Gość Mrs.Fuksiara Napisano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 Krótki życiorys aktora, informacje oraz ciekawostki na temat Jego życia prywatnego, jak i zawodowego. Jak zawsze dużo tekstu skopiowanego, skróconego, zmienionego! Data oraz miejsce urodzenia: 12 września 1973, Glendale, Kalifornia, Stany Zjednoczone Data oraz miejsce śmierci: 30 listopada 2013, Valencia, Santa Clarita, Kalifornia, Stany Zjednoczone Żył: 40 lat Zodiak: Panna Wzrost: 1,88cm Rodzeństwo: Cody Walker, Caleb Walker, Amie Walker, Ashlie Walker Dzieci: Meadow Walker Sygnatura: Paul Walker jest głównie znany z serii pod tytułem „Szybcy i Wściekli”. Grał on tam jedną z głównych ról, niestety nie we wszystkich częściach występuje on sam. Po Jego tragicznej śmierci zastąpił go brat (CODY) oraz komputer. Paul William Walker IV był najstarszym synem Cheryl ann Crabtree (modelka) oraz Paula Williama Walkera III (krawiec, fotograf). Jego dziadek od strony ojca był zawodowym bokserem – Wiliam „Irlandczyk” Walker. – podczas II wojny światowej dziadek Walkera przeżył atak japoński na Pearl Harbor a później dowodził batalionem, który wkroczył do Włoch pod dowództwem osławionego generała Pattona. Dzieciństwo oraz okres dojrzewania spędził w południowej Kalifornii. Wychował się w mormońskiej rodzinie jako członek kościoła Jezusa Chrystusa Świętch w Dniach Ostatnich. Już od najmłodszych lat brał udział w reklamach. Mając dwanaście lat,, trafił na srebrny ekran w serialu NBC Autostrada do nieba. Po ukończeniu szkoły średniej Village Christian High School w dzielnicy Los Angeles Sun Valley w 1991 roku, studiował biologię morską na jednej z kalifornijskich uczelni. 4 listopada 1998 urodziła mu się córka Meadow Rain. Matką dziewczynki, a zarazem byłą dziewczyną Walkera jest Rebecca Soteros. Filmy w których wystąpił oraz których był producentem: Spoiler 1985-1986: Autostrada do nieba (Highway to Heaven, serial TV) jako Todd Bryant (gościnnie) 1986-1987: Throb (serial TV) jako Jeremy Beatty 1987: Potwór w szafie (Monster in the Closet) jako „Profesor” Bennett 1987: Rozkaz: zabijać (Programmed to Kill) jako Jason 1988: Ja opowiadam! (I'm Telling!, serial TV) jako konkurent 1990: Karol w oskarżeniu (Charles in Charge, serial TV) jako Russell Davis 1991: Kto jest szefem? (Who’s the Boss?, serial TV) jako Michael Haynes 1993: Żar młodości (The Young and the Restless, serial TV) jako Brandon Collins 1994: Młody T-Rex (Tammy and the T-Rex) jako Michael 1996: Dotyk anioła (Touched by an Angel, serial TV) jako Jonathan 1998: Miasteczko Pleasantville (Pleasantville) jako Skip Martin 1998: Postrzelone bliźniaki (Meet the Deedles) jako Phil Deedle 1999: Cała Ona (She's All That) jako Dean Sampson 1999: W matni (Brokedown Palace) jako Jason 1999: Luz Blues (Varsity Blues) jako Lance Harbor 2000: Sekta (The Skulls) jako Caleb Mandrake 2001: Prześladowca (Joy Ride) jako Lewis Thomas 2001: Szybcy i wściekli (The Fast and the Furious) jako detektyw Brian O’Conner 2001: Life Makes Sense If You're Famous jako Mikey 2003: Linia czasu (Timeline) jako Chris Johnston 2003: Za szybcy, za wściekli (2 Fast 2 Furious) jako były detektyw Brian O’Conner 2004: Czekając na cud (Noel) jako Mike Riley 2005: Błękitna głębia (Into the Blue) jako Jared 2006: Sztandar chwały (Flags of Our Fathers) jako sierżant Hank Hansen 2006: Przygoda na Antarktydzie (Eight Below) jako przewodnik Jerry Shephard 2006: Potęga strachu (Running Scared) jako Joey Gazelle 2007: Podwójna tożsamość (The Death & Life of Bobby Z) jako Tim Kearney/Bobby Z 2008: Nowe życie (The Lazarus Project) jako Ben Garvey 2009: Szybko i wściekle (Fast & Furious) jako detektyw Brian O’Conner 2010: Chętni na kasę (Takers) jako John Rahway 2011: Szybcy i wściekli 5 (Fast Five) jako Brian O’Conner 2013: Szybcy i wściekli 6 (Furious Six) jako Brian O’Conner 2013: Godziny (Hours) jako Nolan Hayes 2013: Kroniki Lombardu jako Raw Dog 2013: Trefny wóz jako Michael Woods 2014: Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych jako Damien Collier 2015: Szybcy i wściekli 7 jako Brian O’Conner Produkcja: 2006: Szampańskie życie (Bottoms Up) 2007: Podwójna tożsamość (The Death & Life of Bobby Z) 2009: Shelter (producent wykonawczy) *CIEKAWOSTKI* Fan. Paul był fanem biologa morskiego Jacques-Yves Cousteau. Jego organizacja. W 2010 roku po akcji pomocy w zniszczonym trzęsieniu ziemi w Haiti założył organizację Reach Out WorldWide, która od tamtej pory wysyła ekipy ratunkowe i niesie pomoc w różnych zakątkach świata. Paul otrzymał pośmiertnie w 2015 roku The Noble Award za działalność Reach Out Worldwide w kategorii „Disaster Relief” którą odebrał jego brat Cody. Rodzeństwo. Ma czworo młodszego rodzeństwa: braci Caleba i Cody'ego oraz siostry Ashley i Amy. Zainteresowanie. Aktor interesował się biologią morską i w 2006 roku dołączył do Rady Nadzorczej The Billfish Foundation. W lipcu 2010 roku dołączył do grupy biologów morskich i razem z nimi wyruszył łapać i oznaczać białe rekiny u wybrzeży Meksyku. Interesował się również motoryzacją - jeździł na motorze, a w swoim garażu miał kolekcję starych samochodów, w tym porsche GT3 RS oraz kilka aut marki BMW. Uwielbiał adrenaline, bez tego nie potrafił żyć. Sztuki walki. Ma brązowy pas w brazylijskim jiu-jitsu - pośmiertnie otrzymał czarny pas. Model Był modelem przez pewien okres swojego życia. KLIKNIJ I ZOBACZ WIĘCEJ JEGO FOTEK! Teledyski Wystąpił w teledysku rapera Ludacrisa zatytułowanym „Act a Fool”. Dzień przed śmiercią wziął udział w teledysku do utworu zatytułowanego „All I Feel is You”, wykonanego przez Natalie Safran – specjalnie do filmu pt. “Hours”. Magazyn W 2005 roku magazyn People ogłosił go jednym z pięciu najpiękniejszych ludzi świata. Nominacja Za występ w filmie "Chętni na kasę" Walker otrzymał nominację do nagrody Czarna Szpula. Klip jako hołd https://www.youtube.com/watch?v=RgKAFK5djSk Ostatnia część szybkich i wściekłych https://www.youtube.com/watch?v=Skpu5HaVkOc Jego przyjaciel https://www.youtube.com/watch?v=awXDGYusHs0 *ŚMIERĆ* 30 listopada 2013 roku Walker brał udział w akcji charytatywnej, co najciekawsze – założonej przez Jego organizacje, miała ona na celu zbiórkę pieniędzy na rzecz ofiar tajfunu Haiyan. Aktor wraz z Rogerem Rodasem (doradcą finansowym) wybrał się na przejażdżkę Porsche Carrerą GT, niestety Roder przy zbyt dużej prędkości stracił panowanie na wskutek czego uderzył w latarnie oraz drzewo, następnie ssamochód stanął w płomieniach – żaden ze znajdujących się mężczyzn w środku nie przeżył. Po przeprowadzonych badaniach okazało się, iż aktor spłonął żywcem. Zginał w czasie trwania zdjęć do 7 części filmu "Szybcy i Wściekli" Został pochowany na cmentarzu Forest lawn Memorial Park w Los Angeles. Ostatnie zdjęcie aktora przed śmiercią. *CYTATY* - “Myślę, że moja mama uchwyciła sedno najlepiej. Powiedziała: “Małe dziewczynki łagodzą serca ich tatusia”.” - “Ja i moi kumple wszyscy jesteśmy jak bracia. Więc możemy powiedzieć “kocham cię” lub cokolwiek innego. Zawsze jest fajnie. Myślę, że to pochodzi od mojego taty. Taki właśnie zawsze był.” - “Moja filozofia brzmi: jeśli nie możesz się dobrze bawić, nie ma sensu tego robić.” - “Czasami płotki nie są w ogóle przeszkodą. Są to mile widziane wyzwania, testy.” - Jestem bardzo zwinnym facetem, szczególnie będąc wyższym i uprawiającym sztuki walki od około 13 roku życia, ale parkour jest jednym z tych sportów, których chciałbym odkryć wcześniej. Kiedy mój siostrzeniec po raz pierwszy mi pokazał, pomyślałem: “Cholera – jestem za stary na to”. - "Żyję według zasady „daj z siebie wszystko, albo wracaj do domu”. I tak ze wszystkim. Albo daję z siebie ile mogę, albo nawet nie zaczynam. Zarówno w związkach jak i w sporcie. Stosuję to dosłownie do wszystkiego. Tak już żyję. Taki jestem." - "Wiesz, wszystko co się tak naprawdę liczy, to aby ludzie, których kochasz, byli szczęśliwi i zdrowi. Cała reszta to zamki na piasku." Gdyby żył zapewne odniósłby niejeden sukces. Nawet po Jego śmierci jest na ustach wielu z nas. /wikipedia, filmweb, życiorysy.info, joemonster.org, google, strony poboczne, plotek Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/70542-czy-wiesz-%C5%BCe-paul-walker-by%C5%82-aktorem-producentem-oraz-modelem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najlepszy Strzelec Luis Enrique Napisano 14 Sierpnia 2021 Najlepszy Strzelec Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 Brakuje mi go w szybkich i wściekłych Spoczywaj w pokoju tam [*] Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/70542-czy-wiesz-%C5%BCe-paul-walker-by%C5%82-aktorem-producentem-oraz-modelem/#findComment-334545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi