozostają nieznane, ponieważ w jego mediach społecznościowych i innych zapisach nie znaleziono żadnych wyraźnych przekonań politycznych. Po zamachu w mediach społecznościowych pojawiły się różne teorie spiskowe oraz dezinformacja na temat tego zdarzenia.

Podsumowanie

Projekt_bez_nazwy_4.png?ex=669a3e4f&is=6

Zamach na Donalda Trumpa był szokującym aktem przemocy, który podkreślił potrzebę zaostrzenia środków bezpieczeństwa dla kandydatów na najwyższe stanowiska w państwie. Pomimo obrażeń, Trump szybko wrócił do kampanii, a całe wydarzenie stało się symbolem determinacji i nieustępliwości w politycznej walce.

https://csowicze.pl/topic/88597-artyku%C5%82-zamach-na-kandydata-patrii-republikan%C3%B3w-donalda-trumpa/

• Sponsor PRO

Myślę, że nie byłoby szaleństwem powiedzieć o tym "ustawka".

SAMCRO.gif

NO PAIN NO GAIN

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie