empi^( 398 Napisano 11 Lipca 2021 Donator Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Czy matematyka w życiu się do czegoś przydaje? Jak możecie, to prosiłbym o dłuższą wypowiedź, gdyż jest to nawet ważne pytanie z pewnego punktu widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktaawian 405 Napisano 11 Lipca 2021 Sponsor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Mi sie przydała do niezdania w technikum empi^( i Klusia dodali reakcje 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klusia 1 846 Napisano 11 Lipca 2021 Administrator Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Szczerze mówiąc matematyka na pewno jest ważna i przydatna, ale nie w takim stopniu w jakim uczymy się w szkole. Czy ktoś w swoim życiu kiedykolwiek użył przy normalnej, codziennej czynności wzoru skróconego mnożenia czy innego jakiegoś trudnego do zapamiętania? Wydaje mi się, że po szkole/maturze wszyscy z nas to zapominają, za to przydają nam się podstawowe działania takie jak dodawanie, odejmowanie, mnożenie czy dzielenie, a reszta - zaznaczę moim zdaniem - jest mało ważna i w sumie nieporęczna. Trudniejsza matma przydaje się chyba tylko osobom, których zawód jest ściśle związany z matematyką - dla nich na pewno jest ona ważna i przydatna, a dla przeciętnego Zenka jest to bezsens i nigdy mu się to nie przyda. Wszystko zależy od punktu siedzenia. empi^( dodał reakcję 1 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apoi_eXo 418 Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Matematyka ? A co to takiego ? Nie wiem, myślę że znaczna większość ludzi potrzebuje jej na poziomie podstawowym bądź wcale, większość rzeczy które uczymy się w szkole jest mało potrzebna w życiu dorosłym ( mówimy tutaj o jakimś liceum max ) empi^( dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrorist 4 400 Napisano 12 Lipca 2021 Właściciel Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Matematyka jest przydatna na co dzień, ale nie taka jakiej uczą w szkole pomijając tabliczkę mnożenia, dodawanie i odejmowanie empi^( dodał reakcję 1 ONLY AWP 128TR: awp.csowicze.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszakbdg 694 Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Matematyka w zyciu jest bardzo potrzebna ale jestem zdania ze w szkole ch****o mnie nauczyli matmy empi^( dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi