Skocz do zawartości
11

Informacje o użytkowniku

Postów

840

Rejestracja

Czas online

3m 49s

Ostatnia wizyta

Wygrane w rankingu

7

Dotacje

51.69 PLN

Inne grupy

  Użytkownik

Donator

Użytkownik przekazał powyżej - 50 zł

Ostatnia wygrana Marc3l w dniu 3 Czerwca 2022

Użytkownicy przyznają Marc3l punkty reputacji!

O Marc3l

  • Urodziny 11/17/2004

Informacje Profilowe

  • Lokalizacja
    Polska
  • Płeć
    Mężczyzna
  • Hobby
    Gorące wieczory z ładnymi kobietami
  • Imię
    Marsel
  • Ulubiony Mod
    - ONLY DD2 [CS 1.6]

Kontakt

Ostatnie wizyty

1176 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Marc3l

  1. Nie.
  2. Siemaneczko, Duścik najlepszy, jakbyś widział wyborowego strzelca snajperskiego to podbijaj.
  3. Dwa palce pod szyję, liczymy i mnożymy
  4. Dzień doberek, wpadłem na pomysł prowadzenia serii z moich "kuchennych rewolucji". Jestem fanatykiem włoskiej kuchni, także będzie to tematem przewodnim moich przepisów. Nie będą to typowo ściągnięte z neta przepisy i wklejone od A do Z. Będę dawał wam wskazówki i porady, dzięki którym podkręcicie smak swoich dań. Na pierwszy ogień wybrałem coś prostego i klasycznego z małym dodatkiem, którym jest pietruszka, danie te włosi lubią zjeść przed długa i upojną nocą. "Spaghetti aglio olio e peperoncino, prezzemolo" Czyli dosłownie tłumacząc spaghetti z oliwą, czosnkiem, papryczką chili oraz natką pietruszki. Składniki: (Na 1 porcję) - Ząbki czosnku (3 będzie okej, ale 5 też można wrzucić, zależy od upodobań smakowych); - Nać pietruszki ( tu już bierzecie tyle ile chcecie, nie liczyłem ile tego dałem ale no jedną wiązkę jak kupicie to wystarczy na 5 porcji myślę); - Oliwa z oliwek (parę łyżek) - Ser włoski Grano Padano, Parmezan itp. (30g na luzie starczy z nawiązką na 1 porcję) - Papryczka chili (1 starczy, ale nawet ostre nie jest jakoś bardzo, ale jeśli ktoś nie toleruje to nie dawajcie lepiej) - Makaron typu spaghetti (Ja użyłem czarnego, ale to już jaki kupicie taki będzie, to ile wrzucicie zależy jak głodni jesteście, ale takie 100g to już porządna porcja) - Przyprawy we własnym zakresie (Ja użyłem pieprzu, soli, oregano) Przygotowanie (10 minut): 1. Wstawiamy wodę na makaron i dodajemy łyżeczkę soli oraz łyżeczkę oliwy. Jak woda się zagotuje to wrzucamy makaron. NIE ŁAMIEMY tylko mieszamy jak lekko zmięknie. 2. W tym czasie kroimy papryczkę, obieramy czosnek, kroimy nać pietruszki w połowie mniej więcej i tą dolną część (łodygi) wrzucamy na rozgrzaną oliwę na patelni oraz dodajemy do tego ten czosnek w całości. Smażymy przez chwilkę, aż czosnek się zarumieni mniej więcej i wydobędzie walory zapachowe, po tym czasie czosnek bierzemy na deskę, a natkę wyrzucamy 3. Na tą oliwę nasiąkniętą niesamowitym smakiem dodajemy drobno pokrojoną górną część natki, pokrojoną papryczkę oraz czosnek, który w międzyczasie włożyliśmy do wyciskarki do czosnku. Gdy zaczyna skwierczeć, a czosnek przypalać dodajemy małą chochlę gotującej się wody z makaronu, aby niczego nie spalić. 4. Gdy pasta jest al dente wyciągamy ją i dodajemy na patelnie prosto z garnka dolewając przy okazji troszkę jeszcze wywaru z garnka. 5. Wszystko mieszamy i doprowadzamy do stanu, gdy woda już lekko odparuje, ale nie do końca. Po krótkim dość czasie, myślę 2-3 minutki wyłączamy palnik i zostawiamy na 30 sekund. Po tym czasie dodajemy starty ser i wszystko ładnie mieszamy. Podajemy na talerz i prawie gotowe. 6. Na górę wedle preferencji dodajemy to co byśmy tam chcieli. Ja dodałem starty ser, trochę natki, pieprzu, soli i oregano. PREZENTACJA DANIA Pozdrawiam i życzę smacznej kawusi, właśnie idę własną robić Jeśli ktoś ma pytanka co do dania to pisać, odpowiem. Na górze wrzucam ankietę co kolejne przygotować, kiedy się pojawi nowy temat? Dopiero jak będę miał czas, zależy od odzewu też
  5. Parę ładnych nazwisk biznesu już ujrzałem, aczkolwiek było to minięcie czy przybicie piąteczki i krótka pogawędka. Raczej nie ma czym się chwalić. Niektóre nazwiska oglądałem z trybun w słonecznej Hiszpanii napawając się widowiskiem na murawie.
  6. 13 Posterunek
  7. Twój nick: @ Marc3l Link do zaakceptowanego podania: Jest wpłacone powyżej 50 zł
  8. Nick: @ Marc3l Z jakiej rangi rezygnujesz?: @ Opiekun Typerów@ Typer Powód: Brak czasu na zajęcie się podstawowymi rzeczami w dziale.
  9. Nick osoby awansowanej: @ M1STRZU Na jaką rangę osoba zostaje awansowana: @ Opiekun Typerów Powód awansu: Przez ten cały czas @ M1STRZU był jedyną osobą, która w pełni mi chciała pomóc oraz miała czyste zamiary. Jeżeli chcecie, aby ten dział wciąż żył, jedyną możliwa i rozważna opcją jest przekazania mojej rangi @ M1STRZU. Jestem święcie przekonany, że dobrze sobie z tym poradzi. Życzę owocnej współpracy oraz sowitych zbiorów.
  10. Nick: @ Marc3l Koszt nagrody (PKT): 4x1 800= 7 200 Nagroda (w przypadku Vipa na serwerze, trzeba podać nazwę serwera): 400 Reputacji na forum.
  11. Tylko nauszne, innych nie używam.
  12. Dzięki za głosy ;D
  13. Marc3l

    [#12] Ona&On

    Tutaj to chyba miało być w drugim pytaniu
  14. Nie licząc naturalnie tego, w którym mieszkam oraz tych poniżej 100 tys. mieszkańców to byłby to Poznań.
  15. Kękę, Materla, Różalski, Izu Ugonoh, Szpilka, Isamu, Kamyk, Jędrzejczyk, Bracia Collins i ktoś tam jeszcze był zapewne. A no i @ misiek997 pod żabką.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie