Zasłużony moose` Napisano 29 Maja 2024 Zasłużony Udostępnij Napisano 29 Maja 2024 Witam w nowym temacie w Redakcji "Starcie światów"! Poznamy tu poglądy na różne tematy z perspektywy kobiety oraz mężczyzny. Moi goście: klamra oraz graczpro, który zdecydował usunąć konto. Co sądzisz o sharentingu, czyli rodziców którzy pokazują wizerunek swojego dziecka w internecie, nawet tego nienarodzonego. Czerpią z tego równocześnie korzyści materialne. klamra Właściwie nie mam jakiegoś konkretnego zdania na ten temat. Mogę powiedzieć, że nie popieram takiego typowego "zarabiania" na dziecku, no ale też to nie jest moja sprawa. To zależy tylko i wyłącznie od rodziców, czy chcą publikować informacje na temat swojego dziecka w Internecie ale też nie można zapominać, że może się to odbić w przyszłości na dzieciach. Jeżeli rodzic się na to zdecyduje to musi być świadomy potencjalnych zagrożeń. graczpro Sharenting to zjawisko, które budzi wiele kontrowersji. Z jednej strony, rodzice dzielący się zdjęciami i historiami swoich dzieci mogą tworzyć wspomnienia i budować społeczność z innymi rodzicami. Jednakże, istnieje kilka poważnych zastrzeżeń dotyczących prywatności i bezpieczeństwa. Pokazywanie wizerunku dziecka w internecie bez jego zgody może naruszać jego prawo do prywatności i potencjalnie narażać na niebezpieczeństwa, takie jak cyberprzemoc czy kradzież tożsamości. Ponadto, czerpanie korzyści materialnych z wizerunku dziecka może prowadzić do sytuacji, w której interesy dziecka są podrzędne wobec interesów finansowych rodziców. Ważne jest, aby rodzice rozważnie podchodzili do kwestii udostępniania informacji o swoich dzieciach w internecie, dbając o ich dobro i bezpieczeństwo. Jak wspominasz swoje dzieciństwo? klamraMoje dzieciństwo... Myślę, że lepiej być nie mogło. Naprawdę... Jako dziecko nie mogłam na nic narzekać. Miałam wszystko co mogłam sobie wymarzyć tak naprawdę. Jedynie czasy szkoły podstawowej nie były zbytnio kolorowe, bo byłam aż za spokojnym dzieckiem i nie zawsze inne dzieciaki to popierały (ważniejsze było dla nich dawanie wszystkim w kość XD). graczpro Dzieciństwo to okres pełen wyjątkowych momentów, zarówno radosnych, jak i trudnych. Dzieciństwo kształtuje naszą osobowość i wspomnienia z tego okresu często mają ogromny wpływ na dorosłe życie. Gdybyś mógł/a wyrzucić ze swojego życia jedną z emocji, co by to było i dlaczego? klamraStres. Jestem podatna na stres i przeszkadza mi to w wielu sytuacjach dlatego też wywaliłabym go ze swojego życia. graczpro Jeśli miałbym wybrać jedną emocję do usunięcia, mogłaby to być zazdrość. Zazdrość często prowadzi do negatywnych myśli i działań, a także do poczucia niezadowolenia z własnego życia. Usunięcie zazdrości mogłoby pomóc ludziom skupić się na swoich własnych celach i sukcesach, bez porównywania się do innych i odczuwania frustracji z powodu cudzych osiągnięć. Jakie przedmioty w szkole sprawiały Ci/ sprawiają Ci najmniej kłopotu, a które najwięcej? klamraJeżeli chodzi o szkołę podstawową to uwielbiałam muzykę a nienawidziłam przyrody. W gimnazjum najlepsza była chemia a najgorsza fizyka. W liceum geografia sprawiała mi radość, za to matematyka dała mi nieźle popalić. Za to teraz... Teraz wszystko jest izi. graczpro Zazwyczaj przedmioty takie jak matematyka i nauki ścisłe mogą sprawiać trudności niektórym uczniom, ze względu na ich abstrakcyjny charakter i wymóg logicznego myślenia. Natomiast przedmioty humanistyczne, takie jak język polski czy historia, mogą być łatwiejsze dla osób, które dobrze radzą sobie z czytaniem, pisaniem i zapamiętywaniem faktów. Jednakże każdy uczeń jest inny i może mieć swoje unikalne talenty i trudności. Co sądzisz o legalizacji marihuany? klamraPopieram, jak najbardziej XD graczpro Legalizacja marihuany to temat, który budzi wiele emocji i różnorodne opinie. Zwolennicy legalizacji argumentują, że może ona prowadzić do korzyści zdrowotnych, ekonomicznych i społecznych, takich jak zmniejszenie liczby przestępstw związanych z narkotykami, poprawa jakości produktów poprzez regulację rynku oraz wykorzystanie marihuany w celach medycznych. Przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na zdrowie publiczne, wzrostu dostępności dla młodzieży oraz potencjalnego wzrostu liczby osób uzależnionych. Kluczowe jest, aby decyzje dotyczące legalizacji były podejmowane na podstawie solidnych badań naukowych i uwzględniały zarówno potencjalne korzyści, jak i ryzyka. Dziękuje 4 Oboje wiemy, że mogłabym rozerwać Cię na kawałki jednocześnie malując paznokcie. ♥ Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/87982-5-starcie-%C5%9Bwiat%C3%B3w-klamra-graczpro/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony ilovehotmilfs:3 Napisano 29 Maja 2024 Zasłużony Udostępnij Napisano 29 Maja 2024 ten graczpro pisze jak jakis robot troche xD 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/87982-5-starcie-%C5%9Bwiat%C3%B3w-klamra-graczpro/#findComment-421334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liryczna Napisano 29 Maja 2024 Udostępnij Napisano 29 Maja 2024 Ale tam czat gpt wjechał u graczapro xD 1 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/87982-5-starcie-%C5%9Bwiat%C3%B3w-klamra-graczpro/#findComment-421335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamra Napisano 29 Maja 2024 Udostępnij Napisano 29 Maja 2024 A też mogłam wklepać odpowiedzi w Arię albo gpt 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/87982-5-starcie-%C5%9Bwiat%C3%B3w-klamra-graczpro/#findComment-421366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi