Skocz do zawartości

Zablokowane Wywiad z Laureanka

Zuzaa

Rekomendowane odpowiedzi

cooltext447904279150612.png

Dzień dobry, dobry wieczór dzisiaj przychodzę do was z wywiadzikiem z @raLr8xY.pngLaureanka

Życzymy wam miłego czytania! :pepeserduszko:

Hej opowiesz nam wszystkim coś o sobie?  

Hej. Mam na imię Laura. W grudniu skończę już 24 lata. Urodziłam się w Portugalii - mój ojciec pochodzi właśnie stamtąd, mama natomiast jest Polką - i zamieszkiwałam w mieście Vila Real na północy tego kraju przez niedługi czas. Nie minęło dużo czasu od mojego urodzenia, gdy moja rodzina wyprowadziła się do Polski, konkretnie do Gdańska. Obecnie mieszkam w mieście o nazwie Rumia, ale już bez rodziców. Mieszkam z chłopakiem, z którym mamy córeczkę Nadię - w listopadzie skończyła ona 3 lata. Jeśli chodzi o moje wykształcenie - skończyłam technikum gastronomiczne, pracowałam jako kelnerka w paru miejscach, ale szybko stwierdziłam, że chciałabym pójść na studia, więc jestem po licencjacie z kierunku o nazwie "praca socjalna". Już pod koniec drugiego roku byłam pewna, że nie będę pracowała w tym zawodzie, ale dokończyłam te studia, bo szkoda było straconego czasu. Obecnie robię magisterkę z administracji - jestem na ostatnim, drugim roku i myślę, że po tym już znajdę jakąś przyjemną pracę.  

Miło nam Ciebie bliżej poznać. W twoim profilu w zakładce "Hobby" widnieje astronomia, skąd do tego zamiłowanie i czy powiesz nam na czym to nieco dokładniej polega?   

Zainteresowanie astronomią zrodziło się jeszcze jak chodziłam do szkoły średniej. Miałam wtedy fizykę, ale jej program obejmował przede wszystkim zagadnienia z astronomii. Szybko zaczęłam czytać różne książki naukowe z tej dziedziny, aby pogłębić widzę na temat ciał niebieskich. Nie tylko planet, bo przestrzeń kosmiczna pełna jest wielu innych imponujących obiektów astronomicznych. Uprzedzam, że nie jestem ekspertką w tej dziedzinie, to tylko hobby, któremu nie poświęcam większości swojego czasu, nie posiadam żadnych narzędzi do obserwacji kosmosu. Całe to zainteresowanie astronomią sprawiło, że moim marzeniem jest znaleźć się w kosmosie. Oprócz tego mam parę innych zainteresowań jak chociażby podróżowanie. Uwielbiam zwiedzać świat. Zazwyczaj wyjeżdżam w okresie wakacyjnym i jesienno-zimowym. Ostatnim zainteresowaniem, o którym chciałam wspomnieć (ale już tego nie realizuję) było uczęszczanie na zajęcia z samoobrony, mianowicie chciałam spróbować swoich sił w krav madze, bo jeszcze w czasach szkoły średniej stwierdziłam, że potrzebuję czegoś co poprawi moją pewność siebie i zagwarantuje mi możliwość skutecznej obrony przed napastnikiem. Już od prawie 4 lat nie mam z tym styczności. Nauczyłam się tyle, ile uważałam za potrzebne i chyba śmiało mogę powiedzieć, że obrona przed jakimś agresywnym typem nawet uzbrojonym w nóż nie musi być dla mnie wyzwaniem.  

Sama ćwiczyłam samoobronę, więc rozumiem zainteresowanie właśnie nią. Raz na zawszę chciałabym rozwiązać tą sprawę, chodzi mi o Twojego bana na serwerze, czy kiedykolwiek używałaś wspomagaczy na jednym z naszych serwerów? 

Nie chciałabym tutaj zbyt dużo się rozpisywać, bo uważam temat za wyczerpany, ale moje stanowisko się nie zmienia - nie mam sobie nic do zarzucenia. Żadna ze stron (ja i osoby twierdzące inaczej) nie zmieni swoich przekonań. Ile osób sprawdzających tyle opinii i na tym chciałabym zakończyć tę kwestię. Nie lubię poruszać tego tematu, bo zaraz prowokuje on dyskusje i zaczynają się napięcia.  

Powiedz nam skąd Twój talent w bukmacherce? Los, szczęście a może masz to we krwi po jakimś członku rodziny? 

Oj nie nazwałabym tego talentem. Ogólnie moje próby obstawiania wyników meczów zostały zapoczątkowane przez mojego chłopaka, który od dawna jest kibicem Manchesteru United. Wkręcił mnie w oglądanie tej drużyny i zaproponował, żebym może czasem spróbowała postawić niedużą sumę na jakieś mecze. On sam potrafi raz na jakiś czas wrzucić 50 czy 100 złotych, natomiast ja operuję kwotami 2-5 złotych tylko po to, żeby się ciekawiej mecze oglądało. Stawiam raz na jakiś czas od 2021 roku i przez cały ten okres straciłam może jakieś 200 złotych, a wygrałam z 30. To tylko pokazuje, że nie wygrywam prawie nic, ale zabawa jest fajna. A na forum podoba mi się, że jest dział typera i mogę tutaj obstawić wyniki w tematach i zdobywać punkty.  

Co sądzisz o obecnym funkcjonowaniu forum?   

Myślę, że od dawna ta sieć miała opinię jednej z największych i chyba najlepiej prowadzonych w Polsce. W ostatnim czasie jedynie nie mogę się przyczepić do działu redakcji i do poszczególnych administratorów sieci, którzy spełniają prośby, które im napiszę w prywatnych wiadomościach. Z prosperowaniem serwerów jest już trochę gorzej. Aktualnie popularne są serwery dd2 classic, jailbreak, serwery głosowe i być może zombie mod. Reszta serwerów jest pusta, nie wiem, czy są co do nich jakieś plany. Co do działu ubt wydaje mi się, że również nie jest najlepiej przez brak składu do działu odwołań 1.6, przez co White Legend zaangażował się w chociażby sprawdzanie screenów. Kolejna sprawa - nie wszystkie osoby z moderacji znają dobrze regulamin forum, a potem ostrzegają użytkowników przed jego łamaniem. Ostatnio właśnie taka sytuacja miała miejsce. Zdaję sobie sprawę, że sporo takich mankamentów wynika z częstego braku Rumcajsa na forum, ale wierzę, że sytuacja się niedługo unormuje.  

Jaki jest Twój ulubiony gatunek muzyczny, masz jakąś swoją ulubioną playlistę?     

Moimi ulubionymi gatunkami muzycznymi od dawna są pop i R&B. Od dziecka jestem fanką Beyonce, której utworów słucham codziennie - tych starszych i nowszych. W zeszłym roku wydała album, który nieziemsko przypadł mi do gustu, a w tym roku odbyła się jej trasa koncertowa - Renaissance World Tour. W czerwcu właśnie byłam na jej koncercie w Warszawie. Mogę śmiało powiedzieć, że przez długi czas nie spotka mnie nic równie dobrego. Od samego początku jej trasy koncertowej śledziłam media społecznościowe, bo bardzo interesowało mnie to, że na każdym kolejnym koncercie ubierała się inaczej, a jej stroje mocno przykuwały uwagę i wyglądały świetnie. Gorąco polecam przejrzeć jej Instagram albo pooglądać fragmenty koncertów na YouTube, Tik toku, czy na Instagramie na jakichś profilach prowadzonych przez jej fanów. Oprócz niej słucham jeszcze takich artystów jak Ed Sheeran, Shakira, Rihanna, Eminem, Selena Gomez i na pewno wielu innych, ale to są ci, których słucham najczęściej. Z Polskich twórców to nawet często zahaczam o rap/trap, a głównie jest to Sentino, który pokazuje się w internecie jako wielki pajac, z którego masa osób się śmieje, ale uważam, że muzycznie się broni i robi dobrą robotę, a jego utwory trafiają do dużego grona odbiorców.  

Brałaś udział w "randce w ciemno" zdradzisz nam Twój typ faceta? 

Rzeczywiście brałam udział w tej serii. Jeśli chodzi o facetów to przede wszystkim patrzę czy nie są zbyt przebojowi - wole raczej spokojnych i opanowanych mężczyzn, a nie gości, którzy koniecznie muszą się popisać przed znajomymi robiąc z siebie nie wiadomo kogo. Jeśli chodzi o wygląd - to nie musi wyglądać jak grecki bóg z toną mięśni. Mogę przyznać, że nawet nie gustuję w facetach z siłowni. No i oczywiście nie może być maminsynkiem. To musi też być ktoś, w kim będę miała oparcie w trudnych chwilach. Musi być szczery do tego stopnia, że będzie umiał mi powiedzieć to, co powinnam usłyszeć, a nie zawsze to co bym chciała.  

Czy masz kontakt z jakimiś użytkownikami poza forum? Może udało Ci się z kimś spotkać lub nawiązać jakiś bliższy kontakt? 

Nie nie. Kiedyś jak byłam nastolatką to zdarzyło mi się poznać z osobą poznaną w internecie. Wszystko było w porządku, ale jak już się przez jakiś czas spotykaliśmy to okazał się gnojem i bardzo mnie skrzywdził. Od tamtej pory rozdzielam życie prywatne od internetu.  

Kto jest dla Ciebie autorytetem?   

Prawdę mówiąc nikt na świecie nie jest dla mnie autorytetem. Bardziej zależy mi, żebym to ja była taką osobą, która może być autorytetem dla innych.  

Ulubiona seria w dziale redakcji?   

Moja ulubiona seria to chyba "nigdy przenigdy". Bardzo lubię sobie prześledzić, jakie "przygody" mieli uczestnicy tej serii. Teorie spiskowe też są tematami, które bardzo chętnie czytam. 

https://csowicze.pl/topic/85412-wywiad-z-laureanka/

• Zasłużony
7 godzin temu, Zuzaa napisał:

Mieszkam z chłopakiem, z którym mamy córeczkę Nadię

Nadia to jest tak piękne imię :pepeserduszko:

Wywiad fajny, lecz krótki troszkę można by go było bardziej rozszerzyć pociągnąć za język osobę, z którą to robimy lub zadać dodatkowe losowe pytania dla urozmaicenia, lecz wszystko to, co ważne mamy podane na tacy, ale oczywiście to tylko moja sugestia wyciągnięta z doświadczenia ❤️

giphy.gifgiphy.gifGIF by 9-1-1 on FOX

Odważny, to nie ten kto się nie boi, ale ten który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach.

https://csowicze.pl/topic/85412-wywiad-z-laureanka/#findComment-406651

• Zuzaa odpiął, usunął z polecanych i zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie