Skocz do zawartości

Zablokowane Kilka pytań

Boski Z Polski

Rekomendowane odpowiedzi

To raczej będzie jeden z ostatnich postów w tej całej "dramie", ale chciałbym poruszyć kilka ostatnich wątków, które nie zostały do końca wyjaśnione.

1. 
TEMAT 1.1
image.png

Nadal nie wiem przez którą konkretnie część temat został ukryty?

Cytat

4. Bezsensowne posty (np. w podaniu "jestem na tak") bez podania 3 argumentów za decyzją będą nagradzane warnem. 

- Wyjątkiem jest post w podaniu, który zawiera zawartość merytoryczną.

- Komentarz posiada jakby nie patrzeć 5 argumentów, byle jakich, ale posiada wyznaczoną ilość czytaj jest zgodny z regulaminem forum
- Pierwsze zdanie, które jest moją indywidualną oceną sytuacji, która miała miejsce podczas poprzedniego podania na moderatora. Jakby nie patrzeć to podanie zostało przyjęte nawet nie po 24h co jest dość niecodzienną rzeczą, która tylko utwierdza mnie oraz moich kompanów, którzy tymbardziej byli sprzeciw kandydaturze, że doszło do sytuacji, która nie powinna mieć miejsca, a jakby nie patrzeć osoba, która popełniła błąd w ogóle nie próbowała wyjaśnić sytuacji, jedynie napisała

Cytat

Wszystkie propozycje,przyjmowanie podań,zmiany na sieci są omawiane i wspolnie akceptowane a nie oddawane nam do przyjęcia czy odrzucenia

co jeszcze bardziej pokazuje absurd sytuacji ponieważ błąd popełniła w takim razie cała administracja, a nie tylko pojedyncza jednostka.

@ Mesharsky 

Cytat

Jedynym błędem, który został popełniony, było zbyt wczesne zamknięcie podania i zbyt szybka decyzja odnośnie przyjęcia na stanowisko Moderatora. Za co przepraszamy i dopilnujemy aby sytuacja się nie powtórzyła, jednak nie była to również decyzja wbrew woli użytkowników. Wiele osób zagłosowało na TAK.

Cytat

Żaden z użytkowników nie został przyjęty na zasadzie "kolesiostwa" i nigdy nie będzie, odkąd przejąłem forum jako właściciel

Jakby no, popełniliście błąd wszyscy z relacji drugiego właściciela i dopiero wczoraj sytuacja została wyjaśniona także moim zdaniem doszło do próby ukrycia gorzkich słów. 

2. TEMAT 2.1

Cytat

@ EliteSpartaN. został zwerbowany przez poprzedniego właściciela forum, który już z nami nie współpracuje.
Nie jestem dokładnie pewien, jakie obowiązki pełnił wcześniej, ale mogę zapewnić, że po niedzieli wszystkie obowiązki zostaną przeze mnie zweryfikowane i zmienione. Użytkownicy będą mieli większy wgląd w faktyczną pracę naszej administracji.

@ Mesharsky no generalnie to kiepsko wygląda z perspektywy zwykłego użytkownika. 

TEMAT 2.2
26 lutego zostałeś właścicielem sieci, a @ EliteSpartaN. został mianowany na właściciela sieci prawie miesiąc wcześniej. Mamy maj, końcówkę maja, a Ty piszesz, że nie jesteś dokładnie pewien jakie obowiązki pełnił gość, z którym pracujesz na tym samym stanowisku przez marzec, kwiecień i praktycznie maj. 3 miesiące i nie wiesz co gość robił. Jakby no ta odpowiedź chyba nikogo nie satysfakcjonuje.

3. Pytanie do @ White Legend
łajcior, szybkie pytanie. Chciałbym się dowiedziec dlaczego wczoraj rano, około godziny 9:30 otrzymałem zawartość moderowaną od twojej osoby (akurat po twoim wejściu na mój profil magicznie nie mogłem dodawać postów oraz komentarzy)? Nie złamałem żadnego punktu regulaminu na forum, a jednak dostałem "karę". 

Cytat

Jeżeli ktokolwiek z administracji nadużywa swojej władzy bądź zachowuje się niestosownie proszę o taką informację w wiadomości prywatnej jeżeli poprzednie wasze wątki zostały "Zignorowane". + Dowody oczywiście.

@ Mesharsky czy tutaj doszło do nadużycia władzy? Proszę o wyjaśnienia. 
btw łajt, szkoda, że nie potrafiłeś nawet odpisać na priv

4. TEMAT 4.1
@ Mesharsky czego ty oczekujesz od ludzi, którym każesz czekać ponad 7 dni na siebie? Równie dobrze jakakolwiek osoba z administracji mogła przekazać mi za co dostałem blokadę, gdyby pewnie tak się stało nie doszło by do pisania kilkunastu tematów, tylko do kilku odwołań.
Co do screenów przedstawionych przez Ciebie, jest punkt 3, który w ogóle nie został wyjaśniony, a sprowokował całą sytuację.

5. TEMAT 5.1
nie było żadnego żądania co do moderatora, napisałem zwykłe pytanie, które swoją drogą wy powinniście zadać w podaniu na moderatora.

6.  TEMAT 6.1
image.png
image.png
Moje pytanie jest następujące, dlaczego ta odpowiedź nie została odkryta do dyskusji? Skoro ta wypowiedź została uznana za niegodną pojawienia się szerszej publice, to pierwsza, osobnika nad moją w ogóle nie powinna się pokazać.

7. TEMAT 7.1
Następna perełka warta wyjaśnienia, czy ktoś to wyjaśni? Moderatorka pisze, że właściciel kazał dać warna, a H@ przychodzi i twierdzi, że to pomyłka XD

8. TEMAT 8.1
@ Mesharsky piszcie awanse i degradacje jak należy. Albo temat przy akceptacji podania albo po zatwierdzeniu okresu próbnego. 
Swoją drogą, 
image.png
tutaj powinien pojawić się drugi moderator skoro jedna i druga osoba jest na okresie próbnym. 

To by było na tyle, @ Mesharsky gorąca prośba. Odpowiedz na każdy punkt, nie musisz się spieszyć, poczekam. 

Pozdrawiam fanów,

Boski Z Polski

https://csowicze.pl/topic/87706-kilka-pyta%C5%84/

Z pozycji osoby prowadzącej forum jesteś pionkiem którego się zbanuje i z niczego nie trzeba się tłumaczyć.  Powszechna praktyka na prawie każdym forum cs 1.6 w Polsce. Oczywiście na głos nikt się do tego nie przyzna bo oficjalnie nie prowadzone są takie praktyki ale realia są jakie są i zakończenie tej historii jest raczej oczywiste; dostaniesz jeden max dwa argumenty (swoją drogą będą to same ogólniki bez konkretów) i może bana na odchodne.

https://csowicze.pl/topic/87706-kilka-pyta%C5%84/#findComment-420963

• Właściciel

Odnosząc się po kolei:

6 godzin temu, Boski Z Polski napisał:

To raczej będzie jeden z ostatnich postów w tej całej "dramie", ale chciałbym poruszyć kilka ostatnich wątków, które nie zostały do końca wyjaśnione.

1. 
TEMAT 1.1
image.png

Nadal nie wiem przez którą konkretnie część temat został ukryty?

Cytat

4. Bezsensowne posty (np. w podaniu "jestem na tak") bez podania 3 argumentów za decyzją będą nagradzane warnem. 

- Wyjątkiem jest post w podaniu, który zawiera zawartość merytoryczną.

- Komentarz posiada jakby nie patrzeć 5 argumentów, byle jakich, ale posiada wyznaczoną ilość czytaj jest zgodny z regulaminem forum
- Pierwsze zdanie, które jest moją indywidualną oceną sytuacji, która miała miejsce podczas poprzedniego podania na moderatora. Jakby nie patrzeć to podanie zostało przyjęte nawet nie po 24h co jest dość niecodzienną rzeczą, która tylko utwierdza mnie oraz moich kompanów, którzy tymbardziej byli sprzeciw kandydaturze, że doszło do sytuacji, która nie powinna mieć miejsca, a jakby nie patrzeć osoba, która popełniła błąd w ogóle nie próbowała wyjaśnić sytuacji, jedynie napisała

Ten post łamie regulamin z kilku powodów:

1. Wulgaryzmy: Używanie wulgaryzmów (słowa takie jak "chuj" i "kurwa") jest niedopuszczalne i narusza zasady kulturalnego zachowania w społeczności. (Tym bardziej w miejscu takim jak podanie na moderatora).
  2. Brak szacunku: Post wyraża brak szacunku wobec administracji, sugerując, że decyzje są podejmowane arbitralnie ("zaakceptuje/odrzuci to podanie bo będą mieli taki kaprys"). To podważa autorytet i dobre imię osób zarządzających społecznością.
  3. Nie na temat: Odpowiedź jest niepoważna i nie odnosi się merytorycznie do tematu podania na moderatora. Zawiera komentarze, które nie mają żadnego związku z oceną kandydata.

2. TEMAT 2.1

Cytat

@ EliteSpartaN. został zwerbowany przez poprzedniego właściciela forum, który już z nami nie współpracuje.
Nie jestem dokładnie pewien, jakie obowiązki pełnił wcześniej, ale mogę zapewnić, że po niedzieli wszystkie obowiązki zostaną przeze mnie zweryfikowane i zmienione. Użytkownicy będą mieli większy wgląd w faktyczną pracę naszej administracji.

@ Mesharsky no generalnie to kiepsko wygląda z perspektywy zwykłego użytkownika. 

TEMAT 2.2
26 lutego zostałeś właścicielem sieci, a @ EliteSpartaN. został mianowany na właściciela sieci prawie miesiąc wcześniej. Mamy maj, końcówkę maja, a Ty piszesz, że nie jesteś dokładnie pewien jakie obowiązki pełnił gość, z którym pracujesz na tym samym stanowisku przez marzec, kwiecień i praktycznie maj. 3 miesiące i nie wiesz co gość robił. Jakby no ta odpowiedź chyba nikogo nie satysfakcjonuje.

Wyjaśnijmy sobie jedno – to, że zostałem właścicielem sieci pod koniec lutego, nie oznaczało natychmiastowego przejęcia pełnej kontroli nad wszystkimi aspektami zarządzania, w tym nad obowiązkami poszczególnych członków administracji. Głównym właścicielem był wówczas Rumcajs, który odpowiadał za zarządzanie personelem na tym samym poziomie.

Rozumiem, że może to wyglądać nieprofesjonalnie z zewnątrz. Tak, zdaję sobie sprawę, że przez trzy miesiące mogło się wydawać, że brakuje nam pełnej transparentności i jasności co do obowiązków EliteSpartaN-a. Jednakże odkąd zostałem oficjalnie właścicielem całej sieci, mam pełną swobodę wprowadzenia niezbędnych zmian, aby poprawić funkcjonowanie sieci i przemyślenia na nowo obowiązków administracyjnych.

Jak już wspominałem w innych wątkach, system obowiązków zostanie całkowicie zmieniony pod koniec tygodnia. Tworzenie wielu podobnych tematów dziennie nie przyspieszy tego procesu – wręcz przeciwnie, jedynie opóźni moją pracę i wprowadzenie tych zmian. Proszę o cierpliwość i zaufanie.

3. Pytanie do @ White Legend
łajcior, szybkie pytanie. Chciałbym się dowiedziec dlaczego wczoraj rano, około godziny 9:30 otrzymałem zawartość moderowaną od twojej osoby (akurat po twoim wejściu na mój profil magicznie nie mogłem dodawać postów oraz komentarzy)? Nie złamałem żadnego punktu regulaminu na forum, a jednak dostałem "karę". 

Cytat

Jeżeli ktokolwiek z administracji nadużywa swojej władzy bądź zachowuje się niestosownie proszę o taką informację w wiadomości prywatnej jeżeli poprzednie wasze wątki zostały "Zignorowane". + Dowody oczywiście.

@ Mesharsky czy tutaj doszło do nadużycia władzy? Proszę o wyjaśnienia. 
btw łajt, szkoda, że nie potrafiłeś nawet odpisać na priv

Nie doszło do nadużycia władzy z naszej strony. Tymczasowa blokada twojej zawartości była wynikiem spamu, który umieściłeś na profilach każdego administratora oraz w wiadomościach prywatnych. Blokada została później zdjęta.

Jak widzisz, obecnie nie masz żadnych ograniczeń w publikowaniu zawartości, więc nie ma już potrzeby dalszych działań z naszej strony.

4. TEMAT 4.1
@ Mesharsky czego ty oczekujesz od ludzi, którym każesz czekać ponad 7 dni na siebie? Równie dobrze jakakolwiek osoba z administracji mogła przekazać mi za co dostałem blokadę, gdyby pewnie tak się stało nie doszło by do pisania kilkunastu tematów, tylko do kilku odwołań.
Co do screenów przedstawionych przez Ciebie, jest punkt 3, który w ogóle nie został wyjaśniony, a sprowokował całą sytuację.

Odpowiedziałem szczegółowo w tym samym wątku, wyjaśniając powody nałożenia blokady oraz dlaczego została utrzymana. Nie będę powtarzać tych informacji w różnych wątkach. Decyzja jest ostateczna i nie podlega zmianie.

Niestety, wszystkie te wydarzenia miały miejsce podczas mojego urlopu. Po powrocie, zająłem się priorytetowo wszystkimi twoimi tematami, ignorując inne obowiązki, aby szybko wyjaśnić sytuację i podjąć decyzje w związku z twoimi odwołaniami, pytaniami oraz skargami.

5. TEMAT 5.1
nie było żadnego żądania co do moderatora, napisałem zwykłe pytanie, które swoją drogą wy powinniście zadać w podaniu na moderatora.

W tym samym temacie zostało to wyjaśnione. Wiesz, za co dostałeś blokadę, kara została zmniejszona, a decyzja jest ostateczna i nie podlega zmianie.

Jeśli faktycznie zapytałeś się jedynie raz użytkownika, a on ci odmówił i nie kontynuowałeś dyskusji na ten temat, przepraszam za niewłaściwe sformułowanie w mojej poprzedniej odpowiedzi. Niemniej jednak, to nie zmienia faktu, za co otrzymałeś blokadę.

6.  TEMAT 6.1
image.png
image.png
Moje pytanie jest następujące, dlaczego ta odpowiedź nie została odkryta do dyskusji? Skoro ta wypowiedź została uznana za niegodną pojawienia się szerszej publice, to pierwsza, osobnika nad moją w ogóle nie powinna się pokazać.

Faktycznie wypowiedź powinna być zatwierdzona. Prawdopodobnie mi to umknęło, post został zatwierdzony.
Nie widzę powodów dlaczego miałby być ukryty. Także przepraszam za późną reakcję.

7. TEMAT 7.1
Następna perełka warta wyjaśnienia, czy ktoś to wyjaśni? Moderatorka pisze, że właściciel kazał dać warna, a H@ przychodzi i twierdzi, że to pomyłka XD

Przejrzałem wiadomości na grupie na Facebooku i okazało się, że doszło do pomyłki. Moja odpowiedź dotyczyła innego wątku, a ostrzeżenie za spam miało trafić do innej osoby (i faktycznie tam trafiło). Osobie, która pierwotnie otrzymała +2 za spam, to ostrzeżenie zostało zamienione na "Ostrzeżenie Słowne", tak jak to powinno mieć miejsce pierwotnie.

Więc ja poniekąd wprowadziłem naszą moderatorkę w błąd i zostało to szybko naprawione i ogłoszone.

8. TEMAT 8.1
@ Mesharsky piszcie awanse i degradacje jak należy. Albo temat przy akceptacji podania albo po zatwierdzeniu okresu próbnego. 
Swoją drogą, 
image.png
tutaj powinien pojawić się drugi moderator skoro jedna i druga osoba jest na okresie próbnym. 

Jak wspomniałem wyżej nowe obowiązki jak i szczegółowe działania w tym zakresie będą do następnego tygodnia.
Sposób w jakim awansujemy oraz informujemy ludzi o zdaniu okresu próbnego też się zmieni.

-------------------------------------------------------------

5 godzin temu, El Mafioso napisał:

Z pozycji osoby prowadzącej forum jesteś pionkiem którego się zbanuje i z niczego nie trzeba się tłumaczyć.  Powszechna praktyka na prawie każdym forum cs 1.6 w Polsce. Oczywiście na głos nikt się do tego nie przyzna bo oficjalnie nie prowadzone są takie praktyki ale realia są jakie są i zakończenie tej historii jest raczej oczywiste; dostaniesz jeden max dwa argumenty (swoją drogą będą to same ogólniki bez konkretów) i może bana na odchodne.

Nikt tutaj nie traktuje nikogo jak pionka – może inni właściciele na innych sieciach tak postępują, ale nie ja. 
Oczekiwanie natychmiastowych działań w tak krótkim czasie jest nierealistyczne, tym bardziej że dopiero co przejąłem całą sieć.

Decyzje oraz zmiany, które podejmuję, nigdy nie są pochopne. Dbam o to, aby każda decyzja była przemyślana i sprawiedliwa, tak aby nasza społeczność mogła funkcjonować lepiej.

nezuko-glowing-eyes-demon-slayer-gif-des

https://csowicze.pl/topic/87706-kilka-pyta%C5%84/#findComment-420981

14 minut temu, Mesharsky napisał:

Nie doszło do nadużycia władzy z naszej strony. Tymczasowa blokada twojej zawartości była wynikiem spamu, który umieściłeś na profilach każdego administratora oraz w wiadomościach prywatnych. Blokada została później zdjęta.

ale zawartość moderacyjną otrzymałem przed spamem na profilach administratorów. Dzień przed dostałem warna, który dał zawartość moderacyjną na parę godzin, wszedłem rano na forum i mogłem normalnie dodawać tematy, a po dodaniu bodajże 3 dostałem zawartość od H@

Edytowane przez Boski Z Polski

Pozdrawiam fanów,

Boski Z Polski

https://csowicze.pl/topic/87706-kilka-pyta%C5%84/#findComment-420982

• Właściciel
8 godzin temu, Boski Z Polski napisał:

ale zawartość moderacyjną otrzymałem przed spamem na profilach administratorów. Dzień przed dostałem warna, który dał zawartość moderacyjną na parę godzin, wszedłem rano na forum i mogłem normalnie dodawać tematy, a po dodaniu bodajże 3 dostałem zawartość od H@

Znalazłem winowajcę, i winowajcą jestem ja.
Było to z mojego polecenia.

image.png

Kolejny przykład że samemu nie powinienem podejmować pochopnych decyzji będąc na urlopie. Za co osobiście przepraszam i przyznaję się do winy.
Tak czy inaczej, zostało to poprawione dosyć szybko i chyba w tym samym dniu więc temat powinien być wyjaśniony.

https://csowicze.pl/topic/87706-kilka-pyta%C5%84/#findComment-420986

Reasumując, w ciągu ostatnich 10 dni popełniliście kilkanaście błędów, większych, mniejszych i w sumie konswekcje tych błędów odczuli tylko i wyłącznie użytkownicy dlatego:

Proponuję zmianę wszystkich otrzymanych warnów na przestrzeni 10 dni na ostrzeżenia słowne. 

Skoro wy możecie popełniać bezkarnie błędy, to dlaczego użytkownicy nie mogą?

Pozdrawiam fanów,

Boski Z Polski

https://csowicze.pl/topic/87706-kilka-pyta%C5%84/#findComment-420989

• Właściciel
34 minuty temu, Boski Z Polski napisał:

Reasumując, w ciągu ostatnich 10 dni popełniliście kilkanaście błędów, większych, mniejszych i w sumie konswekcje tych błędów odczuli tylko i wyłącznie użytkownicy dlatego:

Proponuję zmianę wszystkich otrzymanych warnów na przestrzeni 10 dni na ostrzeżenia słowne. 

Skoro wy możecie popełniać bezkarnie błędy, to dlaczego użytkownicy nie mogą?

Rozumiem twój punkt odniesienia, ale na pewno nie zmienimy wszystkich ostrzeżeń z ostatnich 10 dni na ostrzeżenia słowne. Ostrzeżenia pozostają takie, jakie są.

Łamanie regulaminu przez użytkowników a mała pomyłka administratora to dwie różne sprawy. Użytkownicy łamiący zasady forum muszą liczyć się z konsekwencjami. Administracja również nie pozostaje bezkarna – upomnienia i ostrzeżenia są wyciągane wobec naszych błędów.
Wyjątkiem byłoby celowe nadużycie władzy.

Twoja kara została już zmniejszona, co pokazuje, że staramy się być sprawiedliwi.

Decyzja w tym zakresie nie zostanie zmieniona.

https://csowicze.pl/topic/87706-kilka-pyta%C5%84/#findComment-420992

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie