SztangaBiceps Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Witam, Ze względu, że coraz bardziej zbliżamy się do kolejnej aktualizacji to przedstawię jej założenia.. Na starcie poinformuję, że jestem zmuszony usunąć wszystkim fajki a także CTBany. Jest to spowodowane tym, że domyślnie każdy kto wejdzie pierwszy raz na serwer, będzie dostawać blokadę na 60 minut z powodem zapoznaj się z zasadamiPrzez pierwsze trzy dni po aktualizacji blokada nie zostanie nadana Dodatkowo został zmieniony system fajek, od teraz można będzie je otrzymywać nawet jak jest się rozłączonym z serwerem, dzięki czemu wszystkie prośby o fajki będą realizowane natychmiastowo A teraz do konkretów.. Nowa komenda !licytacja - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o targowanie się, kto więcej da fajek za FreeDay'a. Osoba, która wpisała !licytacja otrzymuje fajki, a ta co wygrała licytację wygrywa FreeDay'a Nowa komenda !fd - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o to, że w następnej rundzie otrzymuje się FreeDay'a Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a) Nowa komenda !podziel i !polacz - dostępne dla wardena - chodzi o to, że warden dzieli więźniów na dwie drużyny - czerwoną i zieloną. Jeżeli wprowadzi !box to czerwoni czerwonym nie zadają obrażeń, lecz zielonym zadają normalnie - jest to tak zwana mini. wojna gangów Nowa zabawa wojna - CT walczą przeciwko Więźniom i w zależności ile jest terrorystów to tyle razy więcej dostają HP strażnicy na początku. Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT) System eventów - wszystko automatyczne Jeżeli weekend to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, mniej aktywny anty-flood Jeżeli event to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, latarka, mniej aktywny anty-flood A jeżeli święta to w sumie to same niespodzianki (polecam zobaczyć 24.12) Nowe życzenie będzie dostępne po 15 sekundach od zginięcia ostatniej osoby z drużyny terrorystów Nowe RESy na koniec rundy Nowe wiadomości podpowiadające na koniec rundy System anty-flood dla klawisza +use (dostępne raz na 5 sekund) Nowe mapy Naprawione bicie kosą podczas FreeDay'a, rozgrzewki oraz niewidzialności Nowe rzeczy do sklepu - nanokombinezon, scout i parę rzeczy poprawionych.. W sklepie można kupić 3 lub 5 razy (5 razy mogą VIPy) na rundę Niektóre LR poprawione Brak radaru na chowanym Komenda !losuj dla wardena Inny system - lepszy dla administracji - talk podczas chowanego (juz nie będziemy korzystać ze zmiennej sv_deadtalk) To raczej tyle.. Albo aż tyle, prawdopodobnie pominąłem sporo rzeczy, ale to sami się przekonacie. Odnośnie jakichś testów to zapraszam od 18 stycznia na serwer testowy 80.72.34.122:27100 (hasło: pass). A teraz może kiedy update? Zaplanowałem go w połowie stycznia, ale raczej się nie uda, będzie on prawdopodobnie pod koniec stycznia wykonany solidnie. Jest to ostatni update JailBreak wykonany w takim stopniu przeze mnie, kolejne update nie będą dosięgały 90 plików tylko kilku.. Jeżeli coś nie jasne w temacie to jedynie żalić się na moją szkołę, która w programie nauczania ma do nauczenia się 20 interface'ów gniazd/portów urządzeń + do tego informacje tj. szybkość/wielkość szyny itd.. Co o tym update sądzicie? Proszę o wypowiedzi :D Pozdro, SztangaBicepS 2 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brekol Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Nie podobają mi się nastepujące podpunkty:Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a)Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT) System anty-flood dla klawisza +use (dostępne raz na 5 sekund)A tych nie rozumiem:Komenda !losuj dla wardena Nowe RESy na koniec rundy Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiadomo Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Mi się wszystko podoba tylko: -Jak jest licytacja to wszystkie fajki wędrują do więźnia który ją zarządził czy tylko osoby Która dała najwięcej? -!losuj też nie rozumiem -nowe resy to chyba piosenki -Nanokombinezon na czym będzie polegał? Ile będzie trwał? -Co jeśli fd się zbuntuje? Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SztangaBiceps Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Nie podobają mi się nastepujące podpunkty: Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a) Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT) System anty-flood dla klawisza +use (dostępne raz na 5 sekund) A tych nie rozumiem: Komenda !losuj dla wardena Nowe RESy na koniec rundy - Osoba z beaconem zostaje automatycznie zabita, ponieważ to jest FreeDay, a FreeDay nie może mieć życzenia - Leczenie mało daje, jest to lepsze niż udostępnienie medyka dla CT - System anty-flood to jest to, że np. respisz te kulki na arizonie.. To jest m.in. przeciwko temu.. - Komenda !losuj losuje jednego zywego terroryste i podaje mu nick - Nowe RESy - nowe piosenki na koniec rundy - round end sound (RES) Gdyby na serwerze 90% nie grało dzieci nie byłoby tyle zmian... Mi się wszystko podoba tylko: -Jak jest licytacja to wszystkie fajki wędrują do więźnia który ją zarządził czy tylko osoby Która dała najwięcej? -!losuj też nie rozumiem -nowe resy to chyba piosenki -Nanokombinezon na czym będzie polegał? Ile będzie trwał? -Co jeśli fd się zbuntuje? - Fajki wędrują do licytatora (czyli do osoby co wpisała !licytacja) a nagrodę dostaje osoba, która dała najwięcej - nagrodą jest FreeDay w następnej - Losuj to wytłumaczyłem wyżej.. - Dokładnie, RES oznacza RoundEndSound - 80% przezroczystości, będzie trwał całą rundę. Niedostępny dla kurczaka. - To musi tak się zbuntować, żeby zdążyć przed ostatnim więźniem.. Tak jak wyżej napisałem FreeDay i tak nie ma życzenia więc nie ma sensu, żeby żył.. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiadomo Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Mam jeszcze jedną szybką propozycję : Aby można dac zabawę do 14 bo jak wszyscy mieli wardena to nie będzie zabawy. Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KenG Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Moim zdaniem świetny uptade Minusy: -brak Pytania: - Czy w menu !lr bedzie dostapna !licytacja i !FD? czy poprostu trzeba bedzie komendą to wpisać - czy !podziel i !polacz bedzie dostapna w menu wardena? - na jakiej zasadzie będą działały podpowiedzia na koniec rundy - ile bedzie kosztowala kamizelka Ogólnie wszystko na plus! Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SztangaBiceps Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Mam jeszcze jedną szybką propozycję : Aby można dac zabawę do 14 bo jak wszyscy mieli wardena to nie będzie zabawy. Zapomniałem o tym napisać xD Jeżeli ilość zablokowanych CT jest równa ilości CT to każdy może wpisać wardena.. Tak więc, już nie będzie problemów, żeby zostać prowadzącym :) Moim zdaniem świetny uptade Minusy: -brak Pytania: - Czy w menu !lr bedzie dostapna !licytacja i !FD? czy poprostu trzeba bedzie komendą to wpisać - czy !podziel i !polacz bedzie dostapna w menu wardena? - na jakiej zasadzie będą działały podpowiedzia na koniec rundy - ile bedzie kosztowala kamizelka Ogólnie wszystko na plus! Dzięki :D - W LR nie wiem, czy jest sens dodawać tego, jak uważasz? - W menu wardena będą dodane komendy do kategorii komendy na więźniach - Podpowiadanie na koniec rundy? Hmm? Nie rozumiem.. - Kamizelka będzie kosztowała ok. 3000 fajek (+/-) 1 Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creyx Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Najlepsza chyba licytacja a - 0 :) Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Creyx ,,A we mnie samym wilki dwa. Oblicze dobra, oblicze zła. Walczą ze sobą nieustannie. Wygrywa ten którego KARMIĘ!'' Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KenG Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Dzięki :D - W LR nie wiem, czy jest sens dodawać tego, jak uważasz? - W menu wardena będą dodane komendy do kategorii komendy na więźniach - Podpowiadanie na koniec rundy? Hmm? Nie rozumiem.. - Kamizelka będzie kosztowała ok. 3000 fajek (+/-) Wiadomości podpowiadające; o to chodzi. A teraz do konkretów.. Nowa komenda !licytacja - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o targowanie się, kto więcej da fajek za FreeDay'a. Osoba, która wpisała !licytacja otrzymuje fajki, a ta co wygrała licytację wygrywa FreeDay'a Nowa komenda !fd - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o to, że w następnej rundzie otrzymuje się FreeDay'a Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a) Nowa komenda !podziel i !polacz - dostępne dla wardena - chodzi o to, że warden dzieli więźniów na dwie drużyny - czerwoną i zieloną. Jeżeli wprowadzi !box to czerwoni czerwonym nie zadają obrażeń, lecz zielonym zadają normalnie - jest to tak zwana mini. wojna gangów Nowa zabawa wojna - CT walczą przeciwko Więźniom i w zależności ile jest terrorystów to tyle razy więcej dostają HP strażnicy na początku. Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT) System eventów - wszystko automatyczne Jeżeli weekend to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, mniej aktywny anty-flood Jeżeli event to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, latarka, mniej aktywny anty-flood A jeżeli święta to w sumie to same niespodzianki (polecam zobaczyć 24.12) Nowe życzenie będzie dostępne po 15 sekundach od zginięcia ostatniej osoby z drużyny terrorystów Nowe RESy na koniec rundy Nowe wiadomości podpowiadające na koniec rundy Moim zdaniem komenda !licytacja i !FD powinny być dostepne w menu !lr. Będzie to o wiele łatwiejsze :) Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SztangaBiceps Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Wiadomości podpowiadające; o to chodzi. A teraz do konkretów.. Nowa komenda !licytacja - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o targowanie się, kto więcej da fajek za FreeDay'a. Osoba, która wpisała !licytacja otrzymuje fajki, a ta co wygrała licytację wygrywa FreeDay'a Nowa komenda !fd - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o to, że w następnej rundzie otrzymuje się FreeDay'a Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a) Nowa komenda !podziel i !polacz - dostępne dla wardena - chodzi o to, że warden dzieli więźniów na dwie drużyny - czerwoną i zieloną. Jeżeli wprowadzi !box to czerwoni czerwonym nie zadają obrażeń, lecz zielonym zadają normalnie - jest to tak zwana mini. wojna gangów Nowa zabawa wojna - CT walczą przeciwko Więźniom i w zależności ile jest terrorystów to tyle razy więcej dostają HP strażnicy na początku. Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT) System eventów - wszystko automatyczne Jeżeli weekend to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, mniej aktywny anty-flood Jeżeli event to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, latarka, mniej aktywny anty-flood A jeżeli święta to w sumie to same niespodzianki (polecam zobaczyć 24.12) Nowe życzenie będzie dostępne po 15 sekundach od zginięcia ostatniej osoby z drużyny terrorystów Nowe RESy na koniec rundy Nowe wiadomości podpowiadające na koniec rundy Moim zdaniem komenda !licytacja i !FD powinny być dostepne w menu !lr. Będzie to o wiele łatwiejsze :) - Wiadomości podpowiadające na koniec rundy.. Źle to sformułowałem :D Co x sekund (prawdopodobnie co 30 sek) na czacie pojawia się jakaś informacja automatyczna.. Chodziło o to, że te wiadomości, będą nowe, bardziej przydatne - Okej dodam owe komendy w !LR Odnośnik do komentarza https://csowicze.pl/topic/24416-ju%C5%BC-niebawem-kolejny-update-sprawd%C5%BA-jakie-zmiany-zosta%C5%82y-przygotowane/#findComment-113403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi