Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...


NaćpanY!!

jeszcze coś macie dziewczyny <3 :*

Recommended Posts

Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By Gerald
      Twój nick: gerald 
      Link do zaakceptowanego podania: 
        REJESTRACJA
      Marzec 5, 2016
    • By Anka
      Siemanko !
      Na wstępie opowiem Wam skąd u mnie takie zamiłowanie do gotowania :).  Moje zamiłowanie do gotowania zaczęło się w latach szkolnych a osobą, która mnie inspirowała i pokazała, że gotowanie nie jest męczarnią a przyjemnością, zabawą i kwintesencją smaku była moja Babcia. Niewielu z Was wie, że jestem z wykształcenia kucharką (tak posiadam dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe jak również doświadczenie w gastronomii). Uczęszczałam do Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w samym sercu Warszawy. Spełniłam swoje marzenie lecz niestety los chciał inaczej skończyłam w handlu co nie zmienia faktu, że zaprzestałam gotować. Lubię bardzo eksperymentować w kuchni, próbować różnych przepisów wynalezionych z internecie. Udoskonalam przepisy na swój sposób (spróbujcie na prawdę niezła zabawa, czasami możemy zrobić siódme niebo dla swoich kubków smakowych!). Tutaj poznacie sprawdzone przez ze mnie przepisy i w miarę możliwości będę robiła zdjęcia  aby Wam narobić smaka. Nie będę przedłużać swojego biadolenia .
      Zaczynajmy zabawę w Csowiskich kucharzy!!
       
       
      Poznajcie przepis na potrawę Bami Goreng
      Składniki:
       
       200 g makaronu np. wstążki duża pierś z kurczaka (zamiast kurczaka można podać z krewetkami) mrożonka warzyw do dań chińskich (zamiast mrożonki mogą być warzywa pokrojone w paseczki: marchewka, por, papryka oraz kiełki fasoli mung,pędy bambusa) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli (wersja łagodniejsza, którą widzicie na zdjęciu jest zamieniona z kukurydzą). pół łyżeczki świeżo startego imbiru (alternatywą może być po prostu mielony imbir np. firmy Kamis) 3 łyżki stołowe (takie, którymi jecie zupy :D) sosu sojowego (jeżeli, chcecie aby Wasze Bami goreng było ciemniejsze użyjcie po prostu ciemnego ;)) do smaku kurkuma, sól i pieprz dymka ( może być szczypiorek) olej do smażenia (jaki preferujecie ja osobiście korzystam z oleju kokosowego)  Wykonanie:
      1. Pierś z kurczaka myjemy i wycinamy co nam się w niej nie podoba.
      2. Kurczaka kroimy w paseczki
      3. Nacieramy mięso z sosem sojowym oraz solą i pieprzem. Po tej czynności zostawiamy je w lodówce na min. 30 min.
      4. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
      5. Rozgrzej olej [ najlepiej byłoby w woku ale z baku laku i kit dobry PATELNIA TEŻ SIĘ NADA :D!] wrzucając pokrojoną cebulę, chilli*, imbir i czosnek. Smażymy przez minutę (tak aby nie spalić!).
      6. Dodajemy do posmażonej cebuli itd warzywa, ponownie podsmażając kilka minut
      7. Na oddzielnej patelni podsmażamy kurczaka, którego marynowaliśmy. Wraz z makaronem kurczaczka dodajemy do podsmażonych warzyw. I jeszcze chwilę podsmażamy
      8. Doprawiamy do smaku kurkumą, sosem sojowym, solą i pieprzem.
      *Wersja łagodniejsza zamiast chilli dodajemy kukurydzę[ kukurydzę dodajemy dopiero w momencie wrzucenia warzyw korzennych np. marchewki]
      ** Zdjęcie poglądowe
      Smacznego **
       
       

    • By JOO
      Nick: 
      rtkk
      Rejon: 
      EUNE
      Dywizja: 
      Gold
      Dodatkowe informacje:
      Gram supp i top   ^^
    • By 2k19
      Macie moją mordę  bo  @ Jessa  mi kazała


    • By debiluwer
      Data zdarzenia: 27.07.2019 Nick użytkownika: @ MaciekFnatiK Dowody: Świadkowie: kazdy kto widzial post. Uzasadnienie: Chcialbym konsekwencji dla tego o to "delikwenta".
      Pozdrawiam, alco.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.