brak2skilla Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Siemanko Skladniki 2 plastry schabu bez kości (na kotlety) 1 jajko 1 łyżka mąki 5 łyżek bułki tartej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania Kotlety dokładnie roztłuc tłuczkiem, odwracając co jakiś czas. Grubość kotletów zależy od indywidualnych upodobań, ale powinny mieć około 5 mm. Oprószyć mięso solą i pieprzem, odstawić. Jajko dobrze roztrzepać widelcem w głębokim talerzu. Do drugiego talerza wsypać mąkę, a do trzeciego bułkę tartą. Obtaczać kotlety porządnie w mące, następnie zanurzać w jajku i na koniec panierować w bułce tartej. Zawsze strząsać nadmiar panierki. W dużej patelni rozgrzać olej i kłaść kotlety na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor na niezbyt dużym ogniu. Usmażone kotlety odkładać w ciepłe miejsce, żeby nie wystygły przed podaniem. Życze Smacznego i pozdrawiam :) brak2skilla Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/864-przepis-na-schabowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RumcajsJumper Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Wiadomość automatyczna Temat został przeniesiony z "Hyde Park → Offtopic → Kuchnia" do "Hyde Park → Offtopic". POSZUKUJE WSPÓLNIKÓW / OPIEKUNÓW - NA SERWERKI CS:GO! Skontaktuj się ze mną po więcej szczegółów Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/864-przepis-na-schabowe/#findComment-50750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi