Gość gdziekonkurs Napisano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Hej! Dzisiaj postaram się przybliżyć Wam wizerunek UBTeama, typera, grafika oraz administratora Only MIRAGE #1. Przed Wami @ M1STRZU @ Rufi- Osoba zadająca pytania @ M1STRZU - Respondent Cześć wszystkim! Witam po raz pierwszy w kąciku redaktorskim. Jak zauważyliście po tytule moim dzisiejszym gościem jest członek UB teamu, typer, grafik oraz admin CS:GO. Cieszę się, że znaleźliśmy czas na przeprowadzenie wywiadu. Na początek powiedz nam, ile masz lat oraz skąd jesteś? Siemanko. W ostatnią środę skończyłem 17 lat, mieszkam w województwie wielkopolskim. Miasta wolałbym nie podawać. Dobrze, spóźnione, ale wszystkiego najlepszego. Jeżeli nie chcesz podawać miasta, w pełni to rozumiem, lecz prosiłbym Cię, abyś napisał nam co najczęściej robisz, w okolicach swojego miejsca zamieszkania? Gdzie spotykasz się ze znajomymi? A może masz jakieś ulubione miejsce? Najczęściej to chyba łowię ryby w wolnym czasie i też w taki sposób spotykam się ze znajomymi a oprócz tego to jakieś boisko, szkoła itp. A ulubionego miejsca jakoś za bardzo nie mam, bo lubię nowości i to się co chwilę u mnie zmienia. Dobrze, później wrócimy do Twoich zainteresowań, lecz teraz skupmy się bardziej na Twoim życiu. Wspomniałeś, że aktualnie chodzisz do szkoły — sądząc po wieku jest to szkoła ponadpodstawowa. Do jakiej szkoły poszedłeś? Technikum, liceum, a może szkoła branżowa? Chodzę do technikum informatycznego. Taki wybór, ponieważ od dawna interesowałem się tą dziedziną nauki i czuję się w tym bardzo dobrze. Chodzisz do dobrego technikum w Twoim mieście? Czy jest to raczej takie technikum, że wiedziałeś, że się tam dostaniesz? Jaka dziedzina w informatyce Cię najbardziej interesuje? Myślę, że jest to jedno z lepszych techników w mojej okolicy, nauczyciele są w porządku, dyrekcja też, nauczanie również i nie byłem pewien czy się tam dostanę, ponieważ było bardzo dużo kandydatów. Myślę, że na ten moment najbardziej interesują mnie sieci komputerowe. Gratuluje, że się dostałeś. Ja osobiście nie interesuje się informatyką, tylko wiem, że mój wujek pracuje w czymś takim. Opowiesz nam, na czym mógłby polegać Twój przyszły zawód jakbyś poszedł do firmy, która zajmuje się sieciami komputerowymi? Szczerze to jeszcze się nad tym nie zastanawiałem, ale gdybym miał pracować w takiej firmie myślę, że zajmowałbym się instalacją okablowania oraz konfiguracją sieci, lecz pewnie poza tym naprawiałbym komputery lub coś podobnego. Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie tak dokładnie, bo tak, jak już mówiłem, że lubię nowości, więc gdybym zajmował się cały czas sieciami, to by mi się to znudziło. Zapewne raz robiłbym sieci, raz serwis jakiś, później jeszcze coś innego itp. żeby mi się nie znudziło jakbym w kółko robił to samo Reasumując, byłbyś specem od wszystkiego. W aktualnych czasach bardzo cenieni są fachowcy od jednej dziedziny — również to oni bardzo dużo zarabiają. Jak ogólnie się uczysz? Jesteś dobrym uczniem? Jaki jest Twój ulubiony przedmiot? Myślę, że dobrze się uczę. Mam na koniec średnią 4,05, czyli chyba dobrze. A moje ulubione przedmioty to Sieci komputerowe, Urządzenia techniki komputerowej i nawet w miarę lubię matematykę. Też tak myślę, masz wysoką średnią. Masz wiele rang na forum, co wiążę się z obowiązkami, stąd moje pytanie brzmi, czy uczysz się długo? Czy raczej jesteś po prostu tak zdolny, że wystarczy Ci uczenie się np. 30 minut? Czasami nie uczę się wcale, bo dużo pamiętam z lekcji, ale jak już się uczę to tak od 30 minut do maksymalnie godzinki i w 100% mi to wystarcza. Zazdroszczę. Jak się zachowujesz w szkole? Masz dużo uwag? Mam tylko 2 pozytywne uwagi i jeszcze wleci trzecia za turniej w siatkówkę. Lubisz grać w siatkówkę czy tylko zrobiłeś to, żeby dostać pozytywną uwagę? Lubię. Jest to mój ulubiony sport. Dobrze, nie wspomniałeś o tym wcześniej. Tym pytaniem chciałem przejść do Twoich zainteresowań. Wspomniałeś, że łowisz ryby — robisz to tylko i wyłącznie dla przyjemności? Czy na przykład bierzesz udział w zawodach? Tak. Robię to szczególnie dla przyjemności, żeby się zrelaksować i spotkać się z kumplami, ale również jak mam możliwość to biorę udział w zawodach. Na czym polegają takie zawody? Chodzi o to, kto złowi więcej ryb? Czy kto będzie miał więcej kilogramów w siatce? Czy są różne ich kategorie? Zajmowałeś jakieś miejsca? Czy raczej średnio Ci to szło? Polega to na tym, że wygrywa osoba, która złowi najwięcej kilogramów ryb. Zawody są podzielone na seniorów i juniorów no i ja jak na razie jestem jeszcze w juniorach i ostatnio 2 razy z rzędu zdobyłem 4 miejsce i bardzo mało zabrakło, żebym miał 3 miejsce i za 2 tygodnie mam znowu zawody i tym razem lecę po wygraną! Gratuluje i życzę powodzenia na przyszłość. Jakie są przykładowe nagrody w takich zawodach? Jakiś drobny sprzęt wędkarski? A może słodki upominek? Dziękuję. W seniorach za 1 miejsce jest puchar + do wyboru coś ze sprzętu wędkarskiego. 10 pierwszych miejsc na prawo wyboru nagrody. Lecz w przypadku juniorów za 1 miejsce jest wędka i za dalsze miejsca drobniejszy sprzęt To w sumie jest o co walczyć. W wędkarstwie jest wiele metod: feeder, grunt, spinning itd. Jaka jest Twoja ulubiona metoda? Na grunt obojętnie jaką metodą. Czy to metod feeder, czy na ciężarek karpiowy to bez różnicy. Byle na ciężkie karpie i duże jesiotry. Mam teraz takie dwa standardowe pytania. Ile ważyła Twoja najcięższa ryba oraz ile ją holowałeś? Największa to karp 16 kg, hol trwał tak z 10-15 minut. To w sumie chyba nie jakoś długo jak na tak ciężką rybę (jeżeli się mylę to mnie popraw). Również wspomniałeś o tym, że często chodzisz na boisko, przez to rozumiem, że grasz w piłkę. Grasz w jakimś klubie czy tylko dla zdrowia z kolegami? No nie jest to długo, bo moja taktyka to łowienie na kawałek sera 10 metrów od brzegu. A co do boiska to tak, tylko żeby się spotkać i trochę pokopać w piłkę a tak to nie gram w żadnym klubie. Oczywiście, rozumiem. Teraz w piłce nożnej się dużo dzieje, a szczególnie w transferach. Znani piłkarze przechodzą do klubów Arabskich dla pieniędzy, co sądzisz o takim zachowaniu? Osobiście uważam, że idą tylko po pieniądze i nie popieram takiego czegoś, bo wg mnie sport to jest pasja, a nie droga po pieniądze. Uważasz, że to źle wpływa na karierę takiego zawodnika? Przykładowo Cristiano Ronaldo, który z bardzo cenionego piłkarza nagle w oczach wielu ludzi się po prostu "sprzedał". Może nie tyle, co źle, ale widać to po co dany piłkarz gra w piłkę i na pewno będzie miał mniej fanów, bo nikt chyba jakiś arabskich klubów nie śledzi Mogę Cię zdziwić, lecz jednak na tych powitaniach jest naprawdę bardzo dużo osób, ale to przez to, że zawodnicy, którzy przechodzą do takich klubów, mają bardzo rozbudowane social media. Masz jakiegoś ulubionego piłkarza? A może masz swój ulubiony klub? Ulubionego piłkarza nie mam, ale lubię Mbappé a ulubione kluby to FC Barcelona i Manchester City. Czemu akurat Mbappé jest Twoim ulubionym? Po prostu lubisz jego styl gry czy jest tego jakiś inny powód? Tak jakoś po prostu go lubię. Podoba mi się jak gra. Zaskoczył w finale z Argentyną. Dwa golę w kilka minut — niesamowite. Przed Tobą pierwsza mini gra, która będzie polegała na dopasowaniu cech charakteru do poszczególnych osób. Jedyną zasadą jest to, że musisz użyć każdej cechy. Cechy mogą się powtarzać. Cechy, które masz do wyboru to: asertywność, agresja, bezczelność, bezwzględność, chamstwo, duma, egoizm, komunikatywność, lojalność, pomysłowość, pracowitość, sumienność, szczerość, dokładność, hipokryzja, gadulstwo. Osoby to: @ 1XTIGERX8 @ RumcajsJumper @ radkovsky @ The end. @ xavjer @ 1XTIGERX8komunikatywność, lojalność, pomysłowość, pracowitość, sumienność, szczerość, dokładność @ RumcajsJumperpomysłowość, pracowitość @ radkovskynie znam, więc nie napiszę. @ The end. asertywność, gadulstwo @ xavjer pomysłowość, pracowitość, sumienność, dokładność Nie znam za bardzo niektórych osób, dlatego nie użyłem wszystkich cech. Pewnie, w pełni to rozumiem. Teraz przejdziemy do takich bardziej życiowych pytań, lecz później znów wrócimy do obecnego formatu. Jaka jest Twoja największa zaleta, a jaka Twoja największa wada? Czy chciałbyś się wady pozbyć? Robisz jakieś kroki ku temu? Moją zaletą jest zdecydowanie pracowitość, a wadą jest szybkie denerwowanie się. Pracowitość to bardzo ważna cecha, a nad szybkim denerwowaniem się warto popracować. Gdzie widzisz siebie za 10-15 lat? Czy raczej o tym nie myślisz Ja nie wiem co będę robił za rok, a ty się pytasz gdzie widzę siebie za 10-15 lat xD. Nie no nie myślałem jeszcze nad tym. Pewnie, w pełni rozumiem. Ostatnie pytanie z serii tych życiowych. Kierujesz się rozumem czy sercem? Przejechałeś się kiedyś na którymś z tych? To zależy w jakiej sytuacji. Czasem rozumem, a czasem sercem. Myślę, że to najmądrzejsze. Wspomniałeś, że interesujesz się piłką nożną. Dzisiaj finał - będziesz oglądał? Jeśli tak to za kim jesteś? Tak, będę oglądał. Manchester City easy win. Dobrze, to się okaże hah. Przejdziemy teraz do tematu sieci. Jak znalazłeś się na sieci CSowicze? W 2021 roku rozpadła się pewna sieć serwerów, no i musiałem znaleźć coś nowego i tak oto jestem. Jesteś już tutaj prawie dwa lata, więc naprawdę sporo. Co wyróżnia tą sieć serwerów od innych? Jeżeli jesteś już tu tak długo to musi Ci naprawdę sieć odpowiadać. Dlaczego akurat CSowicze? Spoko ludzie i atmosfera. Na forum posiadasz naprawdę sporo rang. Od jakiej zaczynałeś? Czy wystarcza Ci czasu, aby pełnić wszystkie swoje funkcje dokładnie? Zaczynałem od admina Mirage 1, którego nadal mam. Tak, wystarcza mi czasu na spokojnie. Tak jak wcześniej wspomniałem - masz kilka rang. Chciałbyś mieć jeszcze jakąś rangę? Może na przykład rangę moderatora? A może jakaś inna Ci się marzy? Nie. Na razie mi wystarczy. Ewentualnie jakiś awansik na opiekuna typerów albo opiekuna mirage. Myślę, że zasługujesz bo już naprawdę długo jesteś na sieci i pełnisz swoje role. Czy miałeś kiedykolwiek taki moment, że chciałeś powiedzieć "to koniec, rezygnuje"? Tak, już 2 razy miałem taki moment w którym było blisko. Opowiesz nam w jakim to było momencie? Co się wtedy działo, że przez myśl przechodziły Ci najgorsze scenariusze tj. rezygnacja? Było to w momencie, kiedy na forum były takie 2 osobniki i też miały UBT i myślę, że chcieli się mnie pozbyć. Próbowali 2 razy i im się nie udało a teraz sami siedzą na banie. Jak to mówią - "kto mieczem wojuje od miecza ginie". Jaki jest Twój ulubiony serwer na sieci? A może chciałbyś zobaczyć jakiś serwer w szeregach CSowicze? Mój ulubiony serwer to Only Mrage 1 na którym mam admina i tylko na nim gram. Tak myślałem, bo jednak admina tam masz już długo, więc na pewno serwer musi Ci się podobać. Na forum miałeś nieprzyjemne sytuacje, a na serwerze? Chciał Ci ktoś zaszkodzić? Na serwerze nie pamiętam żeby takie sytuacje miały miejsce. Obrazy i prowokacje były, ale to normalne na serwerze i nie traktuję tego aby ktoś chciał mi zaszkodzić. Pewnie, chodziło mi o to, że na przykład ktoś się chciał Ciebie pozbyć. Adminem jesteś już naprawdę długo. Jakie rady dałbyś dla osoby, która by chciała zostać adminem w CS:GO? Jakie według Ciebie powinien posiadać cechy dobry admin? Na pewno nie powinien rozdawać banów na prawo i lewo, bo teraz jako UBT też często przeglądam bany w source bansie i jest to, że tak powiem śmiech na sali. Drugą radą a za razem cechą jest niesienie pomocy dla gracza, jak czegoś potrzebuje. No i ostatnią z takich najważniejszych wg mnie jest nie dopuszczenie do kłótni, wyzwisk i kiedy takie coś ma miejsce, to admin powinien od razu działać, żeby temu zaprzestać. Myślę, że to takie najważniejsze 3 rady według mnie a cechy to na pewno: niesienie pomocy, lojalność i przede wszystkim uczciwość oraz pracowitość. Dobrze, dziękuje za tak rozbudowaną wypowiedź i myślę, że osoba, która chciałaby być adminem powinna skorzystać z Twoich rad. Wcześniej pytałem Cię o Twój ulubiony serwer i wybrałeś OM. Chciałbyś coś na nim zmienić? Brakuje Ci czegoś? A może coś chciałbyś usunąć? W tej chwili to jedynie chciałbym zmienić rangi. Zaproponowałem już Rumcajsowi, że mu pomogę. Miło z Twojej strony, że aż tak angażujesz się w serwer. 12 września, 2021 roku napisałeś podanie na UBTeam CS:GO, 20 września zostałeś przyjęty. Podczas składania podania miałeś konto około miesiąca. Spodziewałeś się, że Twoje podanie zostanie przyjęte? Jak się czułeś z tym, że zobaczyłeś zielony szablon pod Twoim podaniem? Czułem, że zostanę przyjęty, ponieważ jak dobrze pamiętam, był wtedy tylko 1 UBT i spodziewałem się, że zaakceptują mi podanie, ale też miałem myśl, że mogą je jednak odrzucić przez mój staż jaki w tym czasie miałem na forum. Kiedy dostałem już rangę, to się ucieszyłem, że postanowili mi zaufać kiedy miałem nowe konto na forum w tak młodym wieku i teraz myślę, że nie mają czego żałować, ale to jest tylko moje zdanie. Na pewno nie mają, jak już około dwóch lat jesteś UBTeam. Czy miałeś jakieś nieprzyjemności w związku z Twoją rangą? Mam na myśli UBTeama, który jest dosyć kontrowersyjną rangą, ponieważ to Ty decydujesz o tym kto zagra na serwerze, a kto nie. A może w przeszłości były na Ciebie jakieś skargi? Nie miałem nigdy takiej sytuacji. Zawsze sprawdzając demko, robię to kilka razy, żeby się nie pomylić. I tak tylko powiem taką ciekawostkę, że odkąd dostałem admina i UBT to nie miałem jeszcze nigdy odwołania od mojego bana, czyli te bany są w 100% prawidłowe. Skarg też żadnych nie miałem. Może jakaś pomyłka się zdarzyła, ale jej nie pamiętam. O kurde, to mnie zaskoczyłeś. To się bardzo rzadko zdarza, aby przez dwa lata nie popełnić żadnej pomyłki. Jesteśmy tylko ludźmi, a nie robotami więc pomyłka to nic złego. Teraz popytam Cię trochę o forum. Co sądzisz o aktualnym motywie forum? Podoba Ci się? Chciałbyś, aby został zmieniony? A może nie odpowiada Ci kolorystyka? Podoba mi się ten motyw i według mnie pasuje do forum. Jak oceniasz aktualną pracę administracji na forum oraz na serwerach? Uważasz, że ktoś nie pasuje do grupy? Na serwerach zdecydowanie widać, że niektórzy są do degrada. Szczególnie admini z serwera Only AWP gdzie mają max 15 lat i nie umieją banować. A administracja forum wydaje mi się, że jest w porządku a najbardziej doceniam White Legend z wszystkich administratorów przez jego zaangażowanie. Dobrze, pewnie mu będzie miło. Jakbyś miał w tej chwili awansować jedną osobę, kto by to był i na jaką rangę? Siebie xD. Cieszyłbym się z awansu, ale wątpię w to. Na rangę Opiekun Typerów lub Opiekun Serwera. Czemu w to wątpisz? Jesteś już naprawdę długo typerem, a w szczególności adminem, więc szansa jest naprawdę duża. A nie wiem. Jakoś tak myślę, że szanse są znikome. No dobrze, życzę Ci, abyś dostał awans. Przed Tobą druga mini gra, a zarazem przed ostatnia. Podam Ci 3 osoby, a Ty napisz mi swoje pierwsze skojarzenie z nimi. Najlepiej, aby to było jedno słowo. @ BloczeK @ Klapek @ vivor @ BloczeKdobry gracz @ Klapek admin, nie mamy kontaktu @ vivornie znam Dobrze. Jakie jest Twoje największe marzenie? Zrobić fajną rodzinę i mieć zajebistą chatę. Życzę Ci, aby się spełniły Twoje marzenia. Lubisz podróżować? Byłeś w jakich krajach? A może chciałbyś jakiś kraj bardzo odwiedzić? Lubię podróżować. Na chwilę obecną po Polsce a za granicą odwiedziłem na razie tylko Czechy, Niemcy i Słowację. Aktualnie nie mam takiego miejsca, do którego chciałbym pojechać. Który z tych krajów w których byłeś podobał Ci się najbardziej i dlaczego? Co najlepiej wspominasz z tego kraju? Chyba Czechy, ponieważ mają fajne góry, stolice oraz krajobraz. Ja byłem w Niemczech i tam mi się bardzo podobało, ale wiadomo każdy ma inne gusta. Masz jakiś swój wymarzony samochód? A może motocykl? Samochód to chyba Audi RS7, a motocykla nie chciałbym mieć. No, Audi RS7 naprawdę jest bardzo ładnym autem. Powoli będziemy kończyli, ale jeszcze przed końcem dostaniesz trzy dziwne pytania. Czy jesteś gotowy? No dawaj. Żółw bez skorupy jest nagi, czy bezdomny? Mam żółwia w domu i skorupa to jego dom więc chyba bezdomny. Tak mi się wydaje. Dlaczego dzień kończy się o godzinie 24, a zaczyna się o 0? 24 godzina to inaczej 0 Skoro pływanie wyrabia piękną i smukłą sylwetkę, dlaczego wieloryby są takie grube? Bo natura tak chciała Jak się domyślasz, powoli będziemy kończyć. Ja Ci bardzo dziękuje za poświęcony czas (bo jednak trochę to trwało). Czy chciałabyś na koniec coś dodać od siebie? A może kogoś pozdrowić? Nie ma co więcej dodawać Dobrze, jeszcze raz dziękuje. Również dziękuje Myślę, że wyszedł fajny wywiad. Dajcie znać co sądzicie. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/82977-wywiad-z-m1strzu-chcia%C5%82-2-razy-zrezygnowa%C4%87-chcia%C5%82by-ju%C5%BC-dosta%C4%87-awans-na/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oro Koroner Napisano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Super wywiad! Dużo można się dowiedzieć. 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/82977-wywiad-z-m1strzu-chcia%C5%82-2-razy-zrezygnowa%C4%87-chcia%C5%82by-ju%C5%BC-dosta%C4%87-awans-na/#findComment-393140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sponsor PRO Jax Teller Napisano 10 Czerwca 2023 Sponsor PRO Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Jak na nastolatka ( nie spodziewałem się, że masz tylko 17 lat ) to dojrzałość nawet bije od Ciebie, elegancki wywiad. PS: Serce me raduje się, że ktoś tchnął życie w ten dział, niechaj buk Ci w dzieciach wynagrodzi! 1 NO PAIN NO GAIN Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/82977-wywiad-z-m1strzu-chcia%C5%82-2-razy-zrezygnowa%C4%87-chcia%C5%82by-ju%C5%BC-dosta%C4%87-awans-na/#findComment-393141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UB Team CS2 M1STRZU Napisano 10 Czerwca 2023 UB Team CS2 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 12 minut temu, Jax Teller napisał: Jak na nastolatka ( nie spodziewałem się, że masz tylko 17 lat ) to dojrzałość nawet bije od Ciebie, elegancki wywiad. PS: Serce me raduje się, że ktoś tchnął życie w ten dział, niechaj buk Ci w dzieciach wynagrodzi! Dzięki I dziękuję jeszcze raz @ Rufi za wywiad 07.02.2022-25.04.2024 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/82977-wywiad-z-m1strzu-chcia%C5%82-2-razy-zrezygnowa%C4%87-chcia%C5%82by-ju%C5%BC-dosta%C4%87-awans-na/#findComment-393142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Gangsta Napisano 10 Czerwca 2023 Zasłużony Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Postarałeś się młody, leci plusik Odważny, to nie ten kto się nie boi, ale ten który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/82977-wywiad-z-m1strzu-chcia%C5%82-2-razy-zrezygnowa%C4%87-chcia%C5%82by-ju%C5%BC-dosta%C4%87-awans-na/#findComment-393150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi