Zuzaa Napisano 21 Maja 2024 Udostępnij Napisano 21 Maja 2024 (edytowane) Dzień dobry kochani, dziś mamy dla was wywiad z obecnym właścicielem forum @ Mesharsky! Mam nadzieję, że zadane przeze mnie pytania was zainteresują, a nasz właściciel sprostał odpowiedzią Stosunkowo długo prowadziliśmy ten wywiad, ale musicie nam to wybaczyć Cześć, miło mi, że się zgodziłeś na wywiad, powiedz mi jak ty się w ogóle czujesz w te ponure dni? Heyka, cieszę się że mogę być częścią twojego wywiadu Odpowiadając na pytanie, dla mnie nie ma ponurych dni, są to leniwe dni, czasem robiąc jedno i to samo w kółko człowiekowi się odechciewa lub chce odpocząć, więc wtedy najczęściej spędzam te dni oglądając jakieś filmy lub wychodzę żeby się przejść na miasto bądź do parku . Lubisz spędzać czas na dworze? Relaksuje Cię to? Jak najbardziej, przechadzki poza domem na pewno relaksują i potrafią odciąć się na jakiś czas od całej technologii i problemów, polecam każdemu kto chcę uspokoić myśli na jakiś czas. Niedawno przyszedłeś na naszą sieć w wyniku fuzji, i nie było za wiele okazji by Cię poznać, jaką osobą jesteś prywatnie i czy dasz nam się właśnie bliżej poznać? Faktycznie, nasza wspólna przygoda zaczęła się od niedawnej fuzji, więc naturalne jest, że jeszcze nie mieliśmy okazji dobrze się poznać. Bardzo cenię sobie nowe znajomości i jestem zawsze otwarty na rozmowy oraz pytania – czy to na czacie, czy na Discordzie, gdzie spędzam sporo czasu. Jest to dla mnie najwygodniejsza platforma do bezpośredniego kontaktu. Choć na chatboxie mogę wydawać się mniej aktywny niż inni użytkownicy, to wynika to głównie z moich licznych obowiązków. Jaką osobą jesteś, jakbyś opisał siebie? Kubuś jestem, mam już 23 lata za sobą, zamieszkiwałem w Irlandii przez ostatnie 12 lat, w tamtym roku przeprowadziłem się na stałe do Polski, z zawodu hobbistycznego jestem programistą (Interesuję się Programowaniem, tworzeniem stron internetowych, składaniem/naprawieniem komputerów jak i masą innych rzeczy jak działania Administracyjne itd itp.. nuda). Przez co najwięcej czasu spędzam czasu przed komputerkiem. Pracuje zdalnie również jako IT. Grywam w gierki jeżeli mi zostanie coś na to czasu, jedne z moich najbardziej zapamiętanych tytułów to by były: Wiedźmin (Wszystkie części) CS Gry z typu: Twierdza Krzyżowiec, Age Of Empires itd Potrafię natywnie komunikować się w języku Angielskim, uczę się również Japońskiego. Jak można zauważyć po moich profilach, uwielbiam Animu, oglądam je kiedy nadejdzie okazja. Miło mi Cię poznać Kubusiu Skąd u Ciebie wzięła się pasja i pomysł na siebie jako informatyk/programista? Gdyby tak się zastanowić to wszystko wina mojego Wujka, jak kiedyś jeszcze chodziłem do szkoły podstawowej w Polsce, to mój Wujek zawsze pokazywał mi jakieś rzeczy na komputerze, czy to kupił konsole i graliśmy razem. Zawsze mnie ciągnęło od tamtej pory do technologii. Więc zacząłem sobie modernizować własny komputer, jak się coś zepsuło to samemu starałem się to naprawić, od tamtej pory zainteresowanie nie zmalało. Co do programisty, uwielbiam tworzyć własne rzeczy, jeszcze większa satysfakcja jest z tego jak ktoś korzysta z twojej pracy i jest zadowolony. Rozpocząłem w 2016 roku od tworzenia prostych modyfikacji do gry CSGO a skończyłem po tworzenie aplikacji/gier jak i stron internetowych. Możemy więc dziękować Wujkowi, że jesteś teraz tutaj z nami. Dlaczego Irlandia? Co tam robiłeś, jak tam się znalazłeś? Irlandia nie była wyborem a niestety wymogiem, jednak nie będę wchodził w szczegóły prywatne dlaczego co i jak. Mogę jedynie powiedzieć, że jedynym plusem mieszkania za granicą jest poznanie języka Angielskiego i doświedczenie w pracy. Ogólnie jako kraj serdecznie nie polecam. Pogoda jest okropna, słońca praktycznie nigdy nie ma, i nigdzie się nie dostaniesz bez samochodu. Jedynym plusem jest to że jest to Wyspa, i można sobie pozwiedzać, niektóre ładne zakątki Irlandii Co najciekawszego zobaczyłeś w Irlandii? Mhmm, na pewno kilkukrotnie pojechałem do Dublin'a, aby zwiedzić stolicę Irlandii, miasto bardziej nowoczesne jak i napakowane ludźmi, jednak jest tam 2x drożej niż wszędzie indziej, mieszkać tam samemu to jest ogromne wyzwanie, jednak wygląda "unikalnie" i przyzwoicie przez swoją kolorystykę i strukturę budowlaną. W mieście "Cork" z którego pochodzę, można zauważyć że każdy budynek jest inny, wszystkie są pokolorowane i mają inne kształty, przypomina stare czasy i brak tej "nowoczesności". Tak samo w mieście jest dosyć popularny "Angielski Market" (English Market). Który sama Królowa Elżbieta odwiedziła kilkukrotnie. Poza tymi dwoma miastami, odwiedzałem również Galway, piękne miasto, oraz Belfast. Nie będę się rozpisywać więcej bo to już dawno temu było, jednak można sobie wpisać w Google i wyskoczą ciekawe obrazki . Moje ostanie pytanie odnośnie Irlandii, co najlepiej wspominasz gdy o niej myślisz? Najlepiej wspominam moją małą siostrzyczkę która dalej tam jest, bo urodziła się w Irlandii. I też posiadam tam swojego przyjaciela z którym utrzymuje dalej stały kontakt, więc są to na pewno najlepsze wspomnienia jakie posiadam jeżeli temat tego kraju zostaje poruszony. Rodzinka Czy praca w IT to spełnienie twoich marzeń? Opowiesz nam o tym coś więcej? Oczywiście że jest to ogromny plus że mogę sobie pracować i zarabiać w IT, w końcu każdy by się ucieszył gdyby jego hobby zamieniło się w stały przychód i móc pracować w branży której się lubi. Ma to swoje minusy zdrowotne, na pewno oczy nie będą doceniały tego za kilka lat, tak samo jak i plecy ale pomijając te aspekty, nie ma się do czego przeczepić, jest naprawdę fajnie, przyjemnie i bez stresu. Dla osób które nie lubią się użerać z ludźmi na codzień, praca jak marzenie . A co sądzisz o obecnej dobie AI? Jak uważasz czy słabsi informatycy zostaną zastąpieni przez sztuczną inteligencję? Czy studia, kursy mają jeszcze sens? Oczywiście że mają sens, w końcu człowiek stworzył takie narzędzie jak AI, więc na pewno AI nie zastąpi człowieka Co nie zmienia faktu że wiele prac które mógł wykonywać człowiek będzie wykonywało AI, czy to automatyczne wiadomości, boty. Ale to już istniało od bardzo dawna zanim AI powstało. Bycie w IT dalej jest opłacalne, dalej warto się rozwijać i dalej warto w tą brnąć jak ktoś jest chętny Co innego, jeśli nie programowanie? Mhmm, dobre pytanie. Zawodowo prawdopodobnie poszedłbym w menadżerkę jak to robiłem w Irlandii, zawsze jakaś dodatkowa opcja rozwoju jednak nie wymarzona praca. A w wolnym czasie bym robił to co kiedyś, czyli nieustanne granie w gry, możliwe że nawet streaming bo miałem na to bardzo wielką ochotę kiedyś, ale przez właśnie natłok pracy i programowanie/informatyka nie było czasu żeby to kontynuować ;c Dobrze, że zawsze masz gdzieś tam w głowie plan B na swoje życie, ale już koniec tematów pracy, czas się rozluźnić. Jesteśmy po majówce jak ją spędziłeś? A dziękuje że pytasz, to była w sumie pierwsza jedyna majówka którą obchodziłem, normalnie w poprzednich latach nigdy nie zwracałem na nią uwagi, przez to że w Irlandii coś takiego nie istnieje Tą majóweczkę spędziłem w Starachowicach a następnie pojechałem do Krakowa na dwa dni, łącznie 6 dni odpoczynku co bardzo oddało, tym bardziej że pogoda była bardzo świetna i mogłem odpocząć od pracy poniekąd. Skoro o odpoczynku po pracy mowa, gdzie w tym roku chciałbyś wybrać się na wakacje? A dziękuje że pytasz, jeżeli budżet jak i czas pozwoli, to jak najbardziej chciałbym się wybrać nad morze. Mam nadzieję że pod koniec lipca uda się to zrealizować, jednak na nic się 100% nie nastawiam bo nie wiadomo co się do tego czasu jeszcze wydarzy Wakacje nad morzem w Polsce czy za granicą i dlaczego? Wakacje nad morzem w Polsce! Całe życie mieszkałem za granicą, to czemu by nie pojechać i zwiedzić naszego kraju trochę, na pewno w następnych latach się wybiorę na wakacje za granicą, jest wiele miejsc które chciałbym zwiedzić a nie miałem nigdy okazji. Polska jest na prawdę ładnym krajem. Odejdźmy trochę od tematów prywatnych. Trafiłeś do nas przez fuzję, jakie masz dalsze plany na rozwój sieci i serwerów? Tak, trafiłem dzięki @RumcajsJumper który aż przyjechał do mojego miasta żeby mnie tutaj przyprowadzić, więc jak ktoś mnie nie lubi, proszę się do niego przyczepiać Co do sieci, na pewno planuję wprowadzić rozsądne zmiany dotyczące serwerów oraz całego forum. Mam już wiele planów, odkąd tutaj jestem, monitorując, co się dzieje na forum i serwerach. Zmiany w systemie ostrzeżeń oraz surowsze podejście do osób, które szkodzą swoją aktywnością, przyniosły oczekiwane rezultaty. Cały czas tworzę na boku wiele systemów oraz integracji z naszymi serwerami, aby każdy gracz miał u nas przyjemne doświadczenia. Mamy ogromne plany dotyczące struktury forum, jego stylu, optymalizacji i ulepszenia funkcjonalności. Jednakże, nie wszystko potrafię zrobić samodzielnie. Za niektóre rzeczy trzeba dziś zapłacić sporo – sam szablon i jego pełna implementacja to koszt ponad 2000 złotych, a do tego dochodzą inne systemy, na które nie mam bezpośredniego wpływu. Staram się przemyśleć każde zmiany i wprowadzać je, gdy są w pełni gotowe. Przed nami jeszcze wiele pracy, takich jak uruchomienie sklepu oraz poprawa naszego systemu banów pod serwery CS 1.6, rozwinięcie serwerów CS2 i wiele innych rzeczy. Pamiętajmy, że jest to sieć SERWERÓW, więc zawsze one są na pierwszym miejscu. Forum jest bardzo ważnym dodatkiem, który pomaga budować naszą społeczność, dlatego chcemy je ulepszyć, aby było przejrzyste i łatwe w obsłudze. Czy zdradzisz nam jakie kolejne serwery zawitają na forum? Czy jest planach jakaś kolejna fuzja? Na pewno powróci Mirage jeżeli chodzi o CS2. Aktualnie jest wyłączony, problemem jest zbyt małe zainteresowanie na sieci serwerami CS2, i brak ludzi nad opiekowaniem się nimi. Sam niestety nie zdołam poprowadzić tylu serwerów na raz więc nie chce pochopnie ich otwierać. Mamy serwer dedykowany gdzie możemy otworzyć każdy serwer, czy to pod cs 1.6 czy to pod cs2, jednak musimy mieć chętnych ludzi do prowadzenia tych serwerów na dobrym poziomie. Co do fuzji, nie mam żadnych aktualnie informacji na ten temat, ani nic się nie zapowiada, więc moja odpowiedź na tą chwilę to nie. Z Twoich obserwacji kogo byś mianował na jakąś rangę i dlaczego? Jako administracja myśleliście nad jakimś konkursem by zaangażować ludzi w życie forum? Z moich obserwacji nie jestem w stanie powiedzieć, kto na jaką rangę by się nadawał. Konkursy są znakomitą metodą zachęcenia graczy do gry na naszych serwerach. Jednak żeby konkurs stworzyć potrzebujemy też na to budżetu. Mogę jedynie zdradzić że za jakiś czas będą się one regularnie pojawiać. Jesteśmy świeżo po odejściu @RumcajsJumper, nowe wyzwanie przed Tobą, masz jakieś obawy przed prowadzeniem tak dużego forum? Dziękuje za to pytanie. Jak najbardziej nie! Wręcz cieszę się że mogę to poprowadzić, miałem samemu ogromne fora które dzieliły podobną ilość użytkowników. Możecie spodziewać się sporo wspaniałych zmian i na pewno podciągnięcie serwerów na najwyższy możliwy poziom. Spędzam nad siecią 90% mojego wolnego czasu i na pewno będziecie zadowoleni z efektów pracy. W razie w służę pomocą! Co my jako użytkownicy możemy zrobić jeszcze dla tego forum? Bardzo dziękujemy na pewno skorzystamy ? Co do pytania co możecie zrobić dla forum jest wiele metod wsparcia, na pewno można podzielić to na kilka kategorii: 1. Aktywne udzielanie się: Bierzcie aktywny udział w dyskusjach, dzielcie się swoimi doświadczeniami i wiedzą na każdy możliwy temat. Chatbox najczęściej tętni życiem gdzie można na spokojnie porozmawiać i integrować się z całą społecznością 2. Tworzenie Treści: Możecie pisać poradniki, recenzje, czy tworzyć materiały wideo, które pomogą innym graczom. Każdy nowy wpis czy filmik wzbogaca naszą bazę wiedzy i przyciąga nowych użytkowników. 3. Zgłaszanie Problematycznych Treści: Pomóżcie nam utrzymać forum w dobrej kondycji, zgłaszając wszelkie nieodpowiednie zachowania, spam, czy łamanie regulaminu. Dzięki temu wszyscy możemy cieszyć się przyjazną i bezpieczną atmosferą. Nie dajcie się sprowokować i szanujcie się wszyscy nawzajem ?? 4. Opinie i Sugestie: Dzielcie się z nami swoimi pomysłami na ulepszenie forum jak i serwerów. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie, które mogą sprawić, że nasza społeczność stanie się jeszcze lepsza. Każde Wasze zaangażowanie ma ogromne znaczenie i przyczynia się do tworzenia silnej, zjednoczonej społeczności. Widzę sporą część ludzi którzy poświęcają tutaj masę swojego wolnego czasu i z całego serca dziękuję każdemu kto przyczynia się do rozwoju naszej sieci ❤️❤️ Mam pewne pytanie na które bym chciała byś odpowiedział szczerze, wiele osób się zastanawia czy odpowiada Tobie obecny poziom administracji? Dziękuję za to pytanie, spodziewałem się, że ten temat się pojawi. Z pewnością jest spory obszar do poprawy pod względem organizacyjnym. Mimo że nie zabieram głosu często, na bieżąco notuję, co się dzieje i co warto poruszyć na najbliższym spotkaniu administracyjnym. Nie lubię nikogo wytykać palcami, ponieważ tak nie powinno się postępować. Mogę jednak powiedzieć, że nowy system obowiązków, który wprowadzimy w tym miesiącu, pozwoli lepiej zobrazować pracę każdego członka zespołu i umożliwi ewentualne roszady administracyjne. Nie należy tego odbierać negatywnie. Wiele osób wykonuje świetną pracę, za co powinniśmy być im wdzięczni, szczególnie za czas poświęcony na rzecz sieci i forum. Oczka mam szeroko otwarte ? Bardzo dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że forumnowicze będą zadowoleni z tej odpowiedzi. Odejdźmy trochę od tych ciężkich tematów, skąd pomysł na Twój nick? Mhmm a zlepka z gier i miejsc, sam już nie pamiętam, ale chciałem mieć swój własny i unikalny i mam W sumie od bardzooo dawna. To tak na zakończenie, czy jest ktoś kogo Ci brakuje na tym forum, bądź czyjeś odejście poprawiło by Ci humor? Brakuje mi bardzo pasjonatów Csgo/Cs2, na pewno takie osoby pomogłyby mi w znacznym stopniu na rozwój naszych serwerów co by w znacznym stopniu wzmocniło naszą sieć, co do odejść nie cieszyłbym się z żadnego odejścia. Każdy jest u nas mile widziany ?❤️ Bardzo Ci dziękuję za część wywiadową. Teraz przejdziemy do mini Fu*k, merry, kill, które sam wybrałeś jako dodatek do wywiadu! @ ilovehotmilfs:3 - M @ klamra- F @ Czarnula - K @ moose`- K @ Syla`- M @ mooiste- F @ Zuzaa- M @ Laureanka - F @ Dziuraa- K @ Pati- K @ Tysia. `- F @ MANIA- M Ogólnie to bardzo ci dziękuje za poświęcony czas ☺️ Przepraszam że musiałaś tyle czekać i się przedłużało. To ja Ci dziękuję, że znalazłeś chwilkę by podziałać ze mną! Edytowane 21 Maja 2024 przez Zuzaa 7 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/87675-wywiad-z-mesharsky/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamra Napisano 21 Maja 2024 Udostępnij Napisano 21 Maja 2024 Dobra robota! Ciekawy wywiad, dobrze się czyta (I w końcu znalazł się ktoś, kto nie chce mnie zabić w fu*k, merry, kill ) 3 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/87675-wywiad-z-mesharsky/#findComment-420834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor PRO Jax Teller Napisano 22 Maja 2024 Sponsor PRO Udostępnij Napisano 22 Maja 2024 Fajnie czyta się wywiad, krótko, zwięźle i na temat. Dobrze dowiedzieć się czegoś o nowym miłościwie panującym nam tutaj. Czuć werwę w słowach o dalszych losach sieci i jestem bardzo ciekaw efektów nowych rządów. PS: segment FuckMerryKill na propsie 2 NO PAIN NO GAIN Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/87675-wywiad-z-mesharsky/#findComment-420884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi